DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 6. března 2017

Home » » Recenze/review - DEATH FETISHIST - Clandestine Sacrament (2016)

Recenze/review - DEATH FETISHIST - Clandestine Sacrament (2016)


DEATH FETISHIST - Clandestine Sacrament
CD 2016, Debemur Morti Productions

Sledujeme černé plameny. Probouzí se v nás pradávný pud, respekt z ohně. Fascinace světlem, tisíce spálených duší. Hledíme do tančících jazyků a vůbec nám nevadí, že ta hromada těl hoří již kolikátý den. Jsme očištěni.

První, co mě napadlo při poslechu loňského alba amerických black doomařů DEATH FETISHIST, byla vzpomínka na četbu jedné knihy o morové ráně. Hudba je zde totiž stejně zákeřná, pomalu nahlodávající, rozkládající, podobně jako černá smrt. Padá na mě beznaděj, mám zachmuřený obličej a nemám daleko od depresivních stavů. Dvojice tmářů, která za touto kapelou stojí, se nebojí psychedelických nálad, blackové drásavosti i jízlivosti syrového doom metalu. Zdánlivý chaos, určený jen pro hudební intelektuály časem postupně dozrává, odkrývá svoji odvrácenou tvář a nutí mě k další dávce nihilismu. 




"Clandestine Sacrament" není albem pro každého. Je určeno hledačům, ochutnávačům, hudebním gurmánům, kteří u poslechu rádi přemýšlejí. Různých tmavých zákoutí je zde tolik, že vlastně ani nejdou popsat slovy. Deska jiskří, navozuje pocit absolutní prázdnoty a drásá nejskrytější lidské touhy. Přirovnávat k ostatním nemá cenu a vlastně to ani moc nejde. Je také pravdou, že skladby jsou tak rozvláčné a nehostinné, že mohou působit až monotónním dojmem. Jenže přátelé, oheň je vlastně také pořád "stejný" a přesto vás dokáže spálit. Jestliže máte rádi občasné nahlédnutí na onen svět, tak DEATH FETISHIST vám jej ukáží z té špatné stránky. Black doomové album, které je chladné a temné jako spalující plamen! Vynikající!


sumarizace:

DEATH FETISHIST přinášejí na svém první nahrávce náladu opuštěných kostelů. Jejich black metal je kombinací tradičních a progresivních postupů. Výsledkem je pak neskutečně návykové album. Nápady pocházejí ze samotného pekla a svět je při poslechu hodně těžké místo k žití. Přijdu si, jako by mi někdo dupl okovanou botou na hrudník a dusil mě po celou dobu nahrávky. Vše plyne spíše v pomalém tempu, ale o to jedovatěji. Zahalte své tváře do kápí, sepněte ruce k obrácené modlitbě a velebte samotné peklo. Black metal je tady vytažený odněkud z nejvzdálenějších koutů podzemí. Deska, která drásá a bolí. Světlo během téhle nahrávky rozhodně neuvidíte. Black doom metal s hodně zlou atmosférou. Skvěle!

Asphyx says:

DEATH FETISHIST bring us a mood of abandoned churches on their first album. Their black metal is a combination of traditional and progressive actions. The final product is amazingly addicting album. The ideas come from the Hell itself and the world is very difficult place to live in while listening to this album. I feel like someone stepped on my chest with an ironbound shoe and I am choking the whole time while the album is playing. Everything just flows in a slow tempo and all the more is this album poisonous. Cover your faces with capes, clasp your hands to pray and bless the Hell itself. This black metal is taken from the farthest corners of the underworld. This album hurts and scarify. You will definitely see no light during this album. Black doom metal with a very cruel atmosphere. Great!  

Tracklist:
01. The Gifted Medium
02. Astral Darkness
03. Voidtripper
04. Netherrealm
05. Beauty from Wretchedness
06. Verbrannt Im Altem Morast
07. Wreckage of the Flesh
08. Upturneth the Chalice

band:
Matron Thorn - Vocals, Guitars, Bass, Synthetics, Mixing, Mastering
Grond Nefarious - Drums, Percussion, Engineering

Share this games :

TWITTER