DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 11. března 2017

Home » » Recenze/review - CURSE OF DENIAL - The 13th Sign (2017)

Recenze/review - CURSE OF DENIAL - The 13th Sign (2017)


CURSE OF DENIAL - The 13th Sign 
CD 2017, Redefining Darkness Records

Hleděla dlouhé hodiny do zdi. Mlčela a přestávala postupně jíst. Měla krev dávno naředěnou zlem. Kreslila podivné obrazce plné rozšklebených tváří. Umírala pomalu, ztrácela se před očima. Opuštěná, zlomená, studená. Procházela proměnou a poslouchala u toho prvotinu CURSE OF DENIAL.

Psaní recenzí, respektive mých subjektivních názorů, má jednu obrovskou výhodu. Člověk se dostane i k deskám, které by normálně přehlédl. O CURSE OF DENIAL bych se nikdy nedozvěděl, kdybych nepsal poslední příběhy o albech MUTILATION, FROM THE DEPTHS. U mikrofonu totiž nestojí nikdo jiný, než Rob Molzan, jehož skřehoták dokáže přišpendlit fanoušky na zeď. Při poslechu novinky "The 13th Sign" opravdu chodí mým pokojem duchové nemrtvých. Podávám si s nimi ruku, rozprávíme a společně vnímáme skladby CURSE OF DENIAL. Ano, podobný black death metal se nám moc líbí. Cítíme z něj odkazy DISSECTION, prvních BOLT THROWER, rytmiku starých TESTAMENT a atmosféru plnou studené smrti.



Určitě to znáte. Jsou alba, která vás postupně uhranou a vy pak při výběru, jakou desku si dneska pustíte, po nich saháte častěji, než po jiných. CURSE OF DENIAL mě zaujali hlavně chladem a tmou, vnitřně lepkavou jiskrou, naléhavostí, opravdovostí a náladami, o nichž se bojíte říct i své vlastní matce. "The 13th Sign" je načernalé album, s perfektním zvukem, zvláštním smutkem v riffech a tou správnou řezavostí. Přestali jsme všichni dávno věřit v dobrý svět, hnijeme za živa ve svých vlastních katakombách. Zmateni čekáme na to, až nám někdo ukáže alespoň kousek světla. Američané vás zdeptají, rozválcují a nakonec slepí black metalovým hnisem. S touhle kapelou nebudete rozhodně umírat s úsměvem na tváři. Vynikající black death metalové album, které vás spálí mrazivým ohněm! 



sumarizace:

Při poslechu novinky "The 13th Sign" opravdu chodí mým pokojem duchové nemrtvých. Podávám si s nimi ruku, rozprávíme a společně vnímáme skladby CURSE OF DENIALUrčitě to znáte. Jsou alba, která vás postupně uhranou a vy pak při výběru, jakou desku si dneska pustíte, po nich saháte častěji, než po jiných. CURSE OF DENIAL mě zaujali hlavně chladem a tmou, vnitřně lepkavou jiskrou, naléhavostí, opravdovostí a náladami, o nichž se bojíte říct i své vlastní matce. "The 13th Sign" je načernalé album, s perfektním zvukem, zvláštním smutkem v riffech a tou správnou řezavostí. Přestali jsme všichni dávno věřit v dobrý svět, hnijeme za živa ve svých vlastních katakombách. Zmateni čekáme na to, až nám někdo ukáže alespoň kousek světla. Američané vás zdeptají, rozválcují a nakonec slepí black metalovým hnisem. S touhle kapelou nebudete rozhodně umírat s úsměvem na tváři. Vynikající black death metalové album, které vás spálí mrazivým ohněm! 


Asphyx says:

When I listen to “The 13th Sign” there are spirits of undead going around my room. We shake hands, talk to each other and perceive songs by CURSE OF DENIAL together. Surely, you know what I mean. Some albums will bedevil you piece by piece and you will reach for those albums more often. CURSE OF DENIAL caught my attention thanks to their coldness and dark, internally sticky sparkle, urgency, sincerity and moods which are not the ones you would share with your mother. “The 13th Sign” is blackish album with perfect sound, weird sadness in the riffs and the right cuttingness. We stopped believing in a good world long time ago, rooting alive in our own catacombs. Being confused and waiting for someone to show us at least a bit of light. These Americans will depress you, roll you over and in the end they will glue you with a black metal pus. With this band, there is no way you will be dying with a smile on your face. Excellent black death metal album which will burn you with icy fire!

Tracklist:
01. Ophiuchus the Winding Serpent (Intro)
02. Pawns in Chess
03. Malthusian Nightmare
04. Curse of Jezebel
05. Night Terrors
06. The Aphotic Zone
07. Haven for the Dispossessed
08. The Tower of Silence
09. The Day that the Sun Failed to Rise
10. Premonition
11. My Final Words to You (Outro)

Line Up:
Michael Perez - Bass (Descend)
Shawn Hapney - Drums (Descend, ex-Miscarriage, ex-Embalmer)
Jeremy McLellon - Guitars
Gary Heinrich - Guitars (Descend)
Rob Molzan - Vocals (ex-Mutilation, ex-Kurnugia, ex-Dead of Night, ex-Decrepit, ex-From the Depths)

Share this games :

TWITTER