DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 28. května 2017

Home » » Report, photos, video - NARTHRAAL, ALCHEMIA, DEMASHED - club Divadlo pod Lampou, Plzeň - 27. 5. 2017

Report, photos, video - NARTHRAAL, ALCHEMIA, DEMASHED - club Divadlo pod Lampou, Plzeň - 27. 5. 2017

Narthraal
OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE
- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos


Place: Divadlo Pod Lampou, Pilsen - http://www.podlampou.cz/index.php

"Ne že se opiješ a půjdeš s Islanďanama na to jejich Hákarl": volá na mě z legrace manželka, když odcházím z domova. Ještě se ptám, cože to vlastně znamená a je mi prozrazeno, že prý jídlo ze shnilého grónského žraloka. Sním všechno, copak o to, ale tohle bych asi nedal, dělám si ještě srandu. Ale to už stojím u výtahu a jsem naladěný na metal.

Mám za sebou den s Japonci, se synkem, který dělá karate, krásný den s celou rodinou. Malý cvičí a já z holkama (jsou obě krásné jak obrázek) cucám limonády, protože řídím. V autě starý heavy metal, to abych mohl křičet do skladeb a všechny tím rozesmávat. Mám dnes v plánu vidět obě islandské kapely a nejvíc se těším na NARTHRAAL, což je taková jejich tamní odpověď na švédskou smrtící školu. 


Alchemia
V tramvaji neskutečně smrdí bezdomovec a já mám co dělat, abych nevrhl mezi lidi večeři. Čím jsem starší, tím mi to vadí víc a víc. Jsem rád, když vylezu na plzeňském Chodském náměstí a je tam vzduch. U kostela postává pár babiček v naději, že dostanou alespoň od někoho dobré slovo. Kněz se usmívá a celé to připomíná nějakou podivnou hru, směšné panoptikum. Zakroutím hlavou a jdu za klukama do hospody na dvě. Chvíli kecáme a pomalu se suneme do Divadla pod Lampou.

Platím vstup a už se ženu k baru, mám pořád ještě vyprahlo v puse a tělo si žádá své. První pivo do mě doslova zasyčí. A jak přidávám další a další pěnivý mok, dostávám se do té správné nálady. Klub je to tradiční, většinou s dobrým zvukem, pitelným bahnem, solidní obsluhou. Přesto mi v něm chybí víc vstřícné atmosféry. Asi to ale bude tím, že Plzeňáci mají přeci jen trošku jinou mentalitu. Jsou uzavřenější. Nebo mi to tak aspoň po těch 25 letech pořád pocitově přijde.


Alchemia
Už jsou tady další kluci a holky a tak se klábosí. Vtipy létají vzduchem, ťukáme si sklenicemi a je nám dobře. Padá ze mě únava a již běžím dolů po schodech, udělat pár fotek kapelám. Jsem rád, že se nemusím nikam ještě pak trmácet autem a užívám si tu pohodu. 

DEMASHED - metalcore Plzeň. Pro mě velká neznámá a jelikož tomuto stylu vůbec neholduji a nevyznám se v něm, přikládám jen pár fotek.





ALCHEMIA - islandský starý poctivý rock/metal narvaný studenými náladami. Vyloženě odpočinková záležitost, spousta smutku a temnoty. Hudba, kterou mám někde hluboko usazenou v genech, mě naživo opravdu bavila. Doslova jsem surfoval v mrazivých náladách. Z kapely bylo cítit velké nadšení a dokázali ho předat i mezi nás. Excelentní! Dark, cold mood. Very pleasant experience! Mourning rock-metal ceremony! Great!








NARTHRAAL mi sedli v sobotu přesně do noty. Kombinace drsného undergroundového švédského metalu i jeho melodičtější formy mi dělala moc dobře na mé černé duši. Pánové se do toho opřeli a já měl najednou pocit, že stojím někde na severu, do půl pasu v ledové vodě a kolem plavou nafouklá těla utopenců - chyběly snad jen vyvřeliny a sopečná činnost. Bylo to divoké, syrové a chladné zároveň. Studil mě morek v kostech, což je u mě známka dobrého vystoupení. Skvělé! NARTHRAAL combinated the old Swedish death metal with creepy effect and its dark form. It was metal which makes stones crush with cold! Excellent!










Organizace probíhala v pořádku, končilo se v půl jedenácté. Na zvuk si také nešlo stěžovat. Co mě ale zarazilo, tak byla nízká návštěvnost. Na první kapelu přišlo asi třicet lidí, kteří se pak ihned vytratili. Na ALCHEMII se počet návštěvníků zvýšil tak na čtyřicet a na NARTHRAAL opět snížil na dvacet. Trošku jsem to nechápal, ale pak si uvědomil, že jsem v Plzni. Bylo to divný.

New CD Narthrall in my collection
Jsem už trošku připitý, ale to k tomu patří a nechce se mi domů. Jenže musím, protože zítra mám zase vstávat. Slíbil jsem synkovi výlet na kole. Přesunuji se k nám před dům, chvilku naslouchám řevu z nedaleké ubytovny. Zvuk se mezi panely láme, do toho na plné pecky nějaké rumunské lidové skladby. Dnes mi to nevadí. Bude se mi spát dobře. 

Protože jsem si užil krásný metalový večer, vyčistil si hlavu, načerpal síly. Mám v sobě tolik energie, že bych zvládl rozvášnit a vyklátit celý bordel nebo klidně sníst i toho shnilého grónského žraloka. Usínám s tím, že se budu muset někdy na ten Island konečně podívat. Byla to pěkná severská akce. Za mě spokojenost.

- author of photos Jakub Asphyx


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
Share this games :

TWITTER