DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 26. června 2017

Home » » Recenze/review - APOPHANOUS - Obliteration Has Come (2016)

Recenze/review - APOPHANOUS - Obliteration Has Come (2016)


APOPHANOUS - Obliteration Has Come
EP 2016, Sangue Frio Produções

Na periferii našeho města zase prší kyselý déšť. Musím vyrazit ven a proplést se mezi šedivým panelem. Vše na mě působí beznadějně, neosobně. Stovky lidí kolem a přesto jsem tu sám. Našlapuji opatrně a přidávám hlasitost na přehrávači. Po tváři mi stékají kapky vody a v kostech chladí mráz. Je k večeru a já vím, že s touhle kapelou se vrátím domů hodně pozdě.

Brazilský thrashový útok v podobě skupiny APOPHANOUS přišel nečekaně. Byl pro mě jako úder palicí na dolní část čelisti. Najednou tu stojím, krvavý a bezprizorní a těším se na další skladbu. Do uší mi zní neutěšená, chladivá, temná hudba plná pnutí. Brazilci se nebojí lehce experimentovat, hrát si s melodiemi jako kočka s myší. Motivy postupně gradují, doslova zapáchají nadšením a já si připadám, že mě město zase pozřelo do svých spárů.



"Obliteration Has Come" v některých momentech lehce evokuje tvorbu NEVERMORE, VOIVOD, ale i třeba PANTERY. Ze skladeb doslova čiší radost z hraní jak takového. Jakoby kapelu někdo polil energetickým drinkem a zapálil černým ohněm. EP se poslouchá více méně samo, zanechává v člověku vzpomínky a vybroušené symboly v mozku. Pevně doufám, že APOPHANOUS vydají brzy dlouhohrající album, protože bych se rád znovu vydal na další procházku mlhavým deštivým městem. Progresivní thrash metal, ze kterého je cítit velká temná síla! Skvěle!


sumarizace:

Brazilská, progresivní thrash metalová kapela APOPHANOUS, je skupinou, ze které doslova tryská talent na všechny strany. Jejich album "Obliteration Has Come" je po okraj narvaný nápady, energií a tlakem. Pokud rádi u hudby přemýšlíte a ochutnáváte z pestré palety bohatého talíře extrémního metalu, bude vám určitě chutnat. Fascinuje mě lehkost a samozřejmost, s jakou je EP nahrané. Poslech je srovnatelný s pohledem do kaleidoskopu. Pestré riffy, zajímavé bicí a všemu nasazuje korunu vokál, vytažený až odněkud ze samého nitra. Songy působí velmi vyrovnaně, chutně, naléhavě a přesto jsou až uklidňující. Album se tak pro mě stává jakousi meditací. Progresivní thrash metal, který připomíná průlet vesmírem. Vynikající záležitost. Noblesníl! Velmi doporučuji!

Asphyx says:

Talent gushing right and left, this is the Brazil, progressive thrash metal band APOPHANOUS. Their album "Obliteration Has Come" is to the brim full of ideas, energy and pressure. If you like thinking by listening and tasting from a variet range of rich menu of extreme metal, you will definitely like it. I am fascinated by the lightness and obviousness the EP is recorded. Listening is comparable with the view into a kaleidoscope. Colourful riffs, interesting drums and vocals, pulled up from somewhere inside. Both songs are tasty, urgently, however, relaxing. The single is for me a kind of meditation. Progressive thrash metal, resembling the flight through the universe. Excellent stuff! I  recommend very much!

tracklist:
1. Origins of Violence
2. Bright Evil Eyes 
3. Like an Angel 
4. Death Drive


band:
Share this games :

TWITTER