DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 27. března 2017

Home » » Recenze/review - NECROBLOOD - Collapse of the Human Race (2017)

Recenze/review - NECROBLOOD - Collapse of the Human Race (2017)


NECROBLOOD - Collapse of the Human Race 
CD/LP 2017, Iron Bonehead / Amor Fati

Pálí mě dlaně, tepe mi opět hnis v žilách. Už za ty roky jeho přítomnost vycítím. Začíná to vždycky neklidným spaním, zdánlivě bezpředmětným smutkem, alergií na světlo a postupnou nenávistí ke všemu živému. Když ho, svého pána, spatřím po dlouhé době poprvé, je to jako láska na zhnisaný pohled. Bolestivá, umrlčí, nechutná. Ze stigmat mi začala prýštit zkažená krev. Konečně je tady.


Brouzdám se podzemím, ochutnávám z různých death metalových a blackových desek a vybírám si pro sebe jen ty nejlepší kousky. Musí smrdět sírou, bolet chladem a musí ve mě probouzet nějaké emoce. NECROBLOOD. Francouzští potemníci napěchovali do svého prvního dlouhohrajícího nosiče "Collapse of the Human Race" pořádnou porci černoty a špíny. Líbí se mi intenzita, rouhavost jednotlivých skladeb, i studeně odmítavý zvuk. Bez kompromisů, s vyhlazovacím účinkem. Tak na mě působí tihle šílenci asi nejvíce.




NECROBLOOD jsou typickými představiteli undergroundové scény. Splňují všechny vysoké požadavky na zběsilé seance plné vyvolávání temných sil. Při poslechu je opravdu možno spatřit stíny zahalenou tvář samotného Belzebuba. Songy mají tu správnou zákeřnou atmosféru, člověk si ani nevšimne, že album dohrálo. Působí spíš jak hustá voda v řece Styx. Nedoporučuje se jí pít, ale když ono je to tak přitažlivé. Hltám, nechávám se proklít, zničit. Antihumánní black death metal s otiskem starých časů. Neosobní výpověď o temných stránkách lidské mysli. Jdi a obětuj své tělo! Pomaž se krví z neviňátek a nakresli žhnoucí pentagram na zeď. Tohle už není hudba, ale spíš obřad, spirituální vyvolávání bestií minulosti. Black death metal, který působí jako odvrácené zrcadlo vašich špatností! Skvělá nahrávka!


sumarizace:

NECROBLOOD na své první dlouhohrající desce působí jako vyslanci temnot! Album připomíná ozvěny ze samotného podsvětí. Nihilisticky znějící motivy, chorobný vokál, smrt ve vašich očích. Všechno tohle na novince naleznete. Doslova mě fascinuje zlá a ošklivá nálada celé nahrávky. Takhle nějak si představuji, že zní samotné peklo. NECROBLOOD se pohybují na hranici mezi naším a oním světem s morbidní elegancí. Hudba zde připomíná zápach zahnívajícího masa, zákeřnou nemoc, po které začnete hnisat zaživa. Je jako prasklý vřed, plný špíny a zkažené krve. Death/black metal, který vás přenese do záhrobí! Absolutní inferno!

Asphyx says:

NECROBLOOD are on their first full-length album like envois of darkness! The album recalls the echoes from the underworld itself. Nihilistic sounding themes, morbid vocals, death in your eyes. All these can you find on the new album. I'm fascinated by bad and ugly mood of the record. This is how I imagine sounds of hellNECROBLOODmove on the border between our and other world with morbid elegance. The music here reminds the smell of rotting meat, insidious disease, because of you start to fester alive. It's like a ruptured ulcer, full of dirt and rotten blood. Death/black metal, which takes you to Hades! Absolute inferno!

Share this games :

TWITTER