DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 16. března 2017

Home » » Recenze/review - FREAKINGS - Toxic End (2017)

Recenze/review - FREAKINGS - Toxic End (2017)


FREAKINGS - Toxic End 
CD 2017, vlastní náklad

Přišla ke mě krásná dívka, s vampýřím výrazem ve tváři. Chvíli mě sváděla a dráždila. Šel bych za ní na světa kraj. Šeptala mi slova plná touhy a já přestal přemýšlet. Měl jsem ji tolik rád. Až do doby, než mi vypíchla obě oči nožem. Stále ji hledám a nemůžu ji najít. Kde jsi má milá?

Nemám čas přemýšlet, musím žít. Měl bych se zastavit, zklidnit svoji mysl, ale nejde to. Každý den vstávám s novým albem švýcarských retro thrasherů FREAKINGS, každý den uléhám s jejich novinkou "Toxic End". Jestli má jednou svět skončit za zvuků Bay area thrashe v tomto provedení, tak si to nechám rád líbit. Pánové přesně pochopili, o čem je masakr lidské mysli, dokáží mě přitáhnout k přehrávači i nadchnout do dalších společných setkání. 



Líbí se mi, jak kapela krásně propojila americkou a německou thrash metalovou školu na jednom albu. Tahle hudba se musí hrát srdcem, jinak ji fanoušci nesežerou. FREAKINGS v sobě mají tu správnou "punkovou jiskru", náboj, energii, touhu ničit. A jak známo, to se u nás v undergroundu počítá! "Toxic End" je jako šrapnel, jehož část vám zůstala v těle z války. Začal hnisat, mokvat a každou chvíli hrozí, že praskne. Svět nám všem jednou nakope zadek, ale než se tak stane, poslouchejme FREAKINGS. Mám obrovskou chuť otevřít pivo a začít pařit. Tohle album vřele doporučuji všem, kteří mají rádi staré thrashové časy! Vivat FREAKINGS! Vivat "Toxic End"! Skvělá práce!



sumarizace:

"Toxic End" je albem, které je takovým velmi příjemným výletem do starých časů. FREAKINGS nám přinášejí další porci klasického thrash metalu, který bude pro spoustu mladých posluchačů působit jako zastaralá relikvie. Je to dobře, pánové hrají pro nás, staré old school thrash metalové fanoušky, kteří ještě nezapomněli na to, jak má znít poctivý, plesnivý thrash metal. Ne, žádnou progresi, změny stylu a podoby zde rozhodně nečekejte. Naleznete zde spíše odkaz starých časů, dávných postupů a vzpomínek. Albu by jistě slušela větší průraznost a energie, ale jako celek na mě působí nahrávka velmi solidně. Přiznám se, že si poslech rád a často užívám. Je to pro mě návrat do doby, kdy byl svět ještě v pořádku. "Toxic End" je jako starý, znovu otevřený hrob, jako předčítání z dávných thrash metalových učebnic. Berte a nebo nechte být! Pro mě osobně, se jedná o skvělý zážitek. Plesnivý thrash metal, která nadzvedává víka od rakví! Jsem spokojený.



Asphyx says:

"Toxic End" is an album that is like a very pleasant trip to the old times. FREAKINGS bring us the next amount of classic thrash metal, which will be for many young listeners like an outdated relic. It's good, guys play for us old school thrash metal fans who haven't forgotten yet how the honest, moldy thrash metal should sound. No, no progression, don't expect turns in style and form. You will find here a link of old times, old methods and memories. The album can certainly stand more punch and power, but as a whole it is very solid record. I admit I enjoy listening very often. It's for me comeback to that times when the world was still in order. "Toxic End" is like an old again open grave, like reading from the old thrash metal textbooks. Take it or let it be! For me personally it is  great experience. Moldy thrash metal that opens the lids from the coffins! I'm satisfied.

tracklist:
1. Hell on Earth
2. Future Vision
3. Violent Disaster
4. TxWxNxD
5. Toxic End
6. Friendly Fire
7. Brain Dead
8. Price of Freedom
9. Wave of Pain
10. Beer Attack
11. No More Excuses

Band:
Jonathan Brutschin - zpěv, kytara
Toby Straumann - baskytara
Simon Straumann - bicí

Share this games :

TWITTER