DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 25. dubna 2017

Home » » Recenze/review - UERBEROS - Tormented by Faith (2017)

Recenze/review - UERBEROS - Tormented by Faith (2017)


UERBEROS - Tormented by Faith
CD 2017, vlastní vydání

Padesát let prodávala jed ženám, které chtěly zabít manžela. Čarodějnici z Vladimirovace, jak bylo ženě přezdíváno, zadrželi v roce 1928. Bylo jí 90 let.

Jednomu z policistů tehdy řekla: „Pracuji s ďáblem, mladý muži. Jestli mě pošlete do vězení, vzpomenete si na mě na smrtelné posteli. Nezahrávejte si s mocnostmi zla.“


Vypadá to, že někteří lidé jsou opravdu prokletí. Zmítají se někde mezi pomýlením a duševní chorobou. Poslouchám prvotinu polských death metalistů UERBEROS a přijde mi, že jsem zavřený v místnosti spolu právě s několika takovými odsouzenými vražedkyněmi. Padá na mě tíseň, bojím se o své hrdlo a marně se pokouším utéct. Ne, dneska svůj boj nevyhraji a albu "Tormented by Faith" zcela podléhám. Krvácím ze znovu otevřených ran, způsobených ostrými riffy ve stylu HOUR OF PENANCE, DESECRAVITY, ABORTED, MORBID ANGEL, IMMOLATION, DEICIDE, ve vokálech a tlaku pak SINISTER. Tohle je masakr, přesně mého gusta.



"Tormented by Faith" útočí na mé nejskrytější choutky, probouzí moji temnou stranu a hraje na ní, jako na nějakou pořád napnutou strunu. Novinka nenudí, spíše naopak, neustále na ní nacházím nové a nové zajímavé momenty. Album nepostrádá melodičtější, mocné nástupy, tak jak jsme na ně u polských kapel zvyklí a hlavně, pořád mě "nutí" k opakovaným poslechům. Neočekávejte nic převratného, ale spíše poctivé, přesvědčivě odvedené řemeslo. Jsem zavřený v cele posledního soudu a rozprávím s odsouzenými na smrt. Pouštíme si stále dokola "Tormented by Faith" a kolem se vznáší pachuť krve. Nahrávka doslova tepe, je jako čerstvě proříznutá tepna. Death metal, který vám vyrve vnitřnosti z těla! Velmi dobře!




sumarizace:

UERBEROS na své prvotině dodávají porci tradičního death metalu, pořádně okořeněného krví. Celkově vyznívá novinka chytlavě, je zcela masakrující a i když pánové nepřinášejí nic nového, velmi dobře se poslouchá. Poláci připomínají buldozer, hrnoucí před sebou tuny lidských koster. Neznají slitování. Ke konci je sice album už trošku monotónní, ale jinak je velmi chutným pokrmem. Deska je opatřena řezajícím, pořádně syrovým zvukem. Je hodně znát, že za skladbami stojí zkušení muzikanti. Nápadů a krvavých motivů zde naleznete opravdu velké množství. Krutost střídá masakr, jeden ostrý riff druhý a vy nakonec stojíte a máte co dělat, abyste si neumlátili hlavu v headbangingu. "Tormented by Faith" je počinem, který se rozhodně povedl. Ocení všichni příznivci apokalypsy v death metalu! Masakrující nahrávka!

Asphyx says:

UERBEROS gives a portion of traditional death metal on their first album, it is very spicy blood. As a whole this new album seems catchy and it is a real massacre. Although these guys don´t bring anything new or original it is nice to listen to it. This Polish maniacs reminds a bulldozer which shoves a tones of human skeletons. They do not have a pity. In the end this album is a little bit monotone, however it is a tasteful piece of food. This album has a cutting and raw sound. You can tell that behind these songs are very experienced musicians. There is a lot of ideas and bloody motives on this album. Cruelty is changed with massacre, one sharp riff is changed by another one and you are standing in the end and you have to really focus to not band your head in headbanging. "Tormented by Faith" is a work which is very successful. Every fan of apocalypse in death metal will appreciate this album! Very cruel record!

Tracklist:
01. Intro 01:30
02. ...And Finally, I Will Come 03:38
03. Destroy The Enemy 04:58
04. Tormented By Faith 03:47
05. To Be Seen And Heard 04:12
06. Black Emissary 04:38
07. My Lord, My Father 03:55
08. No Redemption 03:40
09. Live And Die Like A Human 04:11
10. Respect For Death 03:57

band:
Vocals: Bartłomiej Kaniewski
Guitars: Bartosz Kaczorowski
Bass: Dariusz Kaczorowski
Drums: Kamil Ścibik


Bigcartel (Merchandise): http://uerberos.bigcartel.com
Bandcamp (Music): https://uerberos.bandcamp.com
Share this games :

TWITTER