DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 18. března 2017

Home » » Recenze/review - SIX FEET UNDER - Torment (2017)

Recenze/review - SIX FEET UNDER - Torment (2017)


SIX FEET UNDER - Torment
CD 2017, Metal Blade Records

Říká se, že opakování je matka moudrosti. Bohužel, u amerických death metalových nestorů SIX FEET UNDER to neplatí. Přiznám se, že od posledního alba, které mě alespoň trošku zaujalo už uplynulo spousta vody v řece smrti, ale pokaždé jsem si jejich novinky poslechl. Časté změny sestavy, postupně klesající kvalita nápadů a skladatelské tápání. Tohle všechno jsou SIX FEET UNDER posledních let. Dokonce i kdysi monumentální hlas Chrise Barnese je čím dál tím víc opotřebovaný. U podobných smeček jde vlastně již jen o to, aby si neutrhly ostudu. Letos si ale nejsem vůbec jistý. Přiznám se, že každý další poslech novinky "Torment" mi nedělá vůbec dobře. 



Jsou kapely, které do toho mlátí stejně dlouhou dobu jako SIX FEET UNDER a i když už neotáčejí kola dějin, pořád dokáží zaujmout svým nadšením, případně alespoň nostalgií. U "Torment" nic z toho nefunguje. Mě to trošku připadá, že se pánové zavřeli do zkušebny a jen tak něco nahráli, aby se neřeklo a aby přitekly další peníze na nájem. Jenže přátelé, s tímhle mohou oslovit maximálně komerčněji zaměřené posluchače death metalu. Ne nás, staré poctivce, kteří pořád hledají pověstnou energii a sílu. Mě nevadí, že je novinka jednoduchá, mě štve (ano opravdu štve), že je nevýrazná, kompozičně totálně slabá a postrádá alespoň nějaké zajímavé nápady. Nerad bych kazil fanouškům dojem, ale tentokrát jsem si pro sebe (opět) nic moc nenašel. Málokdy to píšu, bývám na podobná silná slova ze své podstaty opatrný, ale "Torment" je opravdu tupým albem. Bohužel.


sumarizace:

Časté změny sestavy, postupně klesající kvalita nápadů a skladatelské tápání. Tohle všechno jsou SIX FEET UNDER posledních let. Dokonce i kdysi monumentální hlas Chrise Barnese je čím dál tím víc opotřebovaný. U podobných smeček jde vlastně již jen o to, aby si neutrhly ostudu. Letos si ale nejsem vůbec jistý. Přiznám se, že každý další poslech mi nedělá vůbec dobře. Jsou kapely, které do toho mlátí stejně dlouhou dobu jako SIX FEET UNDER a i když už neotáčejí kola dějin, pořád dokáží zaujmout svým nadšením, případně alespoň nostalgií. U "Torment" nic z toho nefunguje. Mě nevadí, že je novinka jednoduchá, mě štve (ano opravdu štve), že je nevýrazná, kompozičně totálně slabá a postrádá alespoň nějaké zajímavé nápady. Nerad bych kazil fanouškům dojem, ale tentokrát jsem si pro sebe (opět) nic moc nenašel. Málokdy to píšu, bývám na podobná silná slova ze své podstaty opatrný, ale "Torment" je opravdu tupým albem. Bohužel.

Asphyx says:

A frequent changes in the band´s line-up, gradually declining quality of ideas and composer groping. All of this is SIX FEET UNDER in the last few years. Even the once monumental voice of Chris Barnes is more and more worn now. Bands similar to this one just want to be OK and not be ashamed. But this year? Well, I don´t know. I admit that every listening is worse. There are bands who play as long as SIX FEET UNDER and although they don´t turn the wheels of history, they still catch your attention with their enthusiasm or at least nostalgia. This is not happening with “Torment”. I don´t mind that the new album is simple but it bugs me (yes, really bugs me) that the album is bland, compositionally is totally weak and lacks at least some interesting ideas. I hate to spoil their fans´ impression but this album has nothing for me. I rarely write such hard words but “Torment” is really dull album. Unfortunately. 


Tracklist:
01. Sacrificial Kill
02. Exploratory Homicide
03. The Separation of Flesh from Bone
04. Schizomaniac
05. Skeleton
06. Knife Through the Skull
07. Slaughtered as They Slept
08. In the Process of Decomposing
09. Funeral Mask
10. Obsidian
11. Bloody Underwear
12. Roots of Evil

band:
Chris Barnes - vocals
jeff hughell-bass
marco pitruzzella- drums
ray suhy-guitar

Share this games :

TWITTER