DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 13. května 2017

Home » » Recenze/review - DREAD SOVEREIGN - For Doom the Bell Tolls (2017)

Recenze/review - DREAD SOVEREIGN - For Doom the Bell Tolls (2017)


DREAD SOVEREIGN - For Doom the Bell Tolls
CD 2017, Ván Records

"Až mě jednou budou věšet, budu se tomu smát. Budu totiž již dávno vědět, že mě čeká krásnější svět. Tedy možná a možná taky ne": slova odsouzeného, několik dní před popravou.

A už mě vedou, s košilí bez límce, už na mě plivou, vášnivý dav, lačnící po mé krvi. Snažím se našlapovat hrdě a statečně, ale duše je ve mě malá. Co na tom, že jsem nic neprovedl a za pár okamžiků bude prolita nevinná krev? Odejdu se ctí a poděkuji za vše, co jsem dosud prožil. Odejdu na onen svět s písní na rtech. Už teď si pobrukuji další smuteční skladbu irských doomařů DREAD SOVEREIGN. Ti letos přicházejí s novinkou ve stylu PRIMORDIAL, SABBATH, CANDELMASS, SAINT VITUS, SOLITUDE AETERNUS, ELECTRIC WIZARD. Jedná se o klasiku, určenou spíše pro metalové a rockové veterány, kteří dokáží ocenit hru s temnými melodiemi. 





"For Doom the Bell Tolls" se kolem mě vznáší jako špatné svědomí. Irům se povedlo přenést mě o mnoho let zpět, kdy jsem jejich vzory často poslouchal. Album mě, na rozdíl od spousty kritiků, velmi baví, i když se samozřejmě srovnání neubráním. Mám rád nahrávky, které si ke mě najdou cestu postupně, přesvědčí mě o svých kvalitách a zasáhnou mě na citlivých místech. Hudba má být o prožitku, o emocích a každý máme vnímání nastavené jinak. A DREAD SOVEREIGN se povedlo mě ukolébat, rozhýbat do rytmu jejich pomalých skladeb, rozložit na prvočástice a rozpustit můj popel do větru. Až mě zítra povedou na popravu, tak se budu také usmívat. Nepůjdu totiž na místa, která bych neznal. Díky "For Doom the Bell Tolls" jsem tam, na onom světě, už byl. Pokaždé, když vložím CD do přehrávače. Starý doom metal, pocta legendám, zahraná s citem a odhodláním pro smrt. Velmi dobré album!


sumarizace:

DREAD SOVEREIGN nahráli svoje tradiční album posledních let. Je plné vznešených heavy doomových melodií a řeže opravdu krásně. Novinku si přehrávám ve chvílích, kdy si chci odpočinout, kdy mám klid a pohodu. Oceňuji dobré nápady i ostrost, kterou cítím z každé skladby. Album je to melodické, příjemné a chladné zároveň. Proti podobné hudbě nemám žádných námitek. Není to sice nic, co by bořilo hranice stylu, ale muzika je zahraná s nadšením a věrností stylu. Vznešené heavy doomové album, které vás přenese na chladný sever!

Asphyx says:


DREAD SOVEREIGN recorded their traditional album like in recent years. It is full of fascinating heavy doom melodies and it cuts really nice. I play the news in the moments when I want to relax, when I want to stay calm. I appreciate the good ideas and sharpness, I feel from each song. The album is melodic, nice and cool at the same time. I have nothing against similar music. Even though there is nothing to destroy borders of this style, but the music is played with enthusiasm and fidelity to the style. Excellent heavy doom metal album that takes you to the cold north!


tracklist:
01. For Doom The Bell Tolls
02. Twelve Bells Toll In Salem
03. This World Is Doomed
04. Draped In Sepulchral Fog
05. The Spines Of Saturn
06. Live Like An Angel, Die Like A Devil [Venom cover]

band:
Share this games :

TWITTER