DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 9. května 2017

Home » » Recenze/review - GOD DETHRONED - The World Ablaze (2017)

Recenze/review - GOD DETHRONED - The World Ablaze (2017)


GOD DETHRONED - The World Ablaze
CD 2017, Metal Blade Records

Psal jsem ti dopisy, plné stesku a utrpení, psal jsem ti dopisy z fronty. Krvácelo mi srdce, bolela mě mysl, zasažen tebou i úlomky šrapnelů. Vydechl jsem naposled, uprostřed bojové vřavy, padl na hromadu svých kamarádů a myslel na to, jaký jsem mohl mít krásný život.


GOD DETHRONED jsou zpět v boji! Tentokrát o nějaký ten řád melodičtější, chladnější a epičtější. Stejně jako se opakují lidské dějiny stále dokola a my umíráme ve zcela zbytečných válkách, tak i Holanďané sází na stejné motivy. "The World Ablaze" je propracovaným albem, s dokonalou atmosférou. Nebude asi vyhovovat každému a spousta starých fanoušků bude hledat dávné pořádky, ale mě se směr, jakým se pánové vydali, líbí. Je současnější, modernější, vzdušnější, stejně jako války posledních let.



Na  "The World Ablaze" nejvíc oceňuji, že mají svůj vlastní obličej, jasný rukopis. Studené melodie opravdu evokují souboj dvou armád, vyprávějí příběhy obyčejných vojáků, kteří se třesou strachy v zákopech. Kamaráda ze sousedství vám vzala včerejší střela. Trpěl dlouho a vy jste ho drželi za ruku, když umíral. Skladby jsou vznešené, jakoby létaly nad bojištěm těsně po tom, co se začala krev padlých vsakovat do země. Já GOD DETHRONED jejich hudbu opět věřím, jsem jí prolnut a vzpomínám na vyprávění svých dědů a pradědů, kteří se zúčastnili světových vojen. Ožívají přede mnou příběhy plné hrdosti, strachu, bolesti, utrpení, smrti a starého smrtícího kovu. Death metalové album, na kterém ožívá válka! Doslova! Skvěle! 


sumarizace:

Neznám moc desek z poslední doby, na kterých by byla zhudebněna válka tak skvěle, jako na novince "The World Ablaze"GOD DETHRONED dokázali nemožné. Já se opravdu při poslechu cítím, jako bych byl přímo na bojišti. Jsem obyčejným vojákem, jdoucím na jistou smrt. Vynikající, studené a mrazivé riffy, perfektní vokál a neskutečně beznadějná nálada. To jsou hlavní atributy novinky. Válka je hnusná, špinavá, zlá, nezná slitování. Stejně jako nová nahrávka GOD DETHRONED. Kdo z nás bude další obětí? Album je dokumentem o lidské slabosti, o nenávisti, o tom, že je lidstvo jako celek nepoučitelné. Doporučuji poslech v tiché místnosti, s volume pořádně doprava. Nemám dalších slov. Death metalové album, na kterém ožívá válka! Doslova! Skvěle!



Asphyx says:


I don't know many records of recent times where the war was set to music as great as on the new album "The World Ablaze"GOD DETHRONED made impossible. I really feel like I was on the battlefield, when listening. I was an ordinary soldier that goes to certain death. Excellent, cold and frosty riffs, perfect vocal and impossibly hopeless mood. These are the main attributes of the news. the war is ugly, dirty, evil, it doesn't know no mercy. Like the new recording GOD DETHRONED. Who among us will be the next victim? The album is a documentary about human weakness, about hate, about incorrigible humanity. I recommend listening in a quiet room with volume pretty right. I have no words more. Death metal album, where the war is coming alive! Literally! Great!



Tracklist:
01. A Call to Arms
02. Annihilation Crusade
03. The World Ablaze
04. On the Wrong Side of the Wire
05. Close to Victory
06. Konigsberg
07. Escape Across the Ice (The White Army)
08. Breathing Through Blood
09. Messina Ridge
10. The 11th Hour

band:
Henri Sattler: Vocals & Lead Guitars
Michiel vd Plicht: Drums
Mike Ferguson: Lead Guitars
Jeroen Pomper: Bass
Share this games :

TWITTER