DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 16. května 2017

Home » » Recenze/review - REPLACIRE - Do Not Deviate (2017)

Recenze/review - REPLACIRE - Do Not Deviate (2017)


REPLACIRE - Do Not Deviate
CD 2017, Season of Mist

Vítejte na technických death metalových hodech. Podávány budou samozřejmě ty nejvybranější kousky lidského masa. Člověk jako jedinec už stejně dávno ztratil svoji cenu. Zvítězily stroje. Na plné čáře. Dokáží hrát rychleji, šíleněji, komplikovaněji.

Kapela REPLACIRE je partou amerických šílenců, kteří se rozhodli, že vytvoří dokonalou současnou desku. Nutno říct, že se jim to více méně povedlo. Už jen ten zvuk zabíjí. K tomu si připočtěte skvělé, těžko stravitelné a neotřelé nápady, šílený obal a máte před sebou nahrávku, kterou nelze nemilovat. Chce to od vás jen jediné, otevřenou mysl.





Popisovat a přirovnávat "Do Not Deviate" dost dobře nejde, ale přesto se o to troufale pokusím. Přes veškerou originalitu zde cítím kousky DEMILICH, THE FACELESS, REVOCATION, KRONOS, DODECAHEDRON. Pro někoho bude album zpočátku neskutečně zmateným a promíchaným gulášem, ale doporučuji vydržet, dát všemu čas, ládovat do sebe album v různých náladách a rozpoloženích. Uvidíte, že jednou k tomu dojde a už vás nepustí. Ona už to totiž není hudba z tohoto světa, ale spíš pestrá mozaika pozdravů z vesmíru. Zavřete partu death metalových filharmoniků a jazzmanů do staré kobky a nepusťte je ven, dokud nebudou mít nahrané album. Takhle nějak to asi bylo i u této desky. Apokalypsa! Fandím strojům, začínají být rozumnější než lidé. Skvělý počin.


sumarizace:

REPLACIRE na letošním albu zhudebnili zlo a apokalypsu. Technicky náročné pasáže se střídají s temnými vyhrávkami a svět je při poslechu náhle hodně černý. Vynikající zvuk, perfektní produkce a všude se vznášející opar z nenávisti. Přesně takové jsou moje pocity z nové desky "Do Not Deviate". Působí jako bodnutí nožem do břišní dutiny, jako úder pěstí na solar plexus. Procházíte se spálenou zemí a zdá se, že jste poslední člověk na zemi. "Do Not Deviate" je soundtrackem ke konci světa. Zkáza, apokalypsa, smrt. Nic víc už nečekejte. Perfektní kytarová práce, bicí party od skvělého bubeníka a vokál ze záhrobí. "Do Not Deviate" přináší jen utrpení, nářek nevinných a beznaděj. Nic jiného zde nečekejte. Zlo zase jednou zvítězilo a REPLACIRE jej přenesli na hudební nosič. Death metalové album, na kterém byla zhmotněna apokalypsa! Vynikající!


Asphyx says:


REPLACIRE have set the evil and apocalypse to music on their new album. The parts, that are technically difficult, are changing with  those dark and the world is very black when listening. Excellent sound, great production and mist of hate everywhere. These are my feelings from the new record "Do Not Deviate". It is like stabbing with the knife to the belly, like a punch. You are going through the burnt land, you seem to be the last man on the world. Destruction, Apocalypse, Death. Don´t expect more. Perfect guitat, perfect drums from the drummer and vocals from the other world. "Do Not Deviate" brings suffering, despair and crying of innocents. The evil wins once again and REPLACIRE gives it on an album. Death metal album incarnating the Apocalypse. Great!

Tracklist:
01. Horsestance
02. Act, Reenact
03. Built upon the Grave of He Who Bends
04. Any Promise
05. Cold Repeater
06. Reprise
07. Moonbred Chains
08. Do Not Deviate
09. Spider Song
10. Traveling Through Abyss
11. Enough for One

band:
Evan Anderson Berry (Vocals)
Eric Alper (Guitar/Backing Vox)
Poh Hock (Live Lead Guitar)
Zach Baskin (Bass)
Pariah (Live Drums)

Share this games :

TWITTER