DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 19. června 2017

Home » » Recenze/review - PURGATORIUM - Still in Search (2017)

Recenze/review - PURGATORIUM - Still in Search (2017)


PURGATORIUM - Still in Search
CD 2017 (Compilation Album), Discouraged Records

Málokdy se mi stává, abych o nějaké kapele vůbec nevěděl, že existuje. Jenže švédská melodic death metalová skupina PURGATORIUM vydala pouze dvě demonahrávky v letech 1992 ("Enter the Gate") a 1994 ("Travels") a pak se uložila k ledu až do loňského roku, kdy oprášila nástroje, aby letos vydala kompilaci starých skladeb. A vy teď máte možnost si do svých sbírek pořídit album, které dokáže zmrazit vaše nebohá srdce.

Kapela se pohybovala ve stejně mrazivých oblastech jako ve své době DARK TRANQUILLITY, IN FLAMES, DISSECTION, ale napadají mě třeba i takoví HYPOCRISY, AT THE GATES. Oni byli těmi, kteří kdysi stáli přímo u vzniku tohoto stylu jako takového a člověka při jejich hudbě napadá často stará dobrá poučka - proč poslouchat následovníky, když můžete do svých uší narvat otce zakladatele. Je hrozná škoda, že zrovna tahle skupina nepokračovala, při jejich tvorbě mi totiž opravdu tuhne krev v žilách. 



sumarizace:

Death metalová kompilace od severských PURGATORIUM je ozvěnou, znějící ze samotného záhrobí. Album je to poctivé, reálné, zahnívající a plné pravého a poctivého smrtícího kovu. Jednotlivé skladby jsou smutné, studeně návykové a skvěle se hodí k návštěvám hřbitovů. Doporučuji nahrávku poslouchat po zhlédnutí nějakého dobrého hororu, atmosféra opuštěných hrobů pak vynikne o mnoho lépe. Kapele se povedlo přesně vystihnout náladu starých kobek, čerstvě otevřených rakví i všude přítomné smrti. Zlo zase jednou zvítězilo nad dobrem a nakopalo nám všem zadky. Reálný death metal, který exhumuje staré rozpadající se kosti! Krutě, ostře a studeně! 


Asphyx says:

Death metal compilation from Nordic PURGATORIUM is an echo, sounding from beyond itself. The album is honest, realistic, rotten and full of real and honest deadly metal. Individual songs are sad, cold addictive and they're great for visits of cemeteries. I recommend to listen to the recording after watching some good horror movie, the atmosphere of abandoned graves will be much better. The band managed to express the mood of the old tombsfreshly opened coffins and ever-present deathEvil has triumphed once again over the good and it kicked our ass. The real death metal, that exhumes old decaying bones! Cruel, sharp and cold!

Track - List:
01. Still In Search
02. Miklagård
03. Never Dance
04. Intro
05. Is This My Homeland
06. Incoming
07. Outro

Members:
Lead Vocals, Guitar: David Israelsson
Drums: Daniel Israelsson
Lead Guitar: Mikael Lindberg
Bass, Backing Vocals: Jens Karlsson




Share this games :

TWITTER