DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 22. března 2017

Home » » Recenze/review - CONDEMNED - His Divine Shadow (2017)

Recenze/review - CONDEMNED - His Divine Shadow (2017)


CONDEMNED - His Divine Shadow
CD 2017, Unique Leader Records

Zdálo se mu každou noc, že padá z obrovské výšky do propasti. Těsně před tím, než se setkal se zemí, se vždycky probudil. Oči nateklé nevyspáním a děsem, křečovitý pohled a strach ze tmy ho provázely už dlouhou dobu. Pak jednou skočil a už se nikdy neprobudil. Našli ho dole před domem a vypadal jako polámaná loutka.

Američtí brutální death metalisté letos přicházejí se svým třetím dlouhohrajícím albem "His Divine Shadow", které opravdu připomíná seskok z velké výšky. Představte si skálu, pod vámi jen propast plná ostrých kamenů. Stačí se odrazit, pořádně pomlátit a polámat. Když budete mít štěstí, tak spustíte i lavinu. CONDEMNED jsou syroví klasici, kteří rozumí svému krvavému řemeslu. Novinka je valící se masou riffů, krve a kamení. Je drsná, přesně zacílená na všechny obdivovatele krutosti a brutality v death metalu.




Na "His Divine Shadow" CONDEMNED předkládají hudbu, kterou hráli a hrávají třeba takoví DISGORGE, DEVOURMENT, PUTRIDITY, PATHOLOGY, DEVANGELIC, INHERIT DISEASE, DISENTOMB a spousta dalších smeček. Občas mi to připadá, že je někde ve světě líheň, kde podobné kapely vyrábějí. Jenže přátelé, CONDEMNED dokáží zaujmout. Na mě působí hlavně ryzostí, oddaností, schopností složit skladbu, kterou si pamatuji. Nejsou sice vůbec ničím výjimeční, ani odlišní od ostatních a užije se opravdu asi jen fanoušek stylu, ale mě se líbí určitá přehlednost. Zkrátka a dobře, až skončím dneska v pitevně a omyji si ruce od krve, tak se asi vydám kousek za město. Máme tam vysokou skálu. Dám si do uší novinku "His Divine Shadow" a pak uvidíme. Brutální death metal, který mě baví hlavně díky jeho tradičním postupům. Zabijácká práce!


sumarizace:

CONDEMNED nám letos předkládají pořádně hnilobný náklad syrového masa. Brutální death metal v jeho klasické podobě zde zní velmi chytlavě a napínavě. Tradiční riffy, surový zvuk, houpavý rytmus dělají z nahrávky pořádně krvavou hostinu. Vítejte na zakázaných jatkách. Mistři řezníci zvládají svoje řemeslo nadmíru dobře. Nečekejte nic převratného, ale dobrou práci, kterou pánové opravdu umí odvést. Po stěnách stéká krev, někdo zase přinesl motorovou pilu a všichni amatérští patologové se usmívají. Dneska mají svůj velký den. Hudba je vhodná pro pitevní sály, pro operace bez narkózy i pro všechny ty, kdo se rádi bojí u hororů. Skladby doslova mokvají, cáká z nich hnis a morbiditě se meze nekladou. Osobně jsem si tenhle syrový death metal užil dosytnosti. Pokud máte rádi tradiční hodnoty ve smrtícím kovu, buďte vítáni. Dobrá a pořádně krvavá deska, která se opravdu povedla!

Asphyx says:

CONDEMNED gives us a very purid load of a raw meat this year. The brutal death metal in its own classic form which sounds very catchy and dramatic. Traditional riffs, raw sound, swing rhythm makes those records very bloody dinner. Welcome to forbidden slaughterhouse. The mister butchers know very well how to do their job. Do not expect anything special or unusual, however this is a very good piece of work. There is a blood running down the walls, someone brought a chainsaw again and all of the amateur pathologists are smiling. Today is their big day. This music is great for a dissecting room, for operation without an anesthesia, for everyone who likes to be scared while watching horrors. These songs are weeping, there is a lot of septic and there are no boundaries in case of morbidity. I really enjoyed this raw death metal. If you like the traditional merits in death metal, you are welcome. Good and very bloody album which is very good! 

Tracklist:
01. Penumbrae
02. Dawn
03. Omniscient Perturbations
04. Legion
05. Ascending the Spectral Throne
06. Nefarious Sanguine Decree
07. His Divine Shadow
08. Pestilential Reign
09. The Hive Ablaze
10. World-Reaving Terror

band:
Sam Townsley - Vocal
Steve Crow - Guitar
Ryan Reidy - Bass Guitar
Tyson Jupin - Drums

Share this games :

TWITTER