DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 28. března 2017

Home » » Recenze/review - HAVOK - Conformicide (2017)

Recenze/review - HAVOK - Conformicide (2017)


HAVOK - Conformicide
CD 2017, Century Media Records

Až do letošního roku jsem považoval americké thrashery HAVOK za jednu z kapel, která přesně pochopila, o čem tenhle styl je a snaží se ho dělat poctivě a bez příkras. Bohužel, novinka "Conformicide" jasně ukázala, že nebude všechno tak řezající, jak se původně zdálo. Kapela jakoby se vyčerpala, rozmělnila v nekonečné řadě všech ostatních retro smeček. Bývalý drive zde najednou neslyším a o nějakém nadšení z mé strany se nedá ani mluvit.



Jsem starý pes, který miluje MEGADETH. Zajímavé je, že pokud mladé skupiny kopírují někoho jiného, nějak zvlášť mi to nevadí, ale na Mustainovu tvorbu mi nesahejte. A to právě HAVOK udělali. Slyšet jsou samozřejmě i staří dobří EXODUS, TESTAMENT a spousta dalších, ale slavný zrzek je z novinky cítit nejvíce. Jsou to samozřejmě jen mé skromné postřehy, poznamenané léty v thrashovém mosh-pitu, ale nová deska "Conformicide" mě jednoduše nebaví. Je roztahaná, vytratila se předešlá energie a síla. Třeba budete někdo nadšenější, ale moje maličkost se zkrátka nudí. Thrash bez kopajícího efektu!


sumarizace:

Americké thrashové komando HAVOK letos vydalo své další dlouhohrající album. Opět je plné energického thrashe, který je klasický a tradiční. Jedná se určitě o solidní záležitost, ale mě přeci jen chybí něco navíc. Novinka "Conformicide" je odpovědí na staré postupy, na zlatou éru thrashe a je zahrána opravdu velmi dobře. Škoda, že pánové nedodali více zajímavějších pasáží, pestřejších momentů. Každopádně, nahrávka určitě potěší každého retro thrashera. Thrash metalové album, které je nabroušené jen někdy!

Asphyx says:

American thrash commando HAVOK released their next long playing album this year. Again, it is full of energic thrash that is classic and traditional. This is definitely a solid stuff, but after all I 'm missing something extra. New "Conformicide" is the answer to the old methods, the golden era of thrash and it is played really well. It's a pity that the gentlemans didn't give more interesting passages, more colourful moments. Anyway, every retro thrasher will be pleased with this recording. Thrash metal album that is sharpened only sometimes! 

Tracklist:
1. F.P.C.
2. Hang 'Em High
3. Dogmaniacal
4. Intention to Deceive
5. Ingsoc
6. Masterplan
7. Peace Is In Pieces
8. Claiming Certainty
9. Wake Up
10. Circling the Drain

band:
David Sanchez - Lead vocals / Guitar
Pete Webber - Lead drums
Reece Scruggs - Lead guitar / Vocals
Nick Schendzielos - Lead bass / Vocals

Share this games :

TWITTER