DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 26. května 2017

Home » » Recenze/review - ENGULFED - Engulfed In Obscurity (2017)

Recenze/review - ENGULFED - Engulfed In Obscurity (2017)


 ENGULFED - Engulfed In Obscurity
CD 2017, Hellthrasher Productions

Legendy praví, že v temných katakombách pod tureckým Istanbulem se ukrývá čiré zlo. Jednou za čas, když nadejde ta správná chvíle, vyvře na povrch a zničí vše živé. Věřím tomu, poslouchám totiž novou desku tamních death metalistů ENGULFED.


Dalo by se říct, že jsem si padl s hudbou těchto šílenců rovnou do oka. Líbí se mi způsob, jakým se k death metalu staví, obdivuji roztodivné nálady, které z desky "Engulfed In Obscurity" cítím a užívám si všechnu tu beznaděj. Vypadá to, že smrt je velmi blízko.



"Engulfed In Obscurity" by mohlo oslovit fanoušky třeba takových CRUCIAMENTUM, IMPRECATION, DEAD CONGREGATION, DISMA. Zkrátka a jednoduše, jedná se o nihilistickou výpověď o zákeřných věcech, kterých jsme jako lidé schopni. To vše zabalené do zlé atmosféry, velmi dobrého zvuku a nicoty. Death metal v podání ENGULFED je rozvážný, černý jako oči malých háďat. Po řemeslné stránce je vše v absolutním pořádku a navíc, jako nějaký morbidní bonus, je přidán neodbytný pocit, že vás někdo pořád sleduje. Ano, při poslechu je to tak. Ze tmy září pohled plný zloby. Pokud má být tohle první dlouhohrající album kapely, tak už teď se těším na další. Vypadá to, že v Turecku se zrodila bestie. Skvělý temný death metal s chladnou atmosférou plnou umírání!


sumarizace:

Deathoví maniaci ENGULFED jsou řádnými členy turecké záhrobní scény. Jejich prvotina je hnilobná, zákeřná, šílená a připomíná zápach čerstvě otevřených hrobů. Pro někoho se bude jednat jen o obyčejný hluk, ale pro nás, kteří trávíme dlouhé hodiny v podzemí, bude novinka těchto šílenců velmi chutným pokrmem. Co na tom, že nám jsou servírovány jen samé ohlodané kosti, práchnivé tkáně a absolutní zlo. Jsme napájeni překapanou tmou, smíchanou s pavučinami a znesvěcenou vodou. Turci moc dobře vědí, jak zhudebnit absolutní temnotu. Nejedná se sice o nic převratného, ale deska se velmi dobře poslouchá a doporučil bych ji všem, kteří rádi pořádají okultní seance. Zapalte svíce, obětujte Satanovi a přivítejte všechny nemrtvé. Pandořina skříňka je otevřena, peklo může začít! Špinavý a ošklivý death metal, který spasí všechny vaše černé duše!

Asphyx says:

The death maniacs ENGULFED are the proper members of the Turkish other world. Their first album is saprobic, cruel and crazy and it reminds smell from freshly open graves. This may be just an ordinary sound for someone, however for us who spend hours in underground is this new album from those crazy people very nice meal. Who cares that they serve us just some nibble bones, rotten tissues and an absolute evil. We are charged with filtered darkness which is mixed with spider webs and polluted water. These Turkish guys knows exactly how to compose the darkness. This album is nothing epochal, however the album is very good to listen and I would suggest it for all of you who like to organize occult séances. Light up some candles, sacrifice all alive people to the Satan and welcome them. The Pandora´s box is open and the Hell can begin! Dark and disgusting death metal which will save your dark souls.


tracklist:
Escalation of Darkness The Halls Of Grim Eternity Conqueror From Beyond The Outer Gates Engulfed In Obscurity Invocation Of Death And Misery Demonic Manifest Of Devastation Inseminated With Demon Seed Mayhemic Flames Of Doom The Blackened Skies

Engulfed are: Serkan – Vocals & Bass, Mustafa - Guitars, Aberrant – Drums. All music & lyrics written by Engulfed. Guitars and bass recorded at Mustafa's home studio. Drums and vocals recorded by Alper Ekiz at Studio Mayday. Drums Assistance by Can Gelgeç. Mix and mastering by Unsal Ozata at Sound Damage Productions. Cover art by Nick Keller.

Share this games :

TWITTER