DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 20. dubna 2017

Home » » Recenze/review - NIGHTBRINGER - Terra Damnata (2017)

Recenze/review - NIGHTBRINGER - Terra Damnata (2017)


NIGHTBRINGER - Terra Damnata
CD 2017, Season of Mist Underground Activists

Někdy mám pocit, že lidský rod vzešel z chaosu a temnoty. Roztříštěná a zohavená těla byla znovu slepena nenávistí a poslána na tento svět, aby ho postupně ničila. 


Američané NIGHTBRINGER protkali svůj black metal esoterikou, nihilismem, okultismem, v úvodu zmíněným chaosem a špínou. Při poslechu si přijdu jako na okraji nějaké hodně hluboké jámy. Stojím tam a rozjímám, zda skočit či nikoliv. Jestli budu dál poslouchat "Terra Damnata", asi tušíte, jakým směrem se rozhodnu.



"Terra Damnata" je připodobněním věčného lidského soužení, ledově žhavou lávou, chrstnutou přímo do obličeje, jedem, pomalu pronikajícím do krve. Lehce mi připomíná kolegy BESTIA ARCANA, ACHERONTAS, HETROERTZEN, ale i EMPEROR, DISSECTION, DARK FUNERAL, či řecké ACRIMONIOUS. Není to ale tolik důležité. Hlavní je ten neodbytný pocit, že vám někdo stojí za zády a brousí si čepel svého nože. Vznešeně zákeřně kytarové plochy, skřehot a spíše pomalá atmosféra zmaru, dělají z novinky těžké sousto k pozření. Doporučuji poslouchat v podchlazení a s čistou hlavou. Ano, album mě zaujalo, postupně přesvědčilo na svoji temnou stranu a nebál bych se napsat i učarovalo. Peklo je v každém z nás i na nové desce "Terra Damnata". Jděte a objevte ho! Black metal plný jedovatě chladné atmosféry! Velmi dobře!



sumarizace:

NIGHTBRINGER přinášejí na na novém albu "Terra Damnata" náladu opuštěných kostelů. Jejich black metal je kombinací tradičních a progresivních postupů. Výsledkem je pak neskutečně návykové album. Nápady pocházejí ze samotného pekla a svět je při poslechu hodně těžké místo k žití. Přijdu si, jako by mi někdo dupl okovanou botou na hrudník a dusil mě po celou dobu nahrávky. Vše plyne spíše v pomalém tempu, ale o to jedovatěji. Zahalte své tváře do kápí, sepněte ruce k obrácené modlitbě a velebte samotné peklo. Black metal je tady vytažený odněkud z nejvzdálenějších koutů podzemí. Deska, která drásá a bolí. Světlo během téhle nahrávky rozhodně neuvidíte. Black metal s hodně zlou atmosférou. Skvěle!



Asphyx says:

NIGHTBRINGER bring us a mood of abandoned churches on their new album "Terra Damnata". Their black metal is a combination of traditional and progressive actions. The final product is amazingly addicting album. The ideas come from the Hell itself and the world is very difficult place to live in while listening to this album. I feel like someone stepped on my chest with an ironbound shoe and I am choking the whole time while the album is playing. Everything just flows in a slow tempo and all the more is this album poisonous. Cover your faces with capes, clasp your hands to pray and bless the Hell itself. This black metal is taken from the farthest corners of the underworld. This album hurts and scarify. You will definitely see no light during this album. Black metal with a very cruel atmosphere. Great!  


Tracklist:
01. As Wolves Amongst Ruins
02. Misrule
03. Midnight's Crown
04. Of the Key and Crossed Bones
05. Let Silence Be His Sacred Name
06. Inheritor of a Dying World
07. The Lamp of Inverse Light
08. Serpent Sun

band:
Share this games :

TWITTER