DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 18. května 2017

Home » » Recenze/review - HIDEOUS DIVINITY - Adveniens (2017)

Recenze/review - HIDEOUS DIVINITY - Adveniens (2017)


HIDEOUS DIVINITY - Adveniens
CD 2017, Unique Leader Records

Namíchat koktejl z technického death metalu, smrti, špíny a brutality tak, aby byl nechutný a zároveň přitažlivý, zase tolik kapel nedokáže. Občas se smečky vydávají do nepřehledných vod, kam se s nimi potápí jen pár nešťastníků. HIDEOUS DIVINITY považuji bez nadsázky za špičku současné extrémní brutální death metalové scény.

Kapela to na své letošní novince "Adveniens" jasně dokazuje. Album obsahuje vše potřebné k hudebnímu násilnému chování, ke chvilkám stráveným v temných koutech, k probuzení vašich nočních můr a běsů, k zážitku z brutálního technického death metalu jako takovému. Pokloňme se spolu mistrům ve svém oboru.



"Adveniens" je albem, čerpajícím volně z NILE, ABORTED, HOUR OF PENANCE, SINISTER, ORIGIN, LOST SOUL. Samozřejmě, člověk by mohl mít spoustu výhrad ke zvuku, k někdy až příliš modernímu pojetí, které mé maličkosti zase tolik radosti nedělá, ale to jsou jen drobnosti, které vyváží schopnost kapely složit velmi dobré skladby jako takové. Takto se zkrátka dnes hraje a vám nezbývá, než se s tím smířit a nebo se poohlédnout jinde. Já si novinku neskutečně užívám, mám zážitek umocněn ještě koncertem, kde mě pánové neskutečně rozsekali. Beru do ruky nůž, provádím vivisekci sebe sama. Houpu se do rytmu a jsem spokojen. Usmívám se a to je u mě znamení, že tohle album jen tak z hlavy nevyženu. Technické brutální death metalové album, které vám prořízne hrdlo, vyvrhne vás a ještě se mu budete klanět!


sumarizace:

"Adveniens" je přesně tím druhem hudby, která bude znít všude po světě, až nastane apokalypsa. Já vlastně ani nevím, jak podobná alba hodnotit. Jsem novinkou zcela pohlcen, jsem jejím otrokem a užívám si všechny ty pestré okamžiky. Death metal v podání HIDEOUS DIVINITY je takovým jedním velkým šílenstvím. Ostré riffy, složité melodie, všude přítomné zlo. Mé pocity sice byly zpočátku zmatené, ale časem album dozrálo v obrovské monstrum. Všude kolem se vznáší beznaděj, já tápu v nekonečné tmě. Pouštím si nahrávku znovu a znovu a zjišťuji, že se mi do žil dostává hodně temný jed. Technika, progrese a velká přitažliovost. To jsou slova, která mě napadají při poslechu asi nejčastěji. Agresivní, hodně emotivní a zároveň černé album. Absolutní inferno! Technický death metal, který vás smete z povrchu zemského!

Asphyx says:


"Adveniens" is exactly the kind of music that will sound all over the world, when the apocalypse comes. I don't even know how to evaluate similar albums. I'm completely enthrailled by this novelty, I'm its slave and I enjoy all varied moments. Death metal by HIDEOUS DIVINITY is such great madness. Sharp riffs, complicated melodies, ever-present evil. Although my feelings were confused at first, the album got into a huge monster. All around despair is rising, I grope in the endless darkness. I'm listening to the recording again and I find there is coming some dark poison in my veins. Technology, progression and large attraction. These are the words that are coming to my mind most when listening. Aggressive, very emotional as well black album. Absolute inferno! Technical death metal that will sweep you away from the earth!

Tracklist:
1. Ages Die
2. Sub Specie Aeternitatis
3. Passages
4. Angel Of Revolution
5. Feeding Off The Blind
6. When Flesh Unfolds
7. Messianica
8. Future In Red
9. Embodiment Of Chaos (Sinister cover)

band:
ENRICO H. - vocals
GIOVANNI - guitars
STEFANO - bass
ENRICO - guitars
GIULIO - drums

Share this games :

TWITTER