DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 21. března 2017

Home » » Recenze/review - OBITUARY - Obituary (2017)

Recenze/review - OBITUARY - Obituary (2017)


OBITUARY - Obituary
CD 2017, Relapse Records

Chytili mě, svázali mě, mučili mě. Vydržím za ty roky už hodně, ale když vzali brusku a začali brousit moje kosti, řval jsem bolestí a nadšením. Obestřel mě chlad a strach. Poslouchal jsem nové album legendární death metalové kapely OBITUARY.

Psát postřehy na novinky podobných slavných skupin je svým způsobem hodně těžké. Máte totiž dvě možnosti. Buď odbudete recenzi několika větami o tom, že hrají pořád stejně a nebo se do desky ponoříte, necháte se jí pohltit a působit na vás. Ano, tohle je hudba pro starý fotry od starých veteránů. A je to tak jenom dobře. Jsem ve svém živlu! Floridští mi znovu opravdu brousí morek z kostí. Studeně, syrově, tradičně.




Málokdo umí napsat jednoduchý riff, který vás smete. OBITUARY to zvládají pořád na výbornou. Stejnojmenné letošní album je plné přesně těch melodií, které máme u téhle smečky tolik rádi. A John Tardy? Pořád má ten svůj hlas rezavé přeskakující pily. Je to sice opět recyklace starých slavných alb, ale komu to vadí? Mě rozhodně ne! Naopak, já si tu smrtonosnou sílu užívám. Je sice stále stejná, ale jak známo, když je miluješ, není co řešit. Odsýpá to, valí se, jako lavina starých kamenů. OBITUARY odvedli skvělou práci, která samozřejmě nakonec nejvíc vynikne stejně naživo. "Obituary" je albem, které si nijak nezadá s kvalitou předchozího počinu "Inked in Blood". Už teď vím, že mě nepustí zase dlouhou dobu. Je to kult, na který je spolehnutí! Studená, rezavá nahrávka, která vybrousí vaše kosti!




sumarizace:

Psát postřehy na novinky podobných slavných skupin je svým způsobem hodně těžké. Máte totiž dvě možnosti. Buď odbudete recenzi několika větami o tom, že hrají pořád stejně a nebo se do desky ponoříte, necháte se jí pohltit a působit na vás. Ano, tohle ke hudba pro starý fotry od starých veteránů. A je to tak jenom dobře. Jsem ve svém živlu! Floridští mi znovu opravdu brousí morek z kostí. Studeně, syrově, tradičně.

Málokdo umí napsat jednoduchý riff, který vás smete. OBITUARY to zvládají pořád na výbornou. Stejnojmenné letošní album je plné přesně těch melodií, které máme u téhle smečky tolik rádi. A John Tardy? Pořád má ten svůj hlas rezavé přeskakující pily. Je to sice opět recyklace starých slavných alb, ale komu to vadí? Mě rozhodně ne! Naopak, já si tu smrtonosnou sílu užívám. Je sice stále stejná, ale jak známo, když je miluješ, není co řešit. Odsýpá to, valí se, jako lavina starých kamenů. OBITUARY odvedli skvělou práci, která samozřejmě nakonec nejvíc vynikne stejně naživo. "Obituary" je albem, které si nijak nezadá s kvalitou předchozího počinu "Inked in Blood". Už teď vím, že mě nepustí zase dlouhou dobu. Je to kult, na který je spolehnutí! Studená, rezavá nahrávka, která vybrousí vaše kosti!


Asphyx says:

It is quite difficult to write a review on new albums from famous groups. There are 2 options: you ether write a few sentences about how they play the same or you go deep into the album and let the album to absorb and affect you. Yes, this is the music for old men from old veterans. And that is great. This is for me! Floridian sharpens the marrow of my bones again. Cold, raw and traditional.

There is not a lot of people who are able to compose a simple riff which will sweep you. OBITUARY manage to do this very well. This year´s album (which has the same name) is full of those melodies which we love with this band. And John Tardy? He still has the voice of his which sounds like a rusty saw. Although it is a recycling of old albums, who cares? I don´t! I really enjoy this deadly force. I know, it is still the same but as you know when you love something, you just love it. It is quick, rolls like an avalanche of old stones. OBITUARY did a great job which sounds the best when they play live. “Obituary” is an album which cannot fight with the quality of the previous alum “Inked in Blood”. Even now I know that this album is something which I will be listening for a very long time. It is a cult which you can rely on! Cold, rusty record which will sharpen your bones!

tracklist:
1. Brave
2. Sentence Day
3. A Lesson in Vengeance
4. End It Now
5. Kneel Before Me
6. It Lives
7. Betrayed
8. Turned to Stone
9. Straight to Hell
10. Ten Thousand Ways to Die
11. No Hope (bonus)


OBITUARY are:

John Tardy – Vocals
Trevor Peres – Guitar
Kenny Andrews – Guitar
Terry Butler – Bass
Donald Tardy – Drums

Share this games :

TWITTER