DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 16. června 2017

Home » » Recenze/review - MAIM - Ornaments Of Severity (2017)

Recenze/review - MAIM - Ornaments Of Severity (2017)


MAIM - Ornaments Of Severity
CD 2017, Soulseller Records

Vezmu sekyru, rozštípnu starý rezavý zámek na železných vratech. Sestoupím dolů, po schodech. Omotán stoletými pavučinami se přesouvám do nejhlubšího podzemí. V posledních zastrčených katakombách tlejí ostatky našich death metalových předků. Těla zkroucená do podivných, až komických pozic. Výrazy zběsilosti v lebkách. Také vám připadá, že se smějí? Podivný, těžký puch rozkládajících se kostí. Konečně jsme na místě, mezi svými. Otevírám první rakev a přetahuji se se skeletonem o novou desku švédských MAIM.

Tahle kapela mě zaujala kdysi už svojí prvotinou "From the Womb t o the Tomb". Už tenkrát se jednalo o jadrný, prašivě znějící death metal jak vystřižený ze starých časů. Pánové rozumí svému nechutnému řemeslu, jsou plně oddáni jeho základním myšlenkám a jejich energie a síla zcela vyvažuje určitou nepůvodnost. "Ornaments Of Severity" je album vytažené na světlo z těch nejtemnějších koutů podzemí. Bestie se znovu probudila, aby zvěstovala peklo na zemi.



S novinkou "Ornaments Of Severity" budete umírat v podobných křečích, jako kdysi s DISMEMBER, NIHILIST, GRAVE, ale také třeba DEATH, či dokonce HELLHAMMER. Zkrátka a jednoduše, velmi nechutná záležitost pro všechny nemrtvé i mrtvé. Deska má ten správný old school death metalový zvuk i feeling, je doslova narvaná hnilobou. Opravdu připomíná návštěvu mauzolea, kde omylem převrhnete rakev s nějakým mnichem. Z rukou mu vypadne obrácený kříž a chodbami podzemních katakomb se ozve zlý smích. Ano, tohle album je o pradávném death metalu, o uvěřitelnosti a temných silách. Berte a nebo nechte být, nic mezi tím neexistuje. Má maličkost je nadšena a s velkou chutí se přehrabuje v polámaných kostech, archivním výrazivu i odéru osmdesátých a devadesátých let. MAIM se povedlo mě vrátit do časů mého mládí a toho si cením nadevše. Vynikající nahrávka, která doslova přetéká prašivinou!


sumarizace:

MAIM nám opět předčítají z nesmrtelné knihy mrtvých. Jejich death metal je starý, prašivý, zákeřný, ošklivý, nechutný a zlý. Jako lidstvo samo. Jakoby na povrch vylézaly všechny špatné vlastnosti. Všemu dodává tu správnou starou patinu skvělý zvuk, plesnivé nápady a nekonečná atmosféra záhrobí. Než začnete album poslouchat, obraťte všechny kříže směrem dolů, obětujte kozla a nakreslete na zem pentagram. Nahrávka má neskutečnou sílu, energii a temnou auru. Při poslechu budete několikrát ukřižováni a obětováni samotnému zlu. "Ornaments Of Severity" je jako zrcadlo, ve kterém uvidíte jen samé černé tváře. Jde až někam na samou podstatu death metalu. Zapalte ohně! Pandořina skříňka byla opět otevřena a na světlo Boží byly vypuštěny ty nejhorší choroby. MAIM nejsou snad ani z tohoto světa. Přinášejí nám hudbu nahranou v samotném záhrobí. Smrtící kov, který připomíná rozkládající se mršinu! Vynikající old school death metalová deska!

Asphyx says:

MAIM reads us the book of deaths again. Their death metal is old, scabrous, cruel, ugly, disgusting and evil. The same as mankind is. It feels like every wrong quality of people worm up from underground. This album has a great sound, mouldy ideas and infinite atmosphere of the beyond which gives the old good patina to it. Before listening to this album turn all crosses upside down, sacrifice a goat and draw a pentagram on the floor. This record has an incredible power, energy and dark aura. During these songs you will be crucified many times and you will be sacrificed to the Hell itself. The "Ornaments Of Severity" is like a mirror which reflects all the black faces. This goes to the essence of death metal. Light up fire! The Pandora´s box has been opened again and the worst illnesses have been spread in the world. MAIM could not be from this world, it´s just not possible. They bring us music which is played in the death kingdom. Death metal which reminds decaying carcase! An amazing old school death metal album!

TRACKLIST
1. Caves of Echoing Madness  (0:42)
2. Coffin Gloryhole  (3:33)
3. Aura of Desperation  (2:10)
4. With Nails and Bolts  (4:12)
5. The Judas Cradle  (4:06)
6. Skeletons  (6:30)
7. Ceremonial Knife  (4:00)
8. Slaughterhouse  (1:38)
9. The Gnarling Dead  (4:18)
10. Crushing the Tomb  (4:02)
11. Sepulchral Haze  (6:30)

LINE-UP

Christian Sandberg - Vocals & Guitars
Henric Ottosson - Drums

https://www.facebook.com/pages/Maim/166087683425331
http://www.soulsellerrecords.com
Share this games :

TWITTER