DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 27. května 2017

Home » » ASMODEUS - Oko Horovo (2017)

ASMODEUS - Oko Horovo (2017)


ASMODEUS - Oko Horovo
CD 2017, Magick Disk Musick

for english version please scroll down

Poslouchám metal třicátým rokem a v českých luzích a hájích mě dovede již máloco překvapit. Když ale vydá nové album klatovský ASMODEUS, pokaždé zbystřím jako ohař na lovu. Kapela poslední roky zraje jako dobré archivní víno. Až je s podivem, že stojí tak trošku stranou většinového zájmu. 

Na novince pánové působí jako kronikáři lidského snažení. Jakoby se v hrnci pod pokličkou vařil pokrm doslova narvaný nápady, energií, touhou předat myšlenky na hudební nosič. Hudba je postavená na thrashových základech, mnohdy s rockovým vyzněním i spoustou progresivních prvků. 




"Oko Horovo" je albem neklidným, tepajícím, lidsky objímajícím a zároveň chladným jako kovová náruč. Zachovává si jadrnost, zemitost, poctivé řemeslo. Vynikající texty, které stojí za pečlivé prozkoumání, čitelně dobrý zvuk a perfektně zpracovaný booklet dělají z CD doslova překrásný sběratelský kousek. Hlavní je ale hudba a ta je postavená na základních stavebních kamenech, které kdysi vytesali třeba takoví dánští ARTILLERY, český PRAŽSKÝ VÝBĚR, případně krasojízda NOVÉ RŮŽE. Kapela se sice v některých momentech nevyhne takovému tomu českému zábavovému odéru, ale zaplať všichni bohové, je ho jen pomálu. Klidně bych snesl ještě větší vzdušnost, odvázanost a šílenství. Každopádně, album roste každým dnem, je jako měňavka, plná dobrých nápadů. Doporučuji všem hledačům dobré hudby a nahrávce neskutečně věřím! Skvěle!



english version:

I have been listening to metal for 30 years now and there is not a lot of things which can surprise me in the Czech area. But when there is a new album by ASMODEUS band from Klatovy, it always catches my attention just if I was a hound during a hunting. This band is maturing over years just like a good achvie wine. It is strange that they are not more famous.

These guys on their new album feel like a chronicler of human endeavour. It seems like a food under in a boiling pot full of ideas, energy and the desire to give thought to the music carrier. The music is based on thrash foundations with some rock sounds and a lot of progressive elements. 


“Oko Horovo” is restless, thundering and human-hugging album which is at the same time cold like a metal. It preserves cruelty, eagerness and real craft. Excellent lyrics which need to be observe deeply, readable sound and perfectly done booklet. All of this create a beautiful collectors piece from this CD. The main thing is the music and it is built on building stones which used to be carved by bands like Danish ARTILLERY, Czech PRAŽSKÝ VÝBĚR or the carriage of NOVÁ RŮŽE. Sometimes, the band cannot escape the Czech atmosphere but thank god it is not that often. I would even like to have more airiness, courage and insanity. Anyway, this album grows every day. It is like a changeover, full of many good ideas. I recommend it to all seekers of good music and I really believe in this album! Great!

Tracklist:
01. Smečka prince Šavlozuba
02. Oko Horovo
03. Fenix Schizofrenix
04. Parazit
05. Kniha mrtvých
06. Prokletí Sodomy
07. 666 očí Satanových
08. Midas
09. V ruinách města Ur
10. Černé vody Ninive

band:
Miloš Bešta - kytara, zpěv
Roman Houška - bicí
Dalibor Hirič - baskytara
František Knetl - kytara

http://www.madmusick.cz/
http://bandzone.cz/asmodeus
http://asmodeus.info/
https://www.facebook.com/asmodeuscz/
Share this games :

TWITTER