DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 6. dubna 2017

Home » » Recenze/review - SARCASM - Within the Sphere of Ethereal Minds (2017)

Recenze/review - SARCASM - Within the Sphere of Ethereal Minds (2017)


SARCASM - Within the Sphere of Ethereal Minds
CD 2017, Dark Descent Records

Šel jsem náhodou kolem a z té hluboké jeskyně se začaly z ničeho nic ozývat temné skřeky. Ztuhla mi krev v žilách a mé pohyby zmrzly strachem. Přiznám se, byl jsem vyděšený. Ze tmy vylézala zlá a ošklivá hydra. Plivala kolem sebe oheň, smrděla sírou a až magneticky mě přitahovala. Říkala si SARCASM.

Znovu probuzení Švédi jsou death metalisté par excellence. Jejich texty jsou plné vesmíru, surrealismu a filozofie vůbec. Odrážejí se i v hudbě, která je melodická, chladná, tajemná, čerpající ze stejných zdrojů jako melodické death metalové a blackové kapely devadesátých let. SARCASM jsou ve svém přístupu i zvuku značně specifičtí, originální a nebál bych se napsat i neotřelí.




"Within the Sphere of Ethereal Minds" je albem, které se musí poslouchat v klidu, nejlépe s ohněm v zádech, u dobré knihy a v příjemném rozpoložení. SARCASM jsou temní náladotvůrci, našeptávači ošklivých činů, přemýšlivci, kteří hudbu dělají po svém. Nebude asi vyhovovat každému, ale pokud jim jednou podlehnete, nebudete chtít jinak. Osobně jsem si připadal jako oběť nějakého velkého pavouka, který vás postupně omotá pavučinami studených melodií a nakonec rozloží kyselinou ve váš vlastní černý otisk. Společné setkání mě neskutečně baví, prožívám s kapelou vzájemné temné chvilky plné jiskřivých momentů. Jsem starý pes, který poslouchá hudbu spíš srdcem než rozumem. A SARCASM mě opět přesvědčili. Temně ledový švédský death metal s blackovým nátiskem! Hydra je opět zde!


sumarizace:

SARCASM jsou na své druhé dlouhohrající desce velmi chladní. Ostré, nekomplikované riffy se střídají s dunivými pasážemi. Dýchá na mě studený vítr ze severu a moje mysl je při poslechu čistá, jako hladina horského jezera. Pro odpočinek, relax, celkový restart organismu a očištění mysli, jsou tihle šílení Švédi velmi vhodní. Nejedná se o nic převratného, ani dokonalého, ale drobné nedostatky jsou vyváženy nadšením a energií. Přijdu si jako při tanci, ke kterému mě vyzvali samotní nemrtví. Skáčeme do rytmu ze záhrobí, pijeme jen čistou krev a relaxujeme v ledové vodě. SARCASM jsou zajímavým úkazem. Jejich hudba nepatří k těm objevným, ale dokáže mě svázat, vylouhovat a podchladit. Dávám si ji rád do hlavy ve chvílích, kdy je mi úzko a má hlava je zanesena přemírou informací. Black death, který vás zmrazí a rozseká! Dobrá deska!

Asphyx says:

SARCASM are very cold on their second long-play album. Sharp, not complicated riffs are mixed with booming passages. I feel the cold wind breathing at me from the north and my mind is clear during the listening, like a level of a mountain Lake. For rest and relax, a restart of your organism and clearing your mind, this Swedish crazy guys are great for this. This is not something special, unusual, or perfect, however those few small mistakes are perfectly combine with enthusiasm and energy. I feel like I´m dancing with the dead creatures. We are jumping in the rhythm from the other world, we are drinking a pure blood and relaxing in a freezing water. SARCASM are an interesting phenomenon. Their music is not a breakthrough music but it can hold and tie me, draw and refrigerate me. I like to listen to it when I have anxiety and my head is full of information. Black death which would freeze and chop you up! Good album! 


Album track list
1. Bloodsoaked Sunrise 
2. From the Crimson Fog They Emerged 
3. Embodiment of Source 
4. Scars of a Land Forgotten 
5. In the Grip of Awakening Times 
6. Silent Waves Summoned Your Inner Being 
7. A Black Veil for Earth 
8. The Drowning Light at the Edge of the Dawn 

Line-Up

Heval Bozarslan – Vocals
Peter Laitinen – Guitars
Anders Eriksson – Guitars
Jonas Söder – Bass
Matte Modin - Drums

www.sarcasmsweden.se
www.facebook.com/sarcasmsweden
www.darkdescentrecords.com
Share this games :

TWITTER