DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 7. května 2017

Home » » Recenze/review - PALLBEARER - Heartless (2017)

Recenze/review - PALLBEARER - Heartless (2017)


PALLBEARER - Heartless
CD 2017, Nuclear Blast

U nás před domem mě zase lákají čerstvé květy zla. Každý, kdo je vnitřně ošklivý, jako by si do nich odplivl a předal jim kus své zlé krve. Utrhl jsem kytici z těchto rudých rostlin a dal ji doma do vázy. Nechtěl jsem, aby se soužili další lidé, nechtěl jsem smrt, utrpení, nechtěl jsem smutek, chtěl jsem jen obyčejně žít. 

Smíchejte temnotu, doom metal, smrt a zimomřivost do jedné desky, opatřete ji zajímavým obalem a nechte kolovat. Kolik z vás se napije z kalichu hořkosti? Kdo pochopí nicotu? Kdo je natolik otevřený, aby pochopil Smrt? Američtí PALLBEARER jakoby na své nové, absolutně vynikající desce "Heartless" pokládali tisíce otázek. Drsně, syrově a zároveň vznešeně a zemitě. A já chodím každý den s touhle deskou na uších, hledajíce další květy zla.



"Heartless" je stylově převážně pomalým albem, které tiká v rytmu vašeho srdce. Je odkazem PINK FLOYD, BLACK SABBATH, WHILE HEAVEN WEPT, KHEMMIS, 40 WATT SUN, ale i třeba MASTODON. Je zvláštní ze své podstaty, z vlastního bytí. Ovane vás, zlehounka pohladí, zašeptá pár příjemných slov a pak rozdrtí zatěžkanými riffy. Těch emocí, nálad a roztodivností je na desce nepřeberné množství. Připomíná mi nějaký živý, dosud neznámý organismus, který se stále mění, rozpíná, třaská, puká, žhne, pálí a zároveň podchlazuje, uklidňuje, umrtvuje. Může se člověk zamilovat do hudby? Mou odpovědí je nová deska PALLBEARER.



sumarizace:

PALLBEARER jsou pro mě něco jako zjevení, setkání s nadpřirozenem. Jakoby povstali staří válečníci, chopili se svých nástrojů a stvořili v podstatě dokonalé dílo. Časté střídání rytmů, pestrost nálad. Jednou veselí, až rockově nespoutaní, jindy naléhaví jako sama smrt. Muzika z vyšších sfér, progresivita zahraná s neskutečnou samozřejmostí. A teď už mě prosím nechte, jsem příliš pohroužen, stržen a dochází mi slova. Cítím se slabý, bezbranný a zároveň s obrovskou silou v žilách. Tohle dokáže jenom hudba s velkým H. Hudba dotýkající se samotného vesmíru. Je nepatřičné psát o doom metalovém albu, že je krásné, ale tady mě jiné výstižnější slovo nenapadá. A Bůh řekl, jděte a poslouchejte doom metal! Vznešeně úžasné album!


Asphyx says:

PALLBEARER are for me like a revelation, meeting with the supernatural. It is like the old metal warriors riced, took their instruments and created a perfect work in factFrequent changing of rhythms, variety of moodsOne's lucky, rock unbridled, on the other side urgent like the deathMusic from the higher spheres, progressiveness played with incredible commonplace. If you want the modern definition of the word doom metal, listen to "Heartless"Music touching the universe itself. And God said, go and listen to doom metal! Nobly awesome album!

Tracklist:
01. I Saw the End
02. Thorns
03. Lie of Survival
04. Dancing in Madness
05. Cruel Road
06. Heartless
07. A Plea for Understanding

band:
Brett Campbell - Vocals/Guitar
Devin Holt - Guitar
Joseph D. Rowland - Bass
Mark Lierly - Drums

Share this games :

TWITTER