DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 28. dubna 2017

Home » » Recenze/review - ARTIFICIAL BRAIN - Infrared Horizon (2017)

Recenze/review - ARTIFICIAL BRAIN - Infrared Horizon (2017)


ARTIFICIAL BRAIN - Infrared Horizon
CD 2017, Profound Lore Records

Až se jednou povede spojit stroj s člověkem, tak se bude muset dát velký pozor na to, aby se nezrodilo dokonalé monstrum na zabíjení. Budeme se rouhat samotnému Bohu a dělat za něj tak trochu jeho práci. Mám pocit, že to nebude dlouho trvat a podobný okamžik nastane. Už brzy zrodíme nový dokonalý druh. Lepší než ten náš.

Američtí technicko death metaloví vizionáři ARTIFICIAL BRAIN jsou i na své letošní novince "Infrared Horizon" jedněmi z těch, kteří posouvají tento styl do dosud neprobádaných zákoutí. Hrají samozřejmě komplikovaně, velmi náročně. Přesto jejich desky nepostrádají různorodé nálady, takové to těžko definovatelné pnutí, atmosféru plnou zmaru, odlidštěnost, totální ztrátu víry v lidský rod. Vítejte v budoucnosti!



"Infrared Horizon" je pestrou mozaikou, poskládanou z vlivů GORGUTS, ULCERATE, lehkého odéru black metalu (DODECAHEDRON, BLUT AUS NORD), ale i brutálních riffů DEMILICH, KRONOS. Hlavní devizou celé desky je ale nálada, která je pro mě osobně tak nehumánně přitažlivá, že mám co dělat, abych si neimplantoval do mozku sebou samým naprogramovaný čip. Novinka je opět deskou pro všechny přemýšlivé, vnímavé posluchače, kteří se rádi nechávají unášet chladnými technickými melodiemi. Podobné nahrávky se vlastně nedají ani moc popisovat slovy, lepší je poslouchat, udělat si vlastní názor a pak se pokorně poklonit svým vlastním klonům. Slyšte hudbu nových věků! Skvěle!


sumarizace:

"Infrared Horizon" je přesně tím druhem hudby, která bude znít všude po světě, až nastane apokalypsa. Já vlastně ani nevím, jak podobná alba hodnotit. Jsem novinkou zcela pohlcen, jsem jejím otrokem a užívám si všechny ty pestré okamžiky. Death metal v podání ARTIFICIAL BRAIN je takovým jedním velkým šílenstvím. Ostré riffy, složité melodie, všude přítomné zlo. Mé pocity sice byly zpočátku zmatené, ale časem album dozrálo v obrovské monstrum. Všude kolem se vznáší beznaděj, já tápu v nekonečné tmě. Pouštím si nahrávku znovu a znovu a zjišťuji, že se mi do žil dostává hodně temný jed. Technika, progrese a velká přitažlivost. To jsou slova, která mě napadají při poslechu asi nejčastěji. Agresivní, hodně emotivní a zároveň černé album. Absolutní inferno! Apokalyptický technický death metal, který vás smete z povrchu zemského!

Asphyx says:

"Infrared Horizon" is exactly the kind of music that will sound all over the world, when the apocalypse comes. I don't even know how to evaluate similar albums. I'm completely enthrailled by this novelty, I'm its slave and I enjoy all varied moments. Death metal by ARTIFICIAL BRAIN is such great madness. Sharp riffs, complicated melodies, ever-present evil. Although my feelings were confused at first, the album got into a huge monster. All around despair is rising, I grope in the endless darkness. I'm listening to the recording again and I find there is coming some dark poison in my veins. Technology, progression and large attraction. These are the words that are coming to my mind most when listening. Aggressive, very emotional as well black album. Absolute inferno! Apocalyptic technical death metal that will sweep you away from the earth!


Tracklist:
1. Floating In Delirium
2. Synthesized Instinct
3. Static Shattering
4. Estranged From Orbit
5. Infrared Horizon
6. Anchored To The Inlayed Arc
7. Mist Like Mercury
8. Vacant Explorer
9. Graveyard Of Lightless Planets
10. Ash Eclipse

Share this games :

TWITTER