DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 30. března 2017

Home » » Recenze/review - ECFERUS - Shamaniacal Essence (2017)

Recenze/review - ECFERUS - Shamaniacal Essence (2017)


ECFERUS - Shamaniacal Essence
CD 2017, Hellthrasher Productions

Stačilo ty dveře jenom pootevřít, pomalu, s napětím v žilách. Vyhrnula se na mě změť toho nejošklivějšího black metalu, zahnívajícího, přesto ledového a tajemného. Vstoupil jsem dovnitř, pokřižoval se v obráceném gardu a donesl krvavou oběť na oltář plný lebek. Jsem doma, pomyslel jsem si ještě a pak už jen poslouchal novou deskou ECFERUS.

Chaos, zmar, šílenství, chlad a smrdutá zatuchlina starých časů. Všechno tohle můžete na novince "Shamaniacal Essence" slyšet. Za vším stojí jediný člověk, maniak, který si říká Alp. Myslím, že své morbidní práci rozumí dobře. Album je sice občas až moc rozvláčné a "atmosférické", ale to jsou samotné atributy stylu, netřeba je kritizovat. Celkově zní novinka jako skřeky démonů nad opuštěným hřbitovem. Také vidíte ty rozšklebené tváře nemrtvých?



U black metalových alb, o kterých chci napsat, si vybírám pečlivěji, než u jiných stylů. Musí mě tahle hudba plná temnoty něčím oslovit, zaujmout. Jinak nemám zájem. ECFERUS se povedlo mě připoutat na dlouhé hodiny do křesla u mého přehrávače. Oceňuji hlavně náladu. Neosobní výpověď o choré mysli. Prostředky v podobě černého kovu se samy nabízejí. Až okultní éteričnost celé desky mě vtáhla dovnitř, vcucla a dělala si se mnou ty své nechutné kejkle. Připadal jsem si jako balónek na vlnách řeky beznaděje. Možná to mnozí uslyšíte jinak, ale pro mě se "Shamaniacal Essence" stali skoro dokonalou esencí tmy. Black metal, který se hrával v opuštěných znesvěcených kostelech. 


sumarizace:

Američtí black metaloví ECFERUS nám na svém dalším albu "Shamaniacal Essence" přivolali ty nejkrutější duchy. Díky jejich muzice se otevřely brány samotného pekla. Kombinace tradičního, klasického black metalu a tmy připomíná obětování samotnému zlu. Celým albem se vznáší okultní atmosféra, je kruté, smutné, syrové. Proniklo mi postupně do krve a proměnilo ji v kousky hnisu. Deska by měla být opatřena nálepkou s upozorněním, že může způsobit šílenství. Jestli máte chuť na procházku mezi stíny, buďte vítáni. Black metal zahraný s obrovskou silou. Budete ukřižováni, zpopelněni a rozházeni po krajině. Vynikající záležitost!

Asphyx says:

American black metal ECFERUS called the most vicious ghosts on their next album "Shamaniacal Essence". Because of their music the gates of hell were opened. The combination of traditional, classic black metal and darkness reminds sacrifice the evil. The occult atmosphere is hovering on the album, it's cruel, sad raw. It  penetrated into my blood and changed it into pieces of pus. The album should be equiped with  warning label that it can cause insanity. If you fancy some walk in the shadows, welcome. Black metal played with great force. You will be crucified, cremate and scatter over the countryside. Excellent thing!

tracklist:
Lobotomization Portal Ascent (cd bonus track)
Talisman Fire Eye
Psychophilic Volts
Deprogrammation Entranceptor

band:
Alp (all instruments and vocals)


Share this games :

TWITTER