DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 6. května 2017

Home » » Report, photos, video - NAPALM DEATH, BRUJERIA, POWER TRIP, LOCK UP, ÜBERGANG - Brno, Fléda - 5. 5. 2017

Report, photos, video - NAPALM DEATH, BRUJERIA, POWER TRIP, LOCK UP, ÜBERGANG - Brno, Fléda - 5. 5. 2017

- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos

Place: Brno, Fléda - http://www.fleda.cz/
Promoters: Obscure promotions - http://obscure.cz/cs/events/

Když jsme vyrazili na další death metalovou misi, vzpomněl jsem si na krásný citát od Jacka Kerouaca, který v Dharmových tulácích připíjí na: „Tak na blázny. Ztracené existence. Rebely. Potížisty. Na ty, co nezapadají do šablony. Na ty, kteří vidí věci jinak.“

Ano, jsme v Michalem, mým osobním fotografem a řidičem, jak dva nomádi, dharmoví tuláci, kteří jakmile objeví někde na internetu informaci o koncertě oblíbených kapel, ihned začnou přemýšlet, jak to v práci udělat, aby se dalo vyrazit. Tentokrát až do Brna, hezky po dálnici z Plzně. 

Brujeria
Končil jsem v práci ve dvanáct, musel jsem si všechny hodiny samozřejmě nadělat a málem jsem padl za vlast. I tohle je metal! Je v tom kus odříkání, těšení se, lístek, koupený snad dva měsíce dopředu, je v tom oddanost hluku, radost z hudby, síla a odhodlání.

Michal mě v pátek po poledni naloží a pomalu se vymotáme z Plzně. Už to máme za ty roky nacvičené. Oba v genech zakódováno, že na pořádný metal se musí! Kolem panuje nervozita provozu, přesouvají se tuny zaručeně čerstvých potravin z jednoho města do druhého, to aby si kapitalista vydělal nějakou tu korunu navíc. Praha je vždycky trošku ucpaná, pak dálnice D1, chrchlající tepna celé republiky, nalomená páteř, na které mi zase přijde, že tam všem jebe a řídí jak vyšinutí. 

Lock Up
Stavíme na pumpě, jíme, močíme do žlábků s kamióňáky a já obdivuji kolegu, že to po pracovním týdnu vůbec dává. Už je tu Brno a už mi zase cukají nohy, jsem starej šedivej metalák, kterej už chce stát pod pódiem a dostat svoji pravidelnou dávku emocí a randálu.

Pivo nepiju, co kdyby něco, je to přeci jen dálka a tak si vše užívám střízlivý, opilý jen hudbou. Na Flédě je to na mě už moc velké, já raději zaplivaný pajzly a kapelu hned u čumáku, abych jim mohl zahrozit do ksichtu, ale je to sál na pohodu. Vyprodáno dlouho dopředu - kapacita 890 kusů lidí, to dává na vědomí, že dneska se budu asi dost mačkat. A taky že jo. A taky neskutečný vedro a několikeré polití pivem a taky sjetej dredař, kterej se na mě furt zle věšel, až musel dostat loktem do ksichtu, ale taky pár setkání, kdy jsem potkal spoustu nových skvělých lidí - děkuji za přízeň mého blogísku, vážím si toho!

Fléda

Fléda
Vidím na sobě i na Michalovi, jak nám cukají koutky na pusách do rohlíku. Jak je najednou pryč všechna únava, dokonce jsme oba o trošku vyšší, jak se nám narovnaly záda. Je všeobecně známo, že hudba spojuje stejně prokleté, u extrémní to platí tím spíš a jsem hrozně rád, že zase vidím známé i méně zapamatované tváře. Občas se obejmeme, někdy jen mávneme na pozdrav, ale to je taky věc, která k tomuhle všemu patří. Hurá, bude bordel, zní mi hlavou, jako nějaký velký červený vykřičník! Už chci první kapelu. 


ÜBERGANG - německý hard core, punk, grind metal. Mělo to energii, drive i sílu, ale taky špatného zpěváka, který se mi vůbec nelíbil. Jako celek dobré, jinak ale mě příliš pánové nezaujali.





LOCK UP byli pro mě death grind thrashovým zjevením. Kapelu jsem viděl teprve podruhé v životě a opět mě rozsekala na prvočástice. Nechápu, kde se v pánech bere tolik energie, nespoutanosti, šílenství a drtivosti. Bylo to vynikající po všech stránkách. Ujela vám někdy ruka při krájení chleba? A zajeli jste si přitom nožem do břicha? Tak přesně takhle na mě vystoupení působilo. The death grind all star band LOCK UP was killer, was full of strength and it show us how the best massacre is done. Great, very acute and pressurized gig!








Na POWER TRIP jsem se těšil asi nejvíc a to z jednoho prostého důvodu. Mám tuhle kapelu hrozně rád a ještě jsem ji nikdy předtím neviděl. A bylo to setkání krutého, natlakovaného druhu. Směsice thrashe, hard coru, punku a smrti byla natolik výbušná, že mi málem rozstřelila mozek po stěnách klubu. Měl jsem co dělat, abych se neutrhl ze řetězu a neskočil do mosh-pitu. Pro mě osobně hodně silný zážitek a skvěle odvedená práce! This music is not for talking about – it is for listening and booze-uping! An absolute inferno! Total annihilation! Cult! Hell! Total thrash punk massacre in Brno!






Mexický gang BRUJERIA jsem si také pořádně užil (opět jsem viděl po dlouhé době). Vždyť i smrt může být zábava, nemám pravdu? Hele, jako kámo, já si to s mafií nechci rozházet, takže se mi to fakt líbilo. Bylo to vostrý, sem tam možná až moc jednoduchý, ale v tom je síla, jak známo. Death a grind a k tomu nadsázka. Chyběly snad už jen kvéry a bílej prášek (jasně, cukr, vole!). Zato byla aspoň tráva (si!). Nemůžu si pomoc, mě to celé prostě bavilo. A to dost! Death grind gang BRUJERIA was in a very good shape in Brno. These gentlemen brought us killer portion of bloody melodies, chaotic vocals and old school feeling.









NAPALM DEATH poslední dobou vidím častěji než vlastní mámu a jsou pro mě pokaždé takovou sázkou na jistotu. V Brně tomu nebylo jinak. Barney mi přišel zase o nějaké to kilo hubenější, ale pořád stejně šílený. Dřív byla jejich vystoupení asi o trošku víc divočejší, ale tak, nikdo nemládneme. Každopádně, kdo přijel hlavně na tuhle smečku, tak musel odcházet spokojený, stejně jako já. Bylo tam totiž opět úplně všechno - tlak, energie, síla, masakrální drtičky i hnilobné nádechy. Prostě NAPALM DEATH! NAPALM DEATH are in a very good condition in 2017! Great extreme concert!







Organizace jela jako po másle. Tady je nutné Obscure Promotion pochválit, protože to je jedna z věcí, kvůli kterým na jejich akce jezdíme tolik rádi. Máme jistotu, že se dostaneme alespoň v rozumném čase domů (tentokrát ve tři ráno). Zvuk byl na první kapelu lehce rozpačitý, ale pak již nemám námitek. Jinak se mi na Flédě líbilo, jen těch lidí na mě bylo už opravdu moc.

Napalm Death
Musíme domů, cesta je dlouhá a tentokrát skoro nekonečná. Vymotáme se z Brna, zastavíme na pumpě, trošku se osvěžit, doplnit rychlé cukry a tekutiny. Je to už trošku na hraně, a to i pro mě, i když neřídím. Probíráme dnešní večer (a sci-fi filmy), jsme plni zážitků, které nám nikdo už nikdy nevezme. Kola šustí, desítky kamiónů a my dva, řítící se nejdřív do Prahy a potom domů, na Plzeň. Mám hlavu po okraj narvanou extrémním nářezem a když usínám, tak se mi na tvář vloudí spokojený úsměv. Mise se zdařila. Kerouac by z nás měl radost, stejně jako my máme z koncertu. Děkuji za pozornost. 

- author of photos Jakub Asphyx


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound


Share this games :

TWITTER