DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 31. května 2017

Home » » Recenze/review - ASSAULT - The Fallen Reich (2017)

Recenze/review - ASSAULT - The Fallen Reich (2017)


ASSAULT - The Fallen Reich 
CD 2017, Transcending Obscurity Asia


Kroutí se červi v nekonečných tancích. Nahlodávají moji mysl, postupně mění moji tvář i mozek k obrazu svému. Nevím, jak se jich zbavit. Potřeboval bych nějaký protijed, zázračnou formuli nebo krutý mráz, aby zahynuli.

Nakonec volím hudbu v podobě singapurských ASSAULT a zdá se, že mi jejich melodický death metal pomáhá. Alespoň to tak vypadá. Nechávám se unášet na vlnách studených riffů a užívám si hudbu ze severu, zahranou od velmi dobrých řemeslníků. Na to, že se jedná o první dlouhohrající album kapely, jsem spokojený. Ne se vším, ale skladby mě chytly do svých sítí. A hlavně! Červi začali vylézat z mé hlavy ven.



Vezměte studenou švédskou death metalovou scénu, smíchejte ji s nadšením a máte před sebou nové album ASSAULT. Hledal jsem informace na internetu a ve své zemi je tahle kapela poměrně známým jménem. Nedivím se, jejich hudba je chytlavá, natlakovaná, ostrá a velmi dobře zahraná. Co na tom, že všechno tohle už tady dávno bylo? Ten starý recept, složený z melodií, chladu a energie, funguje pořád stejně. S novinkou "The Fallen Reich" nemám po stránce provedení, zvuku, produkce, obalu žádný problém. Některé motivy si dokonce i po delší době pamatuji. Nejedná se rozhodně o nic světového, ale nutno uznat, že album má potřebný drive a sílu. Pokud jste podobné hudbě přístupní, tak si troufám tvrdit, že si ji pořádně užijete. A vy ostatní? Vám to bude stejně jedno. Melodický death metal, který baví ze své podstaty! Poctivá práce!


sumarizace:

Poslech "The Fallen Reich" je u mě hodně o náladě. Někdy mi ty melodické death metalové pasáže vadí, jindy si je plně užívám. Novinka ASSAULT se pro mě tak stává oblíbenou deskou tak na sedmdesát procent. Občas by to chtělo přeci jen trošku víc kopnout do vrtule a rozsekat nás. Celkově ale hodnotím letošní album jako velmi dobré, i když s výhradami. Nebudeme spolu asi trávit každý večer, ale pokud budu mít chuť na něco death metalově odlehčeného, dám si je vždy znovu a s chutí. Na to, aby se ale stali tito rouhači mou srdcovou kapelou, jim ale ještě něco chybí. Pokud bychom se drželi sportovní terminologie, tak jsou singapurští maniaci někde na špici druhé smrtící ligy. Chybí už jen pár kroků a budou kopat první. Doporučil bych příště trošku přitlačit na pilu, nebát se přidat na rychlosti a víc se do toho opřít. Death metalové album, které se až moc dobře poslouchá. Chtělo by to víc špíny a energie. Dobře, ale ne výborně.

Asphyx says:

The listening of "The Fallen Reich" is about the mood for me. Sometimes I feel that those melodic death metal passages are not good and sometimes I just enjoy them. The new album by ASSAULT is getting to be my favorite album on like 70%. From time to time they should kicked it little bit more to have the cut and chop us. As a whole I have to say that this album is very good even though I have some complains. We are not going to spend every evening together but if I want to listen to something death metal which is light I will listen to them with passion. They are not good enough for me to be my favorite band tough. If we were stuck in the sport terminology, I would say that these Singaporean maniacs are somewhere on the top of the second death league. There is just a few steps and they will be kicking in the first league. I would suggest for the next time to push a little bit harder and don´t be afraid to give us more speed and more pressure. Death metal album which is easy to listen. It needs more dirt and energy. Good, but not excellent. 

Album lineup -
Clarence Chong - Vocals
Hanesh - Lead Guitar
Yuda - Rhythm Guitar
Syaz - Bass
Noh - Drums

Share this games :

TWITTER