DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 16. března 2017

Home » » Recenze/review - TUMOURBOY (肿瘤男孩) - Damaged System (2017)

Recenze/review - TUMOURBOY (肿瘤男孩) - Damaged System (2017)


TUMOURBOY  (肿瘤男孩) - Damaged System
CD 2017, Witches Brew

Vypadá to, že thrash metal opět postupně ovládá svět. Nemyslím teď jen ten komerční, ale hlavně undergroundový. Nedivím se, dorostla nová generace, která se chce pořádně pobavit, vypít nějaké to pivo a pak rozsekat vše na maděru. Skrz německé vydavatelství Witches Brew se ke mě dostala prvotina čínských maniaků TUMOURBOY  (肿瘤男孩). Jedná se o mladíky, kteří se klaní všem zásadním osmdesátkovým bohům. A jak se jim to daří? Řekl bych tak napůl. Všechny postupy jsou přehrávány s citem pro věc, album nepostrádá energii a takovou tu rebelskou náladu, ale osobně bych ocenil větší tlak. Člověka baví "Damaged System" poslouchat, ale vždy jen tak dvakrát po sobě. Pak se vkrádá do společných setkání lehký stereotyp.



Každopádně, ocenit musím jednu věc. Kapela ve svých promo materiálech uvádí, že se snaží hudbou nahlodat prohnilý systém v jejich zemi. Pro našince to možná bude znít trošku jako klišé, ale já to TUMOURBOY  (肿瘤男孩) věřím. Jen by to chtělo trošku víc kopnout do vrtule, přitlačit na pilu a bouchnout do stolu. Zatím se jedná o solidní, i když ničím výjimečný materiál, který ne - thrashera bude nudit a příznivec stylu se bude rád a často pohupovat do rytmu. Je to underground, je to prvotina a netřeba hned házet špínu. Lepší je kapelu podpořit v jejich bohu protivné činnosti. Takže vážení a milí TUMOURBOY  (肿瘤男孩), držím vám palce! Jste na dobré cestě a když zapracujete na zvuku, svoje skladby trošku zkrátíte a přidáte nějaké to oktanové číslo navíc, zbouráte pak všechno kolem. Příjemný thrashový průměr s nadějí do budoucna!



sumarizace:

Albu možná chybí kousek nějakého neotřelého koření, nějaký lépe zapamatovatelný nápad. Kapela, pokud se chce dál vyvíjet a zlepšovat, by měla příště přeci jen trošku víc zapracovat na originalitě, možná i zajímavější produkci. Jinak ale nemám s deskou absolutně žádný problém. A to je možná trošku špatně. Skupina, jako by se trošku bála se odvázat, pustit se do něčeho nového, zajímavějšího. Uvidíme příště, třeba nás překvapí. Cesta, kterou si TUMOURBOY  (肿瘤男孩) vytyčili a po níž jdou, není vůbec lehká, podobně znějících smeček je dnes deset na jednom uříznutém prstu. Jinak se ale jedná o velmi dobré, slušně poslouchatelné album, které vám nakope zadnice. Solidní, tradiční pojetí thrash metalu, dobré nápady a uvěřitelné nasazené ale dělají z téhle desky chutnou krmi. S nahrávkou tak nemám žádný zásadní problém. Všechno hezky odsýpá, má to drive i sílu. Jen tak dál! Solidní album!



Asphyx says:

This album is lack of some piece of interesting spice, something more memorable idea. This band should work more on originality of themselves and maybe on their production if they want to be better and developed. But I have no other problems with this album. And maybe that´s the problem. The band seems to be afraid to go crazy and try something new, more interesting. We´ll see next time and maybe the band will surprise us. The road where these guys TUMOURBOY  (肿瘤男孩) go is not easy at all because there is more than 10 bands on every chopped finger which sounds similar. But this is a very good and easy to listen album which would kick your ass. Solid, traditional type of thrash metal, good ideas and believable ideas makes this album very good as a tasteful meal. I don´t have any big problem with this album. Everything flows and it has a drive and power. Good job! Solid album!

Track - List:

1. Intro
2. Chernobyl Devastation
3.Bitch Holocaust
4. Noise, Beer, Love
5. Sacrifice of Technology
6. UxFxAx
7. Hooligan
8. Bay Serial Killer
9. Breathless
10. Noise, Beer, Love (original version)
11.UxFxAx (original version)

Members:
Guitars/Vocals: Qu Jiashu (Tree Tumour)
Guitars: Zhang Chi (Witch)
Bass: Zhang Baixing
Drums: Zhang Yichi (Dying souls)


Share this games :

TWITTER