DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 10. května 2017

Home » » Recenze/review - BLOODGOD - Catharsis (2017)

Recenze/review - BLOODGOD - Catharsis (2017)


BLOODGOD - Catharsis
EP 2017, vlastní vydání

Mumifikovaná těla padlých kněží se mi rozpadají v rukou. Stačí se nedechnout a do plic mi pronikne neskutečný chlad opuštěných katakomb. Jsem tu jen já, uschlé postavy s rozšklebenými obličeji a death metal. Vše sedí ve vzájemné symbióze, jakoby k sobě patřilo odnepaměti. Zazní první tón a ve mě by se krve nedořezal.


Holandská odpověď na ozvěny ze záhrobí se jmenuje BLOODGOD. Kapela letos přichází se svým druhým EP s názvem "Catharsis". Jejich hudba se pohybuje někde na pomezí klasického a melodického death metalu. Sází se i na thrashové výjezdy a celkovou chladnou atmosféru. Nizozemci si hrají s náladami, jsou jako temné měňavky v kalužích plných krve. Jedná se o slušné, i když ničím výjimečné album, které potěší uši každého, kdo má hlavu otevřenou.



"Catharsis" působí až majestátním, přemýšlivým dojmem. Ze tmy se vynořila příšera, která mě vyzvala k nekonečnému tanci smrti. Některé skladby jsou sice příliš dlouhé, ale nosné melodie vás nenechají na pochybách, že pánové to myslí s hudbou vážně. Líbí se mi přesahy mimo rámec smrtícího kovu, snaha o lehkou progresi. I když samozřejmě, není to nic, co už bychom někde neslyšeli, BLOODGOD mě zaujali. Naschvál nebudu kapelu přirovnávat k jiné, úsudek si tentokrát udělejte sami, protože jakékoliv připodobnění by bylo spíše na škodu. Baví mě poslouchat nové, dosud méně známé kapely a podpořit je. U těchto Nizozemců to dělám o to raději, protože jejich "Catharsis" mě dokáže proměnit v prach. Velmi dobré album!


sumarizace:

Death metal v podání BLOODGOD je lehký, vznešený. Útočí spíše pomalou, nahlodává vás jako krysa uzavřená v kleci na vašem těle. Jed proniká postupně, kroutí vás v křeči a vy jen bezbožně spínáte ruce k nebi. Vynikající jsou bicí a zajímavý je také vokál. Kytaristé dodávají opravdu ostré riffy, které vás zmrazí a doslova zašlápnou do země. Osvědčil se mi poslech při ranních cestách do práce, kdy se den teprve probouzel a vítr byl studený a šílený. Takhle nějak si představuji, že přichází Armageddon. Svět je na "Catharsis" velmi těžký, černý a mraky se dotýkají skoro země. V dálce zvoní zvony na poslední cestu. Průvod nese rakev s prokletým nebožtíkem. BLOODGOD dokážou vytvořit atmosféru absolutního zmaru a beznaděje. Songy mají mnohdy až chladnou metalovou náladu. Dejte si pozor, aby vám neztuhla krev v žilách! Death metal plný studených emocí a ozvěn ze záhrobí. Velmi dobré smrtící album!


Asphyx says:

The death metal played by the band BLOODGOD is light and majestic. It attacks up and it will bite you like a rat closed in a cage in your body. The poison will go step by step into your blood and it will make you twitch and you will be only able to take your hand up to the sky. The drums are amazing and the vocal is very interesting. Guitar players play very sharp riffs which will freeze you and trample you in the ground. I would suggest listen to this in the morning when you go to work when you are in the process of waking up and wind is cold and crazy. This is how Armageddon would be like. The world is very heavy on this album and it´s black with clouds touching the ground. In the distance you can actually hear the bells for the last journey. The retinue is holding a coffin with a cursed death man. BLOODGOD can make the atmosphere of absolute ruin and desperation. Sometimes, their songs have cold metal mood. Be careful, your blood could become ice! This death metal is full of cold emotions and echo from the other world. Very good deadly album!


tracklist:
01. Valar Morghulis
02. Catharsis
03. Hammerite
04. 't Schrickelik Tempeest
05. Satan's Smile

band:
Daan Douma - guitar, screams and grunts
Frank van Boven - bass, screams and grunts
Johnny Derechos - drums, spoken words 

http://www.bloodgod.nl
https://www.facebook.com/bloodgod.metal
http://www.youtube.com/bloodgodmetal
https://www.instagram.com/bloodgodmetal
https://twitter.com/bloodgod_metal
Share this games :

TWITTER