DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 16. května 2017

Home » » Recenze/review - VAMPIRE - With Primeval Force (2017)

Recenze/review - VAMPIRE - With Primeval Force (2017)


VAMPIRE - With Primeval Force
CD 2017, Century Media Records

Už nějakou dobu mě bolely nohy. Natékaly, nešlo mi moc chodit a připadalo mi, že je tahám za sebou. K doktorovi jsem samozřejmě nešel, nemám je rád, ale jednou v noci, takhle k ránu jsem se pěkně vyděsil. Probuzen tlukotem srdce mi začalo natékat hrdlo. Dusil jsem se, marně se pokoušel zavolat pomoc. Teď tu ležím, oči vytřeštěné do bílých zdí pokoje a mé tělo začíná pomalu chladnout. Pitva odhalila mnohé, ale příčinou smrti bylo určené příliš časté poslouchání nové desky VAMPIRE.


Švédský death thrash ovlivněný POSSESSED, SLAYER, MERCYFUL FATE a dle mého skromného názoru u třeba takovými IRON MAIDEN mi dělá moc dobře na mé zkažené duši. Je jako pohlazení ocelovým drápem, laskání se železnou pannou a hlavně tlakovým hrncem v jehož útrobách pobublává velká spousta hniloby a prašiviny. Starosvětský metal, který asi nebude chutnat každému. Já si ty pradávné rituály užívám dosytosti. 



"With Primeval Force" je přesně tím druhem nahrávky, která opravdu působí jako nějaký zákeřný druh jedu. Omámí vás postupně, připoutá k sobě chladem, ovane duchem starých časů, ale i odhodláním a skladatelským umem. Zároveň si zachovává zdravý syrový zvuk, naléhavost vlastní všem pravověrným šílencům a hlavně - neskutečně mě řeže. Budím se zase do nocí, mnu v rukou pro jistotu růženec, ale nic nepomáhá. To prokletí ověřených postupů na mě opět funguje. Cítím tíhu na prsou, smýkám se pokojem v naději, že dnes ještě nezemřu. Jenže u téhle desky se stále znovu rodím a odcházím do země stínů. Jako bych se nemohl rozhodnout, kde zůstanu. Nakonec vítězí zdravý rozum a pouštím si žilou stále dokola. Tohle album mě jen tak nepustí. Je roztodivné, tepající a já rád a často podléhám. Skvěle!


sumarizace:

VAMPIRE jsou jako zlo z dávných dob. Archivní metalové postupy, rezavý zvuk, touha zničit tenhle svět. Tohle všechno v jejich novince "With Primeval Force" slyším. Album je určeno pro všechny hudební patrioty, pro milovníky starých časů. Hudba je to jednoduchá, zákeřná, ale má v sobě velkou sílu a energii. Berte a nebo nechte být. Dejte si pivo a nic neřešte! Na hromadě plesnivých kostí stojí šílené komando VAMPIRE a snaží se nám vysvětlit, že peklo opravdu existuje. Věřím jim to! Metal, který je plesnivý jako stará rakev! Ďábelský rituál!



Asphyx says:

VAMPIRE are like some evil from ancient times. Archival metal methods, rusty sound, desire to destroy this world. These all I hear on their news "With Primeval Force". The album is for all music patriots, for lovers of old times. The music is simple, insidious, but it has a big strength and energy. Take or let it be. Have a beer and don't sweat anything! There is standing maniacal squad VAMPIRE  on a pile of moldy bones and try to explain to us that the Hell really exists. I believe them! Metal, that is musty like an old coffin! Diabolical ritual!

Tracklist:
01. Knights of the Burning Crypt
02. He Who Speaks
03. Metamorphosis
04. Skull Prayer
05. Midnight Trial
06. Revenants
07. Ghoul Wind
08. Initiation Rite
09. Scylla

Line Up:
Command - Bass
Hand of Doom - Vocals (ex-Scyther, ex-The Legion, ex-Pen Expers)
Black String - Guitars (ex-Lukemborg, ex-Eidomantum, ex-Portrait)
Abysmal Condor - Drums (ex-Inverted Cross, ex-Mister Green, ex-The Prometheus Syndrome, ex-Framtyr, ex-Schizophrenia, ex-Obliterated)
Sepulchral Condor - Guitars (ex-Inverted Cross, ex-Mister Green, ex-The Shattering, ex-Dissectum, ex-Leprosy, ex-Schizophrenia, ex-New Keepers of the Water Towers)

Share this games :

TWITTER