DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 14. června 2017

Home » » Recenze/review - STONE ANGELS - Patterns In The Ashes (2017)

Recenze/review - STONE ANGELS - Patterns In The Ashes (2017)


STONE ANGELS - Patterns In The Ashes
digital 2017, Satan City Records

Po zemi se válí vyschlé kostry zvířat, sem tam nějaký rozkládající se člověk. Smrt v poušti bývá dlouhá, bolestivá a nekonečná. Slunce, které normálně milujete, se stává nepřítelem číslo jedna. Ještě že jsem našel tuhle jeskyni. Zemřu zde také, ale spíš hladem a samotou, než ohněm. Poslouchám novinku sludge metalistů STONE ANGELS.

Chodí mi na recenze každý den velké množství alb různých stylů. Připadám si někdy cestou z pošty jako šerpa, vždycky v pátek, před víkendem. U STONE ANGELS to bylo jiné. Kapela fyzický nosič nemá, poslala jen link na stažení. A já ho otevřel, poslechl si ukázky a začal jejich hudbě věřit. Ponořil jsem se do bahnitých riffů, ocitl se někde na pomezí bažiny a pouště. Umíral jsem pomalu, bolestivě, ale s nekonečným úsměvem na tváři.


 
Necelých 21 minut čvachtavosti, neotesanosti, neučesanosti, špinavosti. Nic převratného, vlastně ani zajímavého, ale když mě přijde na téhle desce něco magického, plouživého. Hrozně těžko se to vysvětluje a v dnešní době je to vlastně i jedno, ale opravdu moc jsem si chtěl o téhle smečce napsat. "Patterns In The Ashes" ve mě zkrátka probouzí emoce, nenechává mě v klidu. Lituji, že je kapela tak z daleka, protože si dovedu představit sám sebe, jak se kývám s půllitrem v ruce pod pódiem a nasávám všechen ten mrtvolný prach. STONE ANGELS nám hrají sludge jako z partesu a já jsem spokojen. I o tomhle je dobrá hudba. O vnímavosti, o vzájemné symbióze, o radosti z umírání. Pro mě osobně, skvělá záležitost.


sumarizace:

"Patterns In The Ashes" je bažinatou esencí temnoty. Na albu najdete všechny potřebné ingredience pro vyvolání všech zlých stínů. Tajemná, ošklivě mokvající, smutně jedovatá, taková je novinka STONE ANGELS. Novozélandská pocta záhrobí se vydařila. Některé nápady jsou možná až moc dlouhé, ale jako celek mi nahrávka připomíná starý, černobílý hororový film. Vznešeně smutné melodie, stěny z kytar, pavučiny, utkané ze zbytků světla. Tohle všechno zde nalezneme. Pokud byste chtěli překapat a následně ukovat kousky tmy, STONE ANGELS vám budou zdatnými průvodci. Rád se touto deskou nechávám unášet do nekonečných bažin zapomnění. Pokud se rádi bojíte a milujete napětí, vydejte se s námi na dlouhý výlet do tajemných močálů věčnosti. Potkáme bělostné tváře utopenců, nemrtvé a pokud se to podaří, tak i samotné zlo. STONE ANGELS nahráli album, které je vstupenkou do záhrobí. Sludgeová ozvěna z toho nejhlubšího podzemí! Hodně hnisající nahrávka!


Asphyx says:

"Patterns In The Ashes" is a swampy essence of darkness. On this album you can find all necessary ingredients for invoking of all evil shadows. Mysterious, badly weeping, sadly poisonous, such is the news of STONE ANGELS. New Zeland tribute to the crypt is a success. Some ideas are perhaps too long, but as a whole reminds me the recording an old, black and white horror film. Noble sad melodies, guitars' walls, cobwebs woven from the rest of light. All of these can be found here. If you would like to filter and subsequently forged pieces of darkness, STONE ANGELS will be good guides. I get carried away with this record into endless swamps of oblivion. If you like to be  scared and you love suspense, come with us on a long trip to the mysterious swamps of eternity. You'll meet whitewashed faces of drowned, undead and maybe evil itself. STONE ANGELS recorded an album, which is your ticket to Hades. Sludge echo of the deepest underground! Very festering record!

tracklist:
1. White Light, White Noise II 07:25
2. Signed in Blood 07:26
3. For the Glory of None 06:02


band:
SB - Vocals and Guitar
KS - Backing vocals, Guitar and Bass
GE - Drums

Share this games :

TWITTER