DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 15. května 2017

Home » » Recenze/review - BLOODROCUTED - For the Dead Travel Fast (2017)

Recenze/review - BLOODROCUTED - For the Dead Travel Fast (2017)


BLOODROCUTED - For the Dead Travel Fast
CD 2017, Punishment 18 Records

Potkal jsem na chodbě našeho kláštera jednoho svého kolegu. Držel v ruce, stejně jako my ostatní, dřevěný kříž. Jen ten jeho směřoval horní stranou dolů. Usmál se na mě, jízlivě a tajemně. Modlil jsem se za něj nocí, modlil jsem se dnem, nic nepomáhalo. Propadl ďáblu. Museli jsme ho nakonec přivázat na hranici. Když hořel, tak křičel slova plná zloby.

Poslouchal jsem jednou, vyprávění divně hledícího kněze. Byl zaslepený vírou a od úst mu odkapávala přetvářka. Nevěřil jsem mu ani slovo. Nevěřím ho ani belgickým thrasherům BLOODROCUTED. Kapela, hrající od roku 2010 melodičtější formu tohoto stylu, pro mě není vůbec přesvědčivá. Chybí mi jiskra, nadšení, drive a hlavně nápady.





Pozornější čtenáři si již jistě všimli, že nejsem z těch, kdo by jen tak bez důvodu alba shazoval a snažím se vždy hledat na nahrávkách alespoň něco dobrého. Jenže kde nic není, tak tam ani smrt nebere, praví jedno staré přísloví a perfektně na novou deskou "For the Dead Travel Fast" sedne. Dle mého soudu se jedná o klasický thrash metal, s průměrnými riffy, horším zpěvákem a bez jakékoliv špetky nadšení. Takhle z žádného kněze ďábla nevyženete. BLOODROCUTED zkrátka připomínají leklou rybu, kterou někdo donutil jít do zkušebny a naflákat tam pár riffů. Nechci se do Belgičanů navážet, ale s tímhle můžete udělat díru do světa asi opravdu jen v komerční metalové sféře. Tak tedy, hodně štěstí, ale já u toho nebudu. Tahle deska mě vůbec, ale vůbec nebaví. Škoda.


sumarizace:

"For the Dead Travel Fast" jsem se pokoušel dostat do hlavy hodně dlouhou dobu. Nepodařilo se. Album mi přijde šíleně dlouhé, nudné, obyčejné a monotónní. Skladby postrádají výraznější a zajímavé nápady, zvuk je slabý a vokalista stále stejný. Chybí mi energie, síla, feeling a bohužel i talent. Myslím, že nemá cenu dodávat nic jiného. Stereotypní, thrash death metalové album, které kolem mě plyne bez jakéhokoliv zájmu. Tahle muzika mě nechává zcela chladným. A to je u mě velký problém.

Asphyx says:

"For the Dead Travel Fast" is the band which I have been trying to get into my head for a very long time now. It didn´t happen. This album seems so long to me, it is boring and monotonous. These songs are lack of strong and interesting ideas. The sound is weak and the vocalist is the same all the time. I miss the energy, power, feeling and unfortunately some talent also. I think there is nothing more to say. Stereotypical, thrash death metal album which flows around me without any interest. This music leaves me cold. And that is a big problem for me. 

Tracklist:
01. The Land Beyond the Forest
02. The Leper and the Whore
03. Perversion of Purity
04. Wound in Shadows
05. The Denial of the Cross
06. Cult of Sacrifice
07. For the Dead Travel Fast
08. Ominous

band:
Daan Swinnen: Vocals/Bass
Jason Bond: Rhythm Guitar/Backing Vocals...
Dennis Wyffels: Lead Guitar/Backing Vocals
Ben Van Peteghem: Drums

Share this games :

TWITTER