DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 15. května 2017

Home » » Recenze/review - BLOODPHEMY - Bloodline (2017)

Recenze/review - BLOODPHEMY - Bloodline (2017)


BLOODPHEMY - Bloodline 
CD 2017, Sleaszy Rider Records

Říkal mi, že nezná nic lepšího, než srkat čerstvou, ještě teplou krev. Nejdřív jsem si myslel, že si dělá jen legraci a jeho řeči jsou pózou, aby zaujal. Jenže pak jsem ho potkal mezi večerními domy a měl celou tvář červenou a z jeho očí čišela slastná radost.


Holandští death metalisté BLOODPHEMY se na své dlouhohrající prvotině "Bloodline" také rochní až po lokty v krvi. Jejich smrtící kov je perfektně zahraný, nechybí v něm studené melodie i skvělé nápady. Jedná se o takový ten typ desky, kterou si hned oblíbíte. Sází se na mocné nástupy, propracované riffy a hlavně beznadějnou atmosféru. Potkávají se zde melodie jak vystřižené ze severských alb, tak zemitost kapel ze západní Evropy. Album se opravdu velmi dobře poslouchá, pro příznivce chladu se může dokonce jednat o desku, kterou budou blahořečit. S chutí se k nim přidám.



"Bloodline" zabíjí i jak dobrým zvukem, tak rozšklebeným obličejem na obalu. Není a nebude to asi deska, která bude bourat žebříčky metalových hitparád, ale troufám si tvrdit, že by klidně mohla ke smrtícímu kovu přivést nejednoho fanouška. V některých kulturách se tvrdí, že maso by mělo být připravováno přímo před vámi, včetně zabití pokrmu. Pokud bychom tento příměr použili i na hudbu, tak BLOODPHEMY se tváří úplně stejně. S ničím se moc nepářou, jdou rovnou na věc. Přesto je jejich muzika promyšlená, má drive, sílu, ledovou energii napěchovanou na CD. A vůbec nevadí, že kolem vás teče řeka plná krve, nářku a utrpení. Tohle je death metal, který bourá zdi! Skvělá nahrávka!


sumarizace:

Death metalový underground se zdá být nevyčerpatelný. BLOODPHEMY jsou další kapelou v řadě, mlátící do toho v rytmu devadesátých let. Vzory jsou více než patrné, ale musím ocenit přístup a nasazení kapely. Jejich novinka je opravdu chutným pokrmem, plným červů, plesnivých pavučin a otevřených hrobů. Připomíná mi výlet pod starodávným kostelem. Cesta je dlážděná utrpením a pravým nefalšovaným death metalem. Pánové nejsou sice příliš originální, ale hrají poctivě a svoje řemeslo ovládají velmi dobře. Pro to, aby byli začleněni do síně slávy, ještě kousek špíny chybí, ale myslím, že peklo je otevřeno. Skladby hezky odsýpají, mají spád, energii, sílu a povedlo se jim mě strhnout. Tohle je album pro všechny dříve narozené, pro maniaky, co chodí spát do rakví. Old school death metal, u kterého praskají staré kosti! Záhrobí opět promluvilo. Zabijácké album!


Asphyx says:

The death metal underground is seems to be exhaustless. BLOODPHEMY is the next band in line which beats in the rhythm of 90th. The idols are more than obvious, however I have to appreciate the attitude and the appointment of this band. Their new album is a tasteful meal full of worms and moldy spider webs and open graves. It reminds a journey below an old church. The path is paved with misery and the real death metal. These gentlemen are not original but they play honestly and they do their job good. They lack a little bit of dirt to be in the hall of fame, however I think that the Hell is open. The songs plays smoothly, they have a fall, energy, power and they catch me. This is an album for everyone who was born earlier, for maniacs who go to sleep in a coffin. Old school death metal which makes old bones to crack. The world from the beyond talks again. Killer album!

Tracklist:
01. Annihilation
02. Contravene
03. Void
04. Blood Will Tell
05. Sides
06. Infanity
07. Madness
08. Soulmate
09. Obsessed

band:
Share this games :

TWITTER