DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 15. června 2017

Home » » Recenze/review - SPECTRAL DESCENT - Descending The Astral Plane (2017)

Recenze/review - SPECTRAL DESCENT - Descending The Astral Plane (2017)


SPECTRAL DESCENT - Descending The Astral Plane
CD 2017, Horror Pain Gore Death Productions

Příkaz zněl jasně a srozumitelně. Jen nikdo nepočítal s tím neskutečným zápachem, který se vznáší, jako nějaký temný mrak, kolem mrtvých těl. Převážím je na vozíku, kolečka skřípou do rytmu smrti. Vykopal jsem jámu, hlubokou několik stop. Hromadné hroby, zasypané vápnem ve mě zničily poslední známky soucitu. Jsem jen vlastním stínem, ztraceným v temnotě.

Tak tohle je opravdu death metalová prašivina, kterou bylo možné spatřit naposledy někdy v devadesátých letech. Prvotina amerických obdivovatelů záhrobí - SPECTRAL DESCENT. Opět se ukazuje, že v jednoduchosti je síla. Pánové útočí plesnivými riffy, bez vytáček, bez skurpulí. Jen smrt, hniloba a zkažená krev. Jsem ve svém živlu.



"Descending The Astral Plane" je albem, na kterém lze vystopovat spoustu shodných prvků třeba s takovými MALEVOLENT CREATION, MORBID ANGEL, IMMOLATION, DEATH, OPPRESSOR, CANCER, MASTER, BROKEN HOPE, ale napadají mě i čeští KRABATHOR. Jako celek je nahrávka takovou hodně rezavou vzpomínkou na staré časy. Do dnešní doby se už vlastně vůbec nehodí. Jenže já si ji neskutečně užívám. Kupříkladu k vivisekci vlastních orgánů ji nelze jinak, než doporučit. Houpu se v pokoji ze strany na stranu, můj vlas je rozpuštěný a skládá poctu pravému nefalšovanému death metalu, který vás vrátí po časové ose daleko zpět. Mám sto chutí rozmotat svá střeva dole pod pódiem. Masakr, smrt, peklo, exhumace, death metal! SPECTRAL DESCENT rules!


sumarizace:

SPECTRAL DESCENT a jejich novinka útočí na ty nejskrytější noční můry všech fanoušků old school death metalu. Album je odpovědí na všechny ozvěny ze záhrobí, které je možno vůbec slyšet. Klasický, plesnivý death metal se zde potkává s thrashem z osmdesátých let a na své si přijdou snad všichni milovníci hřbitovů. Obraťte všechny kříže, zapalte svíce, dnes se bude konat jedna velmi okultní seance. Vystupovat na ní budou morbidní death metalisté SPECTRAL DESCENT. V New Jersey moc dobře vědí, jak se dělá pravé a nefalšované smrtící řemeslo! "Descending The Astral Plane" je plné špíny, pavučin i ozvěn ze starých rakví. Death metal je zde exhumovaný odněkud z devadesátých let a je krásnou vzpomínkou na časy, kde se ještě zabíjelo poctivě, rezavým nožem. Death metalová deska, která vás pokryje plesnivinou!

Asphyx says:

The new album by the SPECTRAL DESCENT attacks the deepest nightmare of every single old school death metal fan. This album is the answer for all of the calls from the beyond you can hear. The classic, moldy death metal meets trash of the 80s. And I think that every lover of graveyards is going to be satisfied. Turn down all the crosses, light up the candles because today the big occult séance is happening. There are going to be morbid death metal guys SPECTRAL DESCENT. They really know how to do the right deathful job in New Jersey. The album "Descending The Astral Plane" is full of dirt, spider webs and echo from old coffins. The death metal is exhumed from the 90s and it is a beautiful flashback from the times when the killing was dinkum and was done by a carroty knife. This is the death metal album which covers you with a fungus!

Tracklist:
01. Devil’s Teeth (4:00)
02. Maze Runner (3:59)
03. Sun Eater (3:50)
04. Cold Dead Stare (3:26)
05. The Gates Of Blairsden (4:28)
06. Wormwood (5:03)
07. Spirit Invasion (4:52)

band:
Brian McGowan - Drums, Al Fradella - Lead and Rhythm Guitars, Lead and Backing Vocals, Adam Hood - Lead and Rhythm Guitars, Ian Merrifield - Bass Guitars, Lead and Backing Vocals

Share this games :

TWITTER