DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 21. března 2017

Home » » Recenze/review - LANTERN - II: Morphosis (2017)

Recenze/review - LANTERN - II: Morphosis (2017)


LANTERN - II: Morphosis
CD 2017, Dark Descent Records

Kolem se toulají lidé bez hlav. Právě někdo nakreslil pentagram vlastní krví na zem. Hoří, všichni zase hoří, pokřikuje nějaká žena, nedávno vyvrhnutá a znovu zašitá. Celá scenérie působí jako obraz od šíleného umělce. Modlím se a marně hledám kříž, který by byl ve správné poloze. Někdo mi vypíchne oči a prožene rozžhavený hrot ušima. Teď už vím, jak vypadá peklo. Poslouchám novou desku "II: Morphosis" finských black/deathařů LANTERN.

Svět se každý den zmítá v horoucích křečích a album všechnu tu tepající zlobu krásně doplňuje. Je temné, ne zase tolik extrémní, spíše postupně rozkládající, jdoucí pomalu k samé černé podstatě věci. Při poslechu vám budou pomalu hnít vnitřnosti v těle, bude se měnit rovnováha sil a vaše oči získají krvavě lesklý nádech. Přirovnávat k jiným kapelám snad ani nemá cenu, ale kousky DEMIGOD, BEYOND, BOLZER, ADRAMELECH, VORUM, zde slyším. Berte to ale spíše jako vodítko, rozhodně se nejedná o nijaké kopírování.




Hodně se mi líbí až doomová nálada alba, jakýsi smutný odér, nasbíraný snad v záhrobí. Novinka opravdu působí jako pokleknutí na svrchní prsť hrobní zeminy. Udělejte na rozloučenou křížek a nezapomeňte zapálit svíci. Nic sice vaše předky neochrání před temnými silami, ale alespoň budete mít dobrý pocit. Black death metal zde jde až k samé podstatě pekla, ďábelských rituálů a smrti. Trošku mi vadí hlas a občas postrádám takový ten těžko popsatelný tlak, ale jako celek je deska velmi chutnou, atmosférickou krmí. Cítím velké zoufalství, beznaděj. Těch emocí je spousta, míhají se mi hlavou a nutí mě se k "II: Morphosis" stále vracet. LANTERN nahráli velmi slušné podzemní album, které musí dělat dobře snad každému příznivci temnoty. 


sumarizace:

LANTERN se povedlo zhudebnit temnotu. Death black metal v jejich podání je černý, naléhavý, s obrovskou silou v melodiích. Přijdu si, jako bych byl poslán do lesa a měl vytrhnout kořeny všeho zla. Album mě zcela pohltilo a při poslechu si se mnou dělá doslova, co chce. Jsem prokletý, ponížený a zároveň se cítím silný jako nikdy dřív. Procházím se mezi stíny, jsem hadem plazícím se za svojí kořistí. Hudba zde nelze příliš uchopit slovy, ale připomíná mi zrcadlo, rozbité na tisíc kousků. Neposlouchejte "II: Morphosis" za denního světla, nálada absolutního zmaru nejlépe vynikne někdy kolem půlnoci. Věřte a budete navěky prokleti! Tuto nahrávku bych doporučil k poslechu všem padlým kněžím. Zhudebněné inferno zde přichází pomalu, polehounku, jako šelma, lovící za soumraku. Do srdcí se vám vkrade zima a udělá vám z něj kusy chladného ledu. Black death metal, který je temný, jako odvrácená strana měsíce! Skvěle!

Asphyx says:

LANTERN composed darkness. Their Black Death Metal is black, acute, with an amazing power in melodies. I feel like I have been sent into the woods and supposed to whip out all of the roots of evil for the world. This album catch me and during the listening it does a lot of things to me. I´m accursed, humiliated and at the same time I feel strong like never. I´m walking between shadows, I´m a snake which crawl for its victim. This kind of music is impossible to describe and it reminds me a mirror which is broken on thousand pieces. Do not listen to the "II: Morphosis" during the day light because the absolute ruin mood will came out the best around the midnight. Believe and you are accursed forever! I would recommend this album to every death priests. The composed inferno is coming slowly, like a beast which hunt during the nightfall. There is going to be cold in our hearts and your heart will became one piece of ice. Death black metal which is dark like the other side of the moon! Amazing! 

LANTERN is:
Cruciatus – lead guitar
Necrophilos – vocals
J. Noisehunter – bass
St. Belial – rhythm guitar
J. Poussu – drums


Share this games :

TWITTER