DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 19. března 2017

Home » » Recenze/review - NIDINGR - The High Heat Licks Against Heaven (2017)

Recenze/review - NIDINGR - The High Heat Licks Against Heaven (2017)


NIDINGR - The High Heat Licks Against Heaven
CD 2017, Indie Recordings

Nedoporučuje se toulat opuštěnými uličkami našeho města. Už s prvním stínem se totiž začínají v temných zákoutích probouzet ti, o nichž se nemluví. Jejich jméno je synonymem zla a jeho vyslovení by na vás uvalilo kletbu. Vznáší se mezi domy strach, jakoby samotná tma měla svoji vlastní tvář. Rozšklebenou, krvelačnou. Ráno je možné spatřit zohavená těla s děsivým výrazem v obličeji. 

Black death metalisté NIDINGR se opět vydali na nelehkou cestu a předkládají nám další album plné satanismu, temnoty a šílenství. Kapela složená ze samých norských protřelých válečníků (Teloch, Sir, Myrvoll, Grasa) umí perfektně navodit atmosféru plnou zmaru. Troufám si směle a s hlavou vztyčenou tvrdit, že letošní album "The High Heat Licks Against Heaven" se opravdu povedlo.



"The High Heat Licks Against Heaven" má v sobě přesně ten poměr energie, síly, tmy a chladu, až je svým způsobem odpudivě přitažlivé. Stylově se kapela pohybuje někde mezi MAYHEM, ENSLAVED, SVART CROWN, ULVER, BEHEMOTH. Zkrátka, epesní záležitost pro všechny tmáře, nihilisty a odmítače dobra. Osobně považuji některé skladby za příliš rozvláčné, ale to je jen drobná připomínka. Možná ještě zvuk, ten bych lehce ušpinil. Každopádně, jako celek působí album skvělým dojmem, pokud se to tedy dá vůbec o black death metalové smečce říci. Nejčastěji mě při poslechu asi napadá slovo působivé. Užívám si temnotu a hledám svůj vlastní stín. Velmi dobré album!


sumarizace:

NIDINGR a jejich CD "The High Heat Licks Against Heaven" mi připomínají nějakou hodně zlou a  ošklivou okultní seanci. Mocné kytarové motivy, hlas povolaný z temnot a dobrý zvuk. Ano, při poslechu mám opravdu pocit, že peklo existuje. Jasně a hmatatelně, jako na novince NIDINGR. Tahle hudba by klidně mohla znít při uvítání zbloudilých duší při příchodu do podzemí. Oceňuji temnotu, všechny černé skladby i určitou nihilistickou náladu, kterou zde cítím z každého tónu. Obraťte všechny kříže směrem dolů, vyžeňte kněze z kostelů, už napáchali dost zla! Černé death metalové album, které je cítit sírou! Inferno!

Asphyx says:

NIDINGR and their CD "The High Heat Licks Against Heaven" reminds me some very bad and ugly occult session. Powerful guitar motifs, voice called up from the darkness and good sound. Yes, when I 'm listening I really feel that the Hell exists. Clearly and tangibly like the news of NIDINGR. This music could easily sound when the lost souls come in the underground. I appreciate the darkness, all black tracks and certain nihilistic mood that I feel from each tone. Turn all crosses down, expell the priests from churches, they've already done evil enough! Black death metal album that smells of sulfur! Inferno!

Tracklist:
01. Hangagud
02. Surtr
03. The Ballad Of Hamther
04. On Dead Body Shore
05. Gleipnir
06. Sol Taker
07. Ash Yggdrasil
08. Heimdalargaldr
09. Valkyries Assemble
10. Naglfar Is Loosed

band:
Teloch
SIR
Myrvoll
Cpt.Estrella Grasa

Share this games :

TWITTER