DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 21. června 2017

Home » » Recenze/review - HELL:ON - Once Upon A Chaos… (2015)

Recenze/review - HELL:ON - Once Upon A Chaos… (2015)


HELL:ON - Once Upon A Chaos…
CD 2015, Ferrrum

Věděl jsem dávno, že pálení mé kůže rozžhaveným železem bude hodně bolet. Ale nemohl jsem si pomoct. Potřeboval jsem všechno zažívat znovu a znovu. Musel jsem mít na těle další cejch.

Ukrajinští death/thrash metalisté HELL:ON vydali v roce 2015 album s názvem "Once Upon A Chaos…" a přiznám se, že zcela proklouzlo mé pozornosti. Kapela se ale sama ozvala a zajímal je můj názor na jejich desku. Zde je...


"Once Upon A Chaos…" je hodně atmosférickým albem, plným temných melodií. Pánové se nebojí použít různé exotičtější nástroje, ale základem pořád zůstává klasický smrtící kov. Vzpomeňme třeba takové VADER, HATE, BEHEMOTH, ale i MORBID ANGEL a sem tam lze zaslechnout i kousky SLAYER. Jako celek je nahrávka zajímavá, troufám si tvrdit, že si ji mezi ostatními určitě všimnete. Z desky doslova čiší dobré nápady, ale také ne příliš silný hlas a zapracovat by to chtělo i na zvuku. A některé motivy zase trošku zkrátit.



Songy jsou převážně ve středním tempu a občas by nějaká ta rychlejší pasáž určitě neškodila. To jsou ale jen připomínky zhýčkaného posluchače, který je podobné hudby už lehce přejedený. Album je jinak velmi chladné, odtažité, rozmáchlé, mocné a možná trošku moc dlouhé. Chápu snahy o gradaci, o "příběh", ale v některých momentech se přistihuji, že se má mysl vznáší někde daleko. "Once Upon A Chaos…" je ukázkou toho, že jsou HELL:ON na dobré cestě. Budu doufat, že příště přitlačí víc na pilu, aby mi opravdu vypálili cejch na tělo. Slušná práce. 



sumarizace:

HELL:ON letos vydali velmi zajímavou a chytlavou desku. Je plná melodického thrash/death metalu, záhrobních orgií a smrti. Album se musí poslouchat v kuse, nejlépe za tmy a se zmrzlým srdcem. Velmi oceňuji zvuk a zajímavé, nakažlivé nápady. Při společných seancích zažívám pocity smutku, nenávisti a čistého zla. Pokud bych měl novinku k něčemu přirovnat, byla by to asi nějaká hodně stará, plesnivá kobka, ve které se kdysi děly neskutečné věci. Pokud máte rádi naléhavá alba, myslím, že budete spokojeni. HELL:ON nahráli hodně jedovatou a temnou desku! Velmi dobře.


Asphyx says:

HELL:ON released a very interesting and catchy album this year. It's full of melodic thrash/death, orgies from the other world and death. Listen to this album in the row, best in the dark and with frozen heart. I appreciate the sound and interesting, catching ideas very much. I experience feelings of sadness, hate and pure evil by joint sessions. If I would compare, it would be probably very old, moldy vauld, that remembers impossible things. If you like urgent  albums, I think you will be satisfiedHELL:ON recorded very poisonous and dark album! Very well.

Tracklist: 

1. Filth
2. Delirium
3. Curse of Flesh
4. Self-Destruction
5. Obliteration
6. Lustration
7. Salvation in Death (feat. Andreas Kisser)
8. I’m God


Lineup: 
Alexander Baev - Vocals
Anton Vorozhtsov - Guitars
Alexey Pasko - Guitars
Alexander Sitalo - Bass
Oleg Talanov - Drums

Share this games :

TWITTER