DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 7. března 2017

Home » » Recenze/review - BLASPHEMER - Blasphemer (2017)

Recenze/review - BLASPHEMER - Blasphemer (2017)


BLASPHEMER - Blasphemer
CD 2017, vlastní vydání

Řekli mi, že mám jít. Tak jsem vzal svoji vlastnoručně vyrobenou rakev, naložil ji na vozík a pomalu se vydal na kopec nad město. Sedím tu, přemýšlím nad svým (teď už bývalým) životem a čekám, až se setmí. Šeptám slova loučení. Pomalu vstupuji na onen svět.

Starý dobrý poctivý death metal nesmí zemřít! Pochváleny budiž kapely, jako britští válečníci BLASPHEMER, kteří do toho stále mlátí ve stylu starých PESTILENCE, OBITUARY, AUTOPSY, BOLT THROWER. Kapela, datující svůj vznik do roku 1992 by o tom měla něco vědět. A abych pravdu řekl, jsem se stejnojmennou novinkou opravdu spokojený.



"Blasphemer" je albem, které sice vůbec ničím nepřekvapí, ale odsýpá velmi pěkně. Připomíná mi temně rudou řeku Styx, přes kterou se při podobných staroškolských záležitostech pokaždé několikrát projedeme. Je s podivem, že Britové vydali teprve svoje první dlouhohrající album v historii. Je plné toho nejjadrnějšího death metalu, který se hrával v dobách, kdy začínali. Mám podobné desky ve velké oblibě. Dávají mi tak nějak na srozuměnou, že na světě ještě existují lidé, kteří dokáží ocenit poctivou práci. BLASPHEMER do toho řízli pěkně zostra, bez kompromisů, temně a plesnivě. Příjemná smrtící vzpomínka.


sumarizace:

BLASPHEMER letos přišli s hudbou, která splňuje všechny moje požadavky na poctivý, reálný old school death metal. Jejich nahrávka je plná neskutečné černé energie. Hroby se otvírají, zvony zvoní umíráček. "Blasphemer" může být klidně soundrackem pro vaší poslední cestu. Podzemí opět ožilo a vyslalo na náš svět posly apokalypsy. Mrtví mi jdou po krku a zlo je cítit všude kolem. Death metal je zde starý a plesnivý a nepostrádá obrovskou dávku naléhavosti. Připadám si, jako bych ležel při okultním obřadu na oltáři smrti a byl navěky obětován. Člověk se při poslechu stává morbidním básníkem, tulákem po záhrobí. Přiznávám se bez mučení. Album mě neskutečně rozsekalo a stalo se mým průvodcem na onom světě. Zapalte svíce, exhumujte starý poctivý death metal! Vynikající temný old school death metal! Absolutní kult!

Asphyx says:

BLASPHEMER come this year with music fulfilling all my requirements for honest, real old school death metal. Their record is full of unreal black energy. The tombs were opened, bells ringing the death knell. "Blasphemer" may be the soundtrack to your last trip. Underground came alive again and sent messengers of apocalypse to our world . Deads are hunting me and the evil is everywhere. Death metal here is old and moldy and doesn't miss a huge amount of urgency. I feel like I was lying at an occult ritual on the altar of death and I was forever offered. When listening it becomes a morbid poet, a wanderer on the other world. The album cut me up and it became my guide on the other world. Light a candle, exhume old fair death metal! Excellent dark old school death metal! Absolute cult!


Tracklist:
1. Death Note
2. Immortality
3. Sutcliffe
4. March Of The War Priests
5. Blasphemer
6. Cult Of The Conquerors
7. Wonderland Of Cruelty
8. Sarcastic Ideology

Line Up:
Mass Firth Guitars Vocals
Arno Cagna Guitars
Dale Brown Bass
Dan Mullins Drums

Share this games :

TWITTER