DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 2. března 2017

Home » » Recenze/review - CRYPTIC BROOD - Brain Eater (2017)

Recenze/review - CRYPTIC BROOD - Brain Eater (2017)


CRYPTIC BROOD - Brain Eater
CD 2017, Xtreem Music


Pozval mě na návštěvu, pohostil dobrým vínem. Povídali jsme o svých životech, rozesmátí z faktu, že máme tolik společného. Vůbec mi nepřišlo, že je nemrtvý a už vůbec mi nevadilo, že jako hlavních chod byl podáván lidský mozek.



Němečtí mladíci CRYPTIC BROOD vzešli z toho nejtemnějšího podzemí. Opentleni pavučinami starých riffů se nám letos pokusili poodhalit šílené příběhy za záhrobí. Podařilo se jim to na výbornou. Kombinace postupů jak vystřižených od AUTOPSY, PESTILENCE, INCANTATION, WINTER, OBITUARY, HELLHAMMER mi dělá moc dobře na mé zkažené duši. Už jen ten zvuk, poplatný přelomu osmdesátých a devadesátých let, obal, jak vystřižený z poctivých papírových časopisů, ale hlavně odér, špína, zatuchlina dlouho nevětraných hrobů. Tohle všechno jsou CRYPTIC BROOD!



Pojídáme jako dva gurmáni kousky lidského masa. Je nasládlé, lehce kořeněné a nechává na jazyku pocit něčeho zakázaného. Poslech "Brain Eater" takovou záhrobní hostinu hodně připomíná. Jen s tím rozdílem, že zde nemáme co do činěné s čerstvým masem, ale s nechutnostmi zahnívající flákoty, která ležela už nějakou dobu v zemi. Máte taky chuť? Tak neváhejte, vezměte lopatu, krumpáč a kopejte za hřbitovní zdí, kde byli pohřbíváni nečistí. Váš pohled na svět se sice po poslechu nových CRYPTIC BROOD asi nezmění, ale pokud máte rádi staré hnilobné death metalové kousky zla, tak se budete kývat do rytmu umírajících zombie s velkou chutí. Novinka mě baví, užívám si ji. Němci přesně pochopili, o co nám v old school death metalu jde. Budiž za to uvedeni do těch nejtemnějších kobek! Smrtící kov, který je návykový jako chladné umírání!



sumarizace:

Při poslechu novinky "Brain Eater" mi ožívají před očima vzpomínky na devadesátá léta minulého století. CRYPTIC BROOD umí vyvolat staré duchy, poctít nás plesnivými riffy i záhrobním hlasem. Album je to velmi dobré, přejde vám rovnou do krve. Je určeno všem retro maniakům, kteří mají rádi smrt. Nahrávka je jako nějaký po dlouhé době otevřený hrob. Cítíte ten hnilobný zápach? To jen kapela exhumuje dávné postupy! Hudba, které vás vrátí po časové ose zpět a skvělá záležitost pro pamětníky! Old school death metal forever! Amen!

Asphyx says:


When listening to the news, "Brain Eater" memories of the nineties are coming alive. CRYPTIC BROOD can invoke the old ghosts, honour us with moldy riffs and voice from the other world. The album is very well, it goes straight into your blood. It is addressed to all retro maniacs who like death. The recording is like after long time opened grave. Do you feel that putrid smell? The band has just exhumed bygone techniques! Music that takes you through the timeline back and the great issue for survivors! Old school death metal forever! Amen!


tracklist:
1. A Box Full of Bones
2. Slurping Reeking Slime
3. Urban Coffin
4. Corroded Remains
5. Maggot-Infested Flesh
6. Ridden With Dementia
7. Gorging Severed Pieces
8. Brain Eater
9. Until it Starts to Rot

CRYPTIC BROOD lineup:
Steffen Brandes – vocals/drums
Dennis Butzke – vocals/bass
Michael Lehner – guitars/vocals

Share this games :

TWITTER