DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 10. května 2017

Home » » Recenze/review - HATE - Tremendum (2017)

Recenze/review - HATE - Tremendum (2017)


HATE - Tremendum
CD 2017, Napalm Records

Odněkud z bažin, z ponurých mokřadů, vylezla pradávná hydra. Ničí vše živé, proklíná svým jedem, zraňuje vaši mysl i duši. Kudy projde, zůstává po ní jen bolest a mrtvá zubožená těla. Usedají na nich havrani, klovou nejdříve do očí, pak vytrhají vnitřnosti a nakonec odlétnou v hejnech ve tvaru pentagramu. 

Poslouchám novinku polských black death metalistů HATE a nacházím v ní jen samou dokonalost. Kapela má dávno svůj rukopis, jasnou vizi, jak zničit svět svojí hudbou. "Tremendum" je opět bolestivým černo černým odkazem našich zlých činů. Jděte a šiřte mezi věřící obrácené kříže. Už zase krvácí nevinní, je tu nové album, které vás zahalí do temnoty.



HATE sází hlavně na ponurou atmosféru, berou si od svých vzorů BEHEMOTH to nejlepší, transformují to ve svých prokletých formulích. K tomu chladnost známou třeba u DARK FUNERAL, vokalista zase v některých polohách evokuje Fernanda Ribeira z MOONSPELL. Nahrávka je perfektně zvukově ošetřená, skladby mají jasný řád a krásně morbidně gradují. Mívám na tuhle novinku chuť hlavně v podvečer, uklidňuje mě, drásá a chladí zároveň. Poláci letos vydali skvělé album, které ocení hlavně všichni příznivci přehledných a jasných riffů, černých motivů a atmosféry beznaděje. Mě chybí víc surovosti, maniakálního výraziva i drtivosti, ale to bude spíše můj problém. Každopádně, "Tremendum" je nahrávkou, která se neskutečně povedla. Troufám si dokonce tvrdit, že pro spoustu z vás to bude deska roku. Já musím mít na novinku náladu. Pokud ale přijde, nedám na ní dopustit. Black death metalové album, které je silné jako stisk padlého mnicha.Velmi dobře!


sumarizace:

HATE se povedlo zhudebnit temnotu. Death black metal v jejich podání je černý, naléhavý, s obrovskou silou v melodiích. Přijdu si, jako bych byl poslán do lesa a měl vytrhnout kořeny všeho zla. Album mě zcela pohltilo a při poslechu si se mnou dělá doslova, co chce. Jsem prokletý, ponížený a zároveň se cítím silný jako nikdy dřív. Procházím se mezi stíny, jsem hadem plazícím se za svojí kořistí. Hudba zde nelze příliš uchopit slovy, ale připomíná mi zrcadlo, rozbité na tisíc kousků. Neposlouchejte "Tremendum" za denního světla, nálada absolutního zmaru nejlépe vynikne někdy kolem půlnoci. Věřte a budete navěky prokleti! Tuto nahrávku bych doporučil k poslechu všem padlým kněžím. Zhudebněné inferno zde přichází pomalu, polehounku, jako šelma, lovící za soumraku. Do srdcí se vám vkrade zima a udělá vám z něj kusy chladného ledu. Black death metal, který je temný, jako odvrácená strana měsíce! Skvěle!




Asphyx says:

HATE composed darkness. Their Black Death Metal is black, acute, with an amazing power in melodies. I feel like I have been sent into the woods and supposed to whip out all of the roots of evil for the world. This album catch me and during the listening it does a lot of things to me. I´m accursed, humiliated and at the same time I feel strong like never. I´m walking between shadows, I´m a snake which crawl for its victim. This kind of music is impossible to describe and it reminds me a mirror which is broken on thousand pieces. Do not listen to the "Tremendum" during the day light because the absolute ruin mood will came out the best around the midnight. Believe and you are accursed forever! I would recommend this album to every death priests. The composed inferno is coming slowly, like a beast which hunt during the nightfall. There is going to be cold in our hearts and your heart will became one piece of ice. Black death metal which is dark like the other side of the moon! Amazing! 


Tracklist:
01. Asuric Being
02. Indestructible Pillar
03. Svarog's Mountain
04. Numinosum
05. Fidelis ad Mortem
06. Into Burning Gehenna
07. Sea of Rubble
08. Ghostforce
09. Walk Through Fire
10. Hearts of Steel (Bonus Track)
11. Asuric Being (Radio Edit - Bonus Track)

band:
Sinner - vocal & guitar
Pavulon - drums
Apeiron - bass (session)
Domin - guitar (session)

Share this games :

TWITTER