DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 12. března 2017

Home » » Recenze/review - ZEROZONIC - Zerozonic (2017)

Recenze/review - ZEROZONIC - Zerozonic (2017)


ZEROZONIC - Zerozonic
CD 2017, vlastní vydání

Sedí tu, s nožem v ruce a přemýšlí. Hlavou se jí míhají divné myšlenky s temnou aurou. Chvílemi pláče, směje se, řve vzteky. Nakonec poklekne a vyryje si do ruky nápis ZEROZONIC.

Nedivím se ji, už dlouho jsem neslyšel thrash metal, nasáklý groove zemitostí, který by byl takhle dobře zahraný. Za kapelou stojí Daniel "Peisy" Olaisen z BLOOD RED THRONE, který se zhlédl ve staré dobré PANTEŘE. Riffy jsou tak potřebně dunivé, hlas rozzuřeného býka (Arvid Tjelta). Člověk má chuť zaskákat si do rytmu, zapařit, rozseknout sekyrou vlastní hlavu na dvě části. Líbí se mi zvuk, nápady i celková jiskřivá atmosféra. "Zerozonic" je albem, které je doslova narváno nápady a energií. Nepřináší sice nic nového, ale odkazuje se ctí na doby, kdy se hrálo poctivě, hezky od podlahy.




Mám chvílemi pocit, že na mě útočí smečka rozzuřených pitbulů. Netrhají mě najednou, ale hezky postupně, svoji kořist si užívají. Chlemtají moji krev, řežou mě tesáky a riffy do celého těla a nakonec mě rozdrtí ve svých čelistech. Tohle je hudba pro fajnšmekry, pro gurmány, kteří rádi vyhledávají ryzost, zemitost, zběsilost. ZEROZONIC jsou skvělí v tom, že si na nic nehrají, nic nepředstírají. Jdou rovnou k jádru, k samotnému základu věci. Výsledkem je album, které ničí vše živé v okruhu několika kilometrů. "Zerozonic" působí jako právě odpálená vodíková bomba. Je heavy, neskutečně natlakované a má v sobě velký kus temnoty. Přiznám se, nečekal jsem to a odměnou mi budiž nahrávka, u které praskají kosti. Thrash groovy metal s vysokým oktanovým číslem! Vynikající! 


sumarizace:

Už dlouho jsem neslyšel thrash metal, nasáklý groove zemitostí, který by byl takhle dobře zahraný. Za kapelou stojí Daniel "Peisy" Olaisen z BLOOD RED THRONE, který se zhlédl ve staré dobré PANTEŘE. Riffy jsou tak potřebně dunivé, hlas rozzuřeného býka (Arvid Tjelta). Člověk má chuť zaskákat si do rytmu, zapařit, rozseknout sekyrou vlastní hlavu na dvě části. Líbí se mi zvuk, nápady i celková jiskřivá atmosféra. "Zerozonic" je albem, které je doslova narváno nápady a energií. Mám chvílemi pocit, že na mě útočí smečka rozzuřených pitbulů. Netrhají mě najednou, ale hezky postupně, svoji kořist si užívají. Chlemtají moji krev, řežou mě tesáky a riffy do celého těla a nakonec mě rozdrtí ve svých čelistech. Tohle je hudba pro fajnšmekry, pro gurmány, kteří rádi vyhledávají ryzost, zemitost, zběsilost. ZEROZONIC jsou skvělí v tom, že si na nic nehrají, nic nepředstírají. Jdou rovnou k jádru, k samotnému základu věci. Výsledkem je album, které ničí vše živé v okruhu několika kilometrů. "Zerozonic" působí jako právě odpálená vodíková bomba. Je heavy, neskutečně natlakované a má v sobě velký kus temnoty. Přiznám se, nečekal jsem to a odměnou mi budiž nahrávka, u které praskají kosti. Thrash groovy metal s vysokým oktanovým číslem! Vynikající! 

Asphyx says:

It has been a long time since I have heard such thrash metal soaked with groove earthiness which would be so nicely played. The leader of this band is Daniel “Peisy” Olaisen from BLOOD RED THRONE who really like the good old PANTERA. The riffs are necessary booming, like a voice of raging bull (Arvid Tjelta). You want to jump in the rhythm and gash your own head in two parts with an axe. I really like the sound, ideas and the whole sparkling atmosphere. “Zerozonic” is an album full of energy, literally. There are some moments when I feel like there is a pack of angry pit-bulls attacking me. They are not tearing me at once but gradually, they are enjoying their prey. They slurp my blood, cutting my whole body with their teeth and riffs and finally crushing me in their jaws. This music is for gourmets who like genuineness, earthiness and fury. ZEROZONIC are great, they do not pretend. They go straight to the point, to the substance of the case. The result is an album which destroys all living in a radius of several kilometres. “Zerozonic” feels like just detonated hydrogen bomb. It´s heavy, unbelievably pressurized and has a big chunk of darkness. I have to admit that I was not expecting that and the reward is this record which makes my bones crush. Thrash groovy metal with high octane number! Excellent!

Tracklist:
01. It Never Dies
02. Get Me Back
03. Pushed Away
04. Never Let It Fall
05. ZZ Toms
06. The Other Kind
07. I Walk Away
08. Instrumentalis
09. Just Turn Away

band:
Daniel "Peisy" Olaisen: clean, rhythm and lead guitars
Nicolay Viksnes Johnsen: lead guitars
Martin Skar Berger: bass guitar and synth
Arvid Tjelta: vocals
Frank Nordeng Røe: drums

Share this games :

TWITTER