DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 25. června 2017

Home » » Recenze/review - SKINLEPSY - Dissolved (2017)

Recenze/review - SKINLEPSY - Dissolved (2017)


SKINLEPSY - Dissolved
CD 2017, vlastní vydání

Otevřel jsem rezavé dveře do staré kobky a první, co jsem spatřil, tak byla kostnatá těla oběšenců. Někdo sem prý před dlouhými lety uvrhl pár bezvěrců, aby zpytovali své černé svědomí. Modlili se, plakali a kolem se ozýval jejich smutný nářek. Pak si ze šatů uvázali smyčku a zhoupli se do nekonečné temnoty.

Jsou na světě kapely, které člověka osloví hned po prvních pár tónech. Brazilští SKINLEPSY hrají špinavý zasmrádlý thrash metal s death metalovými prvky takovým způsobem, že mi málem popraskaly kosti tlakem. Jedná se přesně o ten druh staré prašiviny, která musela být schraňována pod v úvodu zmíněnými oběšenci, letos smíchána se zkaženou krví a vypálena pekelným ohněm na hudební nosič. 



SKINLEPSY ctí klasiky žánru, přesto jsou svým způsobem originální, nepostrádají černou jiskru a ještě navíc, jako nějaký morbidní bonus, dokážou exhumovat mrtvá těla padlých mnichů. "Dissolved" není ani tak albem, jako spíš dokonalou výpovědí o Smrti. Valivé pasáže se střídají v neskutečně ostrými výjezdy, k tomu pavučinami opředený vokál plný rouhání, hrubosti a chladu. Při poslechu mám neodbytný pocit, že mě do podzemí stahuje nějaká krvelačná šelma. Má rozšklebenou tvář, ze zubů jí kape hnis a drtí mé kosti nebývalou silou. "Dissolved" mě obrovským způsobem rozsekalo. Našel jsem si na téhle desce pro sebe absolutně všechno, co mám na metalové hudbě jako takové rád - energii, temnotu, sílu, krutost. SKINLEPSY jsou jako nějaká zákeřná choroba ze starých časů. Thrash death metalová nahrávka, která je ozvěnou z onoho světa! Excelentní old schoolová záležitost!



sumarizace:

"Dissolved" je temným poselstvím z onoho světa. Pokud bychom hledali nějaké vyslance záhrobí, museli bychom zákonitě narazit na brazilské death/thrash metalisty SKINLEPSY. Fascinuje mě přístup, jakých uchopila kapela staré smrtící pořádky, přetransformovala je to dnešní doby a stvořila album, které připomíná rozzuřené monstrum. Peklo opravdu existuje! Novinka těchto maniaků je toho jasným důkazem. Narovnejte prašivé kosti do úhledných hromad, otevřete dveře do záhrobí a povolejte nemrtvé! Brazilští uctívači old school death/thrash metalu jsou opět zde! Řvou mocně, hlasitě a jejich hlas je podobný samotné Bestii. Skvělé nápady, temná a zlá atmosféra, naléhavost, dravost. Tohle všechno dělá z posledního CD SKINLEPSY absolutně zahnívající záležitost. Album bylo nahráváno snad někde v podzemí, v opuštěných chodbách vedoucích do obrovské márnice. Old school death/thrash metal, který vás na věky prokleje! Smrt je při poslechu velmi blízko! Zlo přichází. Excelentní nahrávka!


Asphyx says:

"Dissolved" is a dark message from the world beyond. If you were looking for delegate from the world beyond you would have to find these Brasilian death/thrash metal band SKINLEPSY. I am fascinated by their attitude – they hold the old deadly orders transformed them into today´s world and made an album which sounds like an angry monster. The Hell is real! This album proves it. Line up your ashy bones into neat lumps, open the doors into the world beyond and call the undead! These Brasilians which worship old school death/thrash metal are back! They are screaming so powerfully and loudly! Their voice is like the Beast itself. Great ideas, dark and cruel atmosphere, immediacy, drive. This is what makes the new album by SKINLEPSY something absolutely mouldy. The album was recorded in the underground in abandoned halls which lead into an enormous dead house. Old school death/thrash metal which will curse you forever! The Death is very close when you listen to this album! The evil is coming. Excellent record!

tracklist:
1. Perfect Plan
2. The Mentor
3. Ask to Diablo
4. The Hate Remains the Same
5. Caustic Honor
6. Dissolved
7. Blood and Oil
8. Insomnia
9. A New Chance of Life
10. Murder


band:
André Gubber - Guitarra e Vocal
Leonardo Melgaço - Guitarra
Evandro Jr. - Bateria

https://www.facebook.com/Skinlepsy
iTunes: https://itunes.apple.com/br/album/dis...
Spotify: https://open.spotify.com/album/3MhyBY...
Deezer: http://www.deezer.com/album/15807610
Bandcamp: https://skinlepsy2.bandcamp.com/album...
Amazon: https://www.amazon.com/gp/product/B06...
Share this games :

TWITTER