DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 28. března 2017

Home » » Recenze/review - GOREPHILIA - Severed Monolith (2017)

Recenze/review - GOREPHILIA - Severed Monolith (2017)


GOREPHILIA - Severed Monolith
CD 2017, Dark Descent Records

Nejdříve to vypadalo, že se udusí. Kašlala a nemohla se nadechnout. Pak z jejího hrdla vytryskla směs krve, hnisu a špíny. Jakoby v sobě dlouhá léta tutlala nenávist, hýčkala si ji na prsou. Jednou to muselo přijít. Teď tu leží, s roztrženým chřtánem a její pohled je mrtvolný jako oči utopence.

Nevím jak to máte nastavené vy, ale já rád na sebe nechávám hudbu jen tak působit. Vracím se k ní, pouštím si ji v různých denních hodinách a všech mých zařízeních. Netlačím na pilu, dávám čas, aby mě alba přesvědčila. Finská GOREPHILIA je zástupcem dlouhé řady "mladších" death metalových kapel, které se snaží hrát postaru. Nutno říci, že zrovna těmto šílencům se to daří na výbornou. Nebo to alespoň vyplývá z našich společných seancí.





GOREPHILIA se zhlédla ve starých dobrých IMMOLATION, INCANTATION, SADISTIC INTENT, MORBID ANGEL. A svoje mrtvé řemeslo umí opravdu skvěle. Slyším zde patinu let devadesátých, přesné pochopení zvuku, totální nasazení a temně pestrou hru s náladami. Ne, nečekejte žádné zázraky, ale spíše perfektně zahraný materiál pro všechny hrobníky, spalovače mrtvol i nemocniční zřízence. Death metal v podání Finů je temný, spíše pomalejší, ale o to naléhavější a syrovější. Připomíná návštěvu starého krematoria. Exhumaci hrobů s obětmi násilných činů. Ctíte ten odér, tu prašivou patinu smrti? Já ano a proto si mohu "Severed Monolith" pokaždé tolik vychutnat. Doporučuji všem obdivovatelům starého smrtícího kovu.


sumarizace:

"Severed Monolith" je albem, které je takovým velmi příjemným výletem do starých časů. GOREPHILIA nám přinášejí další porci klasického death metalu, který bude pro spoustu mladých posluchačů působit jako zastaralá relikvie. Je to dobře, pánové hrají pro nás, staré old school death metalové fanoušky, kteří ještě nezapomněli na to, jak má znít poctivý, plesnivý death metal. Ne, žádnou progresi, změny stylu a podoby zde rozhodně nečekejte. Naleznete zde spíše odkaz starých časů, dávných postupů a vzpomínek. Albu by jistě slušela větší průraznost a energie, ale jako celek na mě působí nahrávka velmi solidně. Přiznám se, že si poslech rád a často užívám. Je to pro mě návrat do doby, kdy byl svět ještě v pořádku. "Severed Monolith" je jako starý, znovu otevřený hrob, jako předčítání z dávných death metalových učebnic. Berte a nebo nechte být! Pro mě osobně, se jedná o skvělý zážitek. Plesnivý death metal, která nadzvedává víka od rakví! Jsem spokojený.

Asphyx says:

"Severed Monolith" is an album that is like a very pleasant trip to the old times. GOREPHILIA bring us the next amount of classic death metal, which will be for many young listeners like an outdated relic. It's good, guys play for us old school death metal fans who haven't forgotten yet how the honest, moldy death metal should sound. No, no progression, don't expect turns in style and form. You will find here a link of old times, old methods and memories. The album can certainly stand more punch and power, but as a whole it is very solid record. I admit I enjoy listening very often. It's for me comeback to that times when the world was still in order. "Severed Monolith" is like an old again open grave, like reading from the old death metal textbooks. Take it or let it be! For me personally it is  great experience. Moldy death metal that opens the lids from the coffins! I'm satisfied.


TRACKLIST
1. Interplanar (3:44)
2. Hellfire  (4:17)
3. Harmageddon of Souls  (3:55)
4. Words That Solve Problems  (1:22)
5. Black Horns  (6:35)
6. The Ravenous Storm  (4:37)
7. Return to Dark Space  (4:38)
8. Eternity  (1:26)
9. Crushed Under the Weight of God  (9:45)


LINE-UP
Henry Kuula - Vomit
Tami Luukkonen - Bass
Jukka Aho - Guitar
Pauli Gurko - Guitar
Kauko Kuusisalo - Battery

https://darkdescentrecords.bandcamp.com/album/severed-monolith
http://www.gorephilia.com/
https://www.facebook.com/gorephilia/
http://www.darkdescentrecords.com/
Share this games :

TWITTER