DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 5. května 2017

Home » » Recenze/review - DROID - Terrestrial Mutations (2017)

Recenze/review - DROID - Terrestrial Mutations (2017)


DROID - Terrestrial Mutations
CD 2017, Nightbreaker Productions

Hlášení kosmické lodi: "Jsme pravděpodobně poslední, kdo viděl naši matičku Zemi v celku. Není to ani pár hodin a ztratila se jako hořící hvězda. Nějaký šílenec, z některé z mocných zemí, odpálil nálož, která zlikvidovala všechnu tu modrou krásu. Jsme pravděpodobně poslední lidé, kteří přežili. Konec hlášení."

Mám rád, když u thrash metalu kapely přemýšlejí. Miluji lehké náznaky progresivity, hru s náladami, spoustu různých stylových odboček a vsuvek. Proto jsem se také rozhodl sepsat pár řádek na novinku kanadských sci-fi thrasherů DROID. Fantazii se meze nekladou. Poslouchám "Terrestrial Mutations" a připadám si jako kosmonaut, vznášející se v beztížném stavu. 



"Terrestrial Mutations" je zpočátku těžce uchopitelným dílem, u kterého máte pocit, že vám protéká mezi prsty. Chce to soustředěnější poslech s rozšířenou vnímavostí. Kanaďané ctí stejné metalové pořádky jako VOIVOD, CORONER, VEKTOR, VEXOVOID, CHILDREN, ANCRUSIS, samozřejmě s přihlédnutím k citelné progresi. Texty plné sociálních témat, lidské sebedestrukce a lehké psychedelie.  DROID právě obsadili novou planetu a zakládají na ní nový rod. Jsem tomu rád, protože kdyby takhle hrály všechny kapely na světě, bylo by to úžasné. Ta lehkost, ta samozřejmost, s jakou jejich melodie plynou, je dokonale přitažlivá, přesto řezající a drtivá. Přemýšlivé, inteligentní, tajemné, magické, šílené - takové je nové album DROID! Doporučuji všem, kteří věří v nekonečno! Úžasná deska!


sumarizace:

Povolávám do zbraně všechny pravé thrashery! DROID totiž letos vyhlásili válku celému vesmíru a nahráli vynikající album. Je v něm obsaženo absolutně úplně vše potřebné k tomu, aby bylo lidstvo vyhlazeno hudbou. Ostré riffy, skvělé melodie a strojově chladná atmosféra. Takhle nějak si představuji zemi po apokalypse. Ve skladbách je narváno obrovské množství energie a vynikajících nápadů. A ten zvuk! Klaním se až k podlaze a novinku si neskutečně užívám! "Terrestrial Mutations" mě totálně rozsekalo a přeneslo mě do jiné dimenze. Vesmírný thrash metal, který ničí vše živé a je pro mě adeptem na album měsíce! Wov!

Asphyx says:

I call to arms all true thrashers! DROID declared war against the whole space this year and they recorded an excellent album. It contains absolutely everything you need to wipe out the humanity with music. Sharp riffs, great melodies and machine-cool mood. This is how I imagine the Earth after the apocalypse. There is crammed a huge amount of energy and excellent ideas in the tracks. And the sound! I'm bowing down to the floor and I enjoy the news incredibly! "Terrestrial Mutations" hacked me totally and it moved me into another dimension. Space thrash metal, which destroys all living things and for me aspirant to the album of this month! WOV!

Tracklist:
1) Amorphous Forms (Shapeless Shadows)
2) Suspended Animation
3) Abandoned Celestial State
4) Terrestrial Mutation
5) Pain of Reincarnation
6) Temptations of Terminal Progress
7) Cosmic Debt
8) Excommunicated
9) Mission Drift

band:
Jacob Montgomery - Guitar/Vocals
Michael Gabor - Bass
Sebastian Alcamo - Drums

https://droidcanada.bandcamp.com/

Share this games :

TWITTER