DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 17. června 2017

Home » » Recenze/review - CONSUMMATION - Ritual Severance (2017)

Recenze/review - CONSUMMATION - Ritual Severance (2017)


CONSUMMATION - Ritual Severance
EP 2017, Invictus Productions

Každý z nás, nehodných si vytvořil svoji vlastní modlitbu. Někdo věří v bohy, jiný sám v sebe, ale když ztratíte víru, zemřete. Budete jen kusem hadru, loutkou, která ztratila svůj cíl. Kolik hnisu, špíny a beznaděje budeme muset ještě spolykat? Zavřeli nás do starých katakomb, spoutali řetězy a nutí nás rozbíjet shnilé kosti na šedý prášek. Může být temnota ještě černější? Ptám se každý den, když vstávám a sám si odpovídám. Ano, může, když budete poslouchat nové EP australských CONSUMMATION.


Pomalé odříkávání mantry pro vyvolávání zlých duchů. Pouštění žilou. Oči obrácené v sloup. Rituály, předávané z generace na generaci. Krvavé oběti. Pohřebiště, kam se bojíte podruhé vstoupit. Ano, album "Ritual Severance" připomíná spíš než obyčejný black metal,okultní seanci, plnou násilí, smrti a voodoo magie.





CONSUMMATION vás zasypou nepropustnou smrští riffů, zkažené krve, nechutenství. Jsou podobným morbidním obrazem našich zlých činů, stejně jako hudba jejích kolegů IMPETUOUS RITUAL, SUMMONING, LVCIFYRE, DEATHSPELL OMEGA. Tentokrát ale s obrovskou porcí až doomových ploch navíc. Vše je perfektně technicky, atmosféricky i náladotvorně odvedeno. Pokud bych měl v tomto stylu definovat album, které mě oslovilo asi nejvíce, volil bych právě "Ritual Severance". Pánové jsou možná ve své tvorbě přehlednější, ale o to víc si je užívám. Ony se podobné desky vlastně ani nedají moc hodnotit, mám spíš pocit, že nejsou z tohoto světa a my obyčejní smrtelníci máme právo se jich maximálně dotýkat. A samozřejmě poslouchat. Jdu znovu polykat temnotu. Vynikající esence nihilismu. Doporučuji!



sumarizace:

"Ritual Severance" je albem, na kterém se australští black metalisté CONSUMMATION pokusili překapat zlo. Povedlo se jim to. Novinka je svým způsobem hodně zákeřným albem, které od posluchače vyžaduje pozornost a dlouhý čas, strávený s deskou. Teprve potom, po dlouhé době, vynikne všechna temnota, kterou na CD australští nihilisté doslova vysekali. Nahrávka je hodně o špatných pocitech, o nicotě, o prázdnotě. Je opatřena dobrým zvukem, zajímavými nápady a nepropustnou tmou. Zahalte své tváře do kápí a očekávejte příchod samotného Satana. Čas strávený v obrácených modlitbách a pod zapáleným křížem, vám ukrátí právě CONSUMMATION. Tohle album hodně bolí. Stačí ho jen pochopit a vstřebat. Nad městem se opět vznáší padlý anděl s hořícími křídly. Za chvilku spadne z nebe a zapálí onen svět. Buďte připraveni a poslouchejte "Ritual Severance"! Black metalová deska, která pálí jako oheň.

Asphyx says:


"Ritual Severance" is the album where Australian black metalist CONSUMMATION tried to distil the evil itself. They did it. This new album is very cruel album in its own way and it needs an attention from the listener and a lot of time spend with this record. And after this, after spending a lot of time with this album the darkness which this Australian nihilists cut out will came outside. The record is about bad feelings, nihility and about emptiness. It is full of good sound, interesting ideas and impervious darkness. Cover your faces in capes and wait for the arrival of the Satan itself. CONSUMMATION will short the time you spend in turn prayers and below the fired cross. This album hurts so much. You just have to understand and absorb it. Upon the town there is a fallen angel with burning wings. In a minute it will fall from heaven and it will burn the world beyond. Be prepared and listen to the "Ritual Severance"! Black metal album which burns like a fire!


TRACK STREAM:
 
MORE INFO:
www.facebook.com/spiritualdefilement
www.invictusproductions.net
www.facebook.com/InvictusProductions
Share this games :

TWITTER