DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 1. května 2017

Home » » Recenze/review - VALGRIND - Seal Of Phobos (2017)

Recenze/review - VALGRIND - Seal Of Phobos (2017)


VALGRIND -  Seal Of Phobos
EP  2017, Everlasting Spew Records

"Něco se hýbe, něco se hýbe ve stínu": křičela krásná mladá dívka, jak vystřižená z hororových filmů. Milovala temnotu a strach v ní probouzel chtíč. Pak potkala jeho, starého a mocného hada, který ji ovinul svojí silou. Zemřela postupně, pomalu a do poslední chvíle si všechny ty plazivé okamžiky vychutnávala.

Hudba i texty italských death metalistů VALGRIND jsou plné starých symbolů a je to právě had, který mě při poslechu napadá nejčastěji. Starosvětský smrtící kov ve stylu rouhavých DEICIDE, MORBID ANGEL, MONSTROSITY, VITAL REMAINS je zahraný s absolutním nadšením pro věc. Novinkové EP "Seal Of Phobos" je jasnou ukázkou toho, že italské podsvětí je v současnosti doslova prohnilé dobrými kapelami. Z přehrávače vylezl černý had a zakousl se mi přímo do hrdla.



"Seal Of Phobos" je deskou, která probouzí temné stránky lidského bytí, je noční můrou, strašící vás i při plném vědomí. Motivy skladeb jsou mocné, zvuk zastřený jako závěs utkaný z lidské nenávisti. Člověk jakoby při poslechu propadl stínům. Něco se opravdu hýbe, vidíte to také? Ty žhnoucí oči, ten tlak napresovaných riffů, to šílenství, doslova kapající jako shnilá krev z jednotlivých skladeb. Jestli jste už rezignovali na tenhle zkažený svět, tak neváhejte a vydejte se spolu s VALGRIND na výlet bez konce. Bude vás bolet samotná cesta, samotné vaše bytí. Stejně jako při společných setkáních s touto deskou. "Seal Of Phobos" vás bude dusit, šlapat po špatném svědomí a nakonec vás absolutně rozdrtí. Tohle je album pro všechny tmáře světa. Skvělá nahrávka!



sumarizace:

Tančíme na hrobech našich death metalových předků, přemýšlíme o nesmrtelnosti a řinčíme kostmi do rytmu jediného pravého death metalu. Italští VALGRIND ožili opět s neskutečnou silou a energií. Jestli jste si mysleli, že téhle hydře uniknete, tak jste se pekelně mýlili. Chytne vás, omámí a pokouše zuby ostrými jako hroty nožů. Při poslechu mám občas strach vylézt na světlo boží. Tisíckrát prokletý, obětovaný, zavržený. Takový se cítím při "Seal Of Phobos". Doomová nálada otevřených hrobů na mě dýchá ze všech stran. Tohle album je povinností pro všechny old school death metalové maniaky. Vítejte v pekle! Italské smrtící album, které vám zatluče hřeby do rakve! Vynikající chorobná deska!



Asphyx says:

We are dancing on the graves of our death metal's ancestors, we think about immortality and rattle  bones to the rhythm of the only one true death metal. Italian VALGRIND is alive again with incredible strength and energy. If you thought you'll escape this Hydra, you are hellishly wrong. It grabs you, drug and bite with teeth sharp like tip of knives. When I listen, I'm sometimes scary to come into the light of God. A thousand times cursed, sacrificed, cashiered. So I'm feeling with "Seal Of Phobos". Doom mood of open graves breathes from all sides at me. This album is a obligation for all old school death metal maniacs. Welcome to hell! Italian deadly album that knocks nails in your coffin! Excellent and morbid


Line-up:
Daniele Lupidi: Vocals/bass
Massimiliano Elia: Lead and rhythm guitars/keyboards
Umberto Poncina: Rhythm and lead guitars/keyboards
Gianmarco Agosti: Drums

Band links:
www.facebook.com/valgrindband

Share this games :

TWITTER