DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 11. května 2017

Home » » Recenze/review - MAAT - Monuments Will Enslave (2017)

Recenze/review - MAAT - Monuments Will Enslave (2017)


MAAT - Monuments Will Enslave
CD 2017, Aural Attack Productions

Narodil jsem se tak. Nikdy jsem nepřemýšlel nad tím, že by tomu mohlo být někdy jinak. Byl jsem jen věcí, otrokem svého pána, který mě mohl klidně třeba jen z čistého rozmaru zabít. Neměl jsem žádná práva. Můj život byl zahalen temnotou a jedinou jistotou byla smrt.

Přenesme se do starého Egypta a vychutnejme si novinku německých MAAT. Tahle parta death metalistů se zhlédla ve staré mytologii, naroubovala ji na death metal, opatřila potřebnou mystikou a zahalila do beznaděje všech otroků tehdejší doby. Minulá prvotina mě vůbec neoslovila, letos je to ale trošku jiné, lepší. Procházím se mezi pyramidami a cítím v ústech pachuť černého písku. "Monuments Will Enslave" se zdá být vcelku solidním dílem.





"Monuments Will Enslave" je albem, které čerpá z kapel, jako jsou NILE, BEHEMOTH, VADER, MELECHESH, ale i třeba MARDUK a ROTTING CHRIST. Skladby nepostrádají bombastické nástupy, sypající pasáže i chrapot starých mumií. MAAT trošku pokulhává ve zpěvech, které mi připadají slabší a ne tolik monumentální. Albu nelze upřít atmosféru, přesto mám občas pocit, že kapela trošku tápe. Novinka je tak poměrně zdařilým dílem, které ocení obzvlášť příznivci zmíněných kapel, ale na první temnou ligu to zatím není. "Monuments Will Enslave" považuji za dobrou desku, které chybí už jen několik kroků k dokonalosti. Zvuk mi připadá až příliš hodný a občas ztrácím při poslechu pozornost. Bičování hezkých otrokyň musela být bezesporu pěkná kratochvíle, ale když ono mě "Monuments Will Enslave" zase tak nebolí. Jedná se jednoduše o dobrý počin, který si spousta z vás užije. Já zatím zůstanu ve stínu pyramid a budu čekat, co MAAT předvedou příště. Slušná práce.




sumarizace:

"Monuments Will Enslave" je pro mě takovým lehkým zklamáním. Nevím, jestli jsem čekal o hodně víc nebo zkrátka nemám na podobné desky v současnosti náladu, ale nějak zvlášť mě pánové z údolí Nilu nepřesvědčili. Album mi přijde neskutečně utahané, zbytečně dlouhé a nekonečně monotónní. Vím, že to asi nebude příliš oblíbený názor, ale nic s tím neudělám. Nejsem chycen, usmrcen, ani naporcován a to je u mě velký problém. Deska je samozřejmě velmi „příjemně“ poslouchatelná, standardní, s dnešním zvukem, ale postrádá pro mě něco, co by mě „šokovalo“, zaujalo a rozmělnilo na pouštní písek. Pořád jenom čekám a čekám a smrt nepřichází. A tak to vždycky po několika hodinách vzdávám a jdu raději pryč. Dobrá, ale ničím výjimečná deska.




Asphyx says:



"Monuments Will Enslave" is for me a little bit disappointment. I don't know if I expected a lot more or I don't have for similar records mood at present, but the gentlemen from the Nile Valley didn´t convince me. The album seems to be incredibly tired, too long and infinitely monotonous. I'm still waiting and waiting and death doesn´t come. And so I always give it up after a few hours and I go away. Good, but no exceptional album.



Tracklist:
1 March For A Dying God
2 The Divine Slaughtering Of Mankind
3 Imhotep - Thy Architect
4 Defeating Gods
5 Funeral Eulogy
6 The Path
7 Dissolved Into Dust
8 Fear Of The Unknown
9 The Rise
10 Spread My Word
11 End This Empire

band:
Share this games :

TWITTER