DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 13. června 2017

Home » » Recenze/review - CULTES DES GHOULES - Coven, or Evil Ways Instead of Love (2017)

Recenze/review - CULTES DES GHOULES - Coven, or Evil Ways Instead of Love (2017)


CULTES DES GHOULES - Coven, or Evil Ways Instead of Love 
2CD, 3LP, Hells Headbangers

Koukám se do tmy a marně volám o pomoc. Několik metrů hlíny nade mnou, jen červí společnost a počínající hniloba. Může umírající prožívat klaustrofobii? Napadá mě, když mi dochází vzduch. Pomalu se rozkládám, až do doby, než uslyším tupé rány nad hlavou. Ano, už to nebude dlouho trvat a budu exhumován. Než k tomu dojde, zkrátím si čas poslechem vynikajícího alba "Coven, or Evil Ways Instead of Love".

Polští black metalisté CULTES DES GHOULES jsou záhrobními básníky, vyprávějící nám příběhy plné mrazivých rituálů, satanské tématiky, démonů a čarodějnických seancí. Byl jsem odveden do obrovské podzemní síně, kde se rozléhaly tóny z onoho světa. Tohle je album, které mě doslova prostoupilo, schramstlo a vyvrhlo zničeného. Už vím, že peklo opravdu existuje.



"Coven, or Evil Ways Instead of Love" je nahrávkou, kde je čerpáno volně ze zdrojů, které vytvořily kapely jako MAYHEM, PESTE NOIRE, NECROMANTIA, KATHARSIS, INQUISITION. Je také mystickým příspěvkem, opěvováním temnoty, rouháním, monumentálním zásekem do vaší hlavy. Zajímavostí budiž určitá přitažlivost, až magické vyznění, které z nahrávky cítím snad z každého tónu. Pohybuji se v pohřebnictví již dlouhá léta a CULTES DES GHOULES dávají na frak spoustě rádoby tvrdých black metalových kapel. Atmosféra je zde neopakovatelná, šílená ze své podstaty a hlavně, nenechá vás v klidu ani na moment. Už jste se někdy dusili tmou? Pokud ne, tak tuhle desku vyzkoušejte. Jen si dávejte pozor, aby vás celá nepohltila. Vynikající black metalové album, které vám pomůže pochopit smrt. Klaním se až k zemi!


sumarizace:

CULTES DES GHOULES letos přišli s hudbou, která splňuje všechny moje požadavky na poctivý, reálný black metal. Jejich nahrávka je plná neskutečné černé energie. Hroby se otvírají, zvony zvoní umíráček. "Coven, or Evil Ways Instead of Love" může být klidně soundrackem pro vaší poslední cestu. Podzemí opět ožilo a vyslalo na náš svět posly apokalypsy. Mrtví mi jdou po krku a zlo je cítit všude kolem. Black metal je zde starý a plesnivý a nepostrádá obrovskou dávku naléhavosti. Připadám si, jako bych ležel při okultním obřadu na oltáři smrti a byl navěky obětován. Člověk se při poslechu stává morbidním básníkem, tulákem po záhrobí. Přiznávám se bez mučení. Album mě neskutečně rozsekalo a stalo se mým průvodcem na onom světě. Zapalte svíce, exhumujte starý poctivý black metal! Doporučuji! Vynikající temný, studený, černý metal! Absolutní kult!

Asphyx says:

CULTES DES GHOULES come this year with music fulfilling all my requirements for honest, real black metal. Their record is full of unreal black energy. The tombs were opened, bells ringing the death knell. "Coven, or Evil Ways Instead of Love" may be the soundtrack to your last trip. Underground came alive again and sent messengers of apocalypse to our world . Deads are hunting me and the evil is everywhere. Black metal here is old and moldy and doesn't miss a huge amount of urgency. I feel like I was lying at an occult ritual on the altar of death and I was forever offered. When listening it becomes a morbid poet, a wanderer on the other world. The album cut me up and it became my guide on the other world. Light a candle, exhume old fair black metal! I recommend! Excellent dark cold black metal! Absolute cult!

FULL TRACKLISTING FOR CD VERSION
DISC #1:
1. The Prophecy (Prologue) / Devell, the Devell he is, I swer God… (Scene I)
2. Mischief, mischief, the devilry is at toil… (Scene II)
3. Strange Day, see the clash of heart and reason… (Scene III)
4. Storm is coming, come the blessed madness… (Scene IV)

DISC #2:
5. Satan, father, savior, hear my prayer… (Scene V)

ORDER LINK + TRACK STREAM TO USE IN REVIEWS:
http://cultesdesghoules.bandcamp.com/album/coven

MORE INFO
www.hellsheadbangers.com
www.facebook.com/hellsheadbangers.com
www.hellsheadbangers.bandcamp.com
www.instagram.com/hellsheadbangers
www.twitter.com/hellshead666
www.youtube.com/user/hellsheadbangers666
Share this games :

TWITTER