DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 30. března 2017

Home » » Recenze/review - VENENUM -Trance Of Death (2017)

Recenze/review - VENENUM -Trance Of Death (2017)


VENENUM -Trance Of Death 
CD 2017, Sepulchral Voice Records

Našel jsem na půdě knihu o staré smrti. Usedl jsem do místnosti bez oken a nechal si vyprávět dávné příběhy o morových ranách, okultních rituálech a nenávisti. Nemohl jsem odtrhnout oči, to utrpení bylo tak přitažlivé. Pomalu si mě omotávalo, ničilo, přetvařovalo k obrazu svému. Obracel jsem stránky, ani nedýchal a postupně se měnil v nemrtvého.

Nová deska německých okultních death metalistů VENENUM četbu nějaké takové podobné knihy připomíná. Začínají mi při poslechu pomalu černat konečky prstů, hniji asi za živa. Atmosféra dlouhých stínů, opuštěných katedrál i smutečního průvodu. Tohle všechno na novince "Trance Of Death" naleznete. Je plná roztodivných magických ploch, výletů do podsvětí i zvláštního neklidu, který mě před lety tak přitahoval při živém koncertě. "Pojďme, budeme dnes hovořit jen o vaší vlastní smrti":napadá mě při společných seancích asi nejčastěji. 


VENENUM umírají ve stylu EXCORIATE, BEYOND, GRAVE MIASMA, INDIVIOUS, NECROS CHRISTOS, DROWNED, MORBUS CHRON, TRIBULATION. V jejich podání se jedná přesně o ten druh death metalu, který sází spíše na nálady, než na surovost. Krutost se zde ukrývá v opakování motivů, v postupném rozebrání vaší mysli. Nejvíc se mi asi osvědčil poslech v tiché uzavřené kobce, bez lidí, bez vzduchu. Mám obrovskou chuť utéct do lesů, vylézt na skálu a pak nechat vše osudu. Tohle je zhudebněný nihilismus ve své death metalové podobě a také vynikající album! Velmi doporučuji!


sumarizace:

"Trance Of Death" je death metalové album, které připomíná odříkávání staré modlitby. Němečtí VENENUM se v něm modlí ke starým opuštěným hřbitovům, k peklu, k samotné smrti. Hudba je zde velmi naléhavá, temná, doslova černě smutná. Pokud máte rádi okultní záležitosti, myslím, že budete spokojeni stejně jako já. Při poslechu této nahrávky je smrt tak blízko! CD je jako rituál, uspořádaný k černé mši. Také cítíte tu beznadějnou atmosféru, tu náladu plnou tmy a záhrobí? VENENUM jsou na posledním albu tajemní a magičtí, jako opuštěný kostel. Novinka se s klidem může přehrávat na pohřbech padlých mnichů. Magická death metalová záležitost. Excelentní okultní obřad!

Asphyx says:

"Trance Of Death" is a death metal album that recalls chanting of old prayers. German VENENUM  pray there to the old lonely cemeteries, to Hell, to Death itself. The music here is very urgent, dark, literally black sad. If you like the occult, I think you will be happy as me. When listening to this recording is the death so close! CD is like a ritual, organized to the Black Mass. Do you also feel the hopeless atmosphere, the mood full of darkness and the beyondVENENUM are on their last album mysterious and magicallike a lonely church. The news  can be calmly played at funerals of fallen monks. Magic death metal thing. Excellent occult ceremony!

tracklist
1. Entrance
2. Merging Nebular Drapes
3. The Nature Of The Ground
4. Cold Threat
5. Trance Of Death Part I: Reflections
6. Trance Of Death Part II: Metanoia Journey
7. Trance Of Death Part III: There Are Other Worlds...

band:
p.t. – guitars
f.s.a. – vocals & bass
f.j.l. – battery

Share this games :

TWITTER