DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 8. června 2017

Home » » Recenze/review - VENDETTA - The 5th (2017)

Recenze/review - VENDETTA - The 5th (2017)


VENDETTA - The 5th
CD 2017, Massacre Records

Je to zvláštní. Člověk má nějakou kapelu v hlavě zapsanou jako tu, která jednoduše umí. Jenže uběhlo dlouhých třicet let od sjíždění kazet "Go and Live ... Stay and Die" (1987) a "Brain Damage" (1988) a německá VENDETTA je úplně někde jinde, než dřív. Není divu, muzikanti zestárli, změnil se zvuk a má očekávání se vůbec nenaplnila. Doufal jsem alespoň v album nahrané se ctí, ne jen v průměrný thrash lokálního výraziva. Zrovna u téhle smečky mě to opravdu mrzí. Mám k nim přeci jen pořád nostalgický vztah.




"The 5th" je přesně tím druhem alba, které jsem prostě nepochopil. Není to ani poctivé retro, ani pokus o něco nového. Chybí nápady, tlak, síla, řezavost - zkrátka vše, co k dobrému thrashi patří. VENDETTA působí jako parta vyšeptalých strejdů, kteří se marně snaží vzpomínat na své začátky. Bohužel, veškeré úsilí vyznívá jen jako marná touha a nenaplněné naděje. Němci zkrátka letos řežou tupou stranou nože a nepomůže tomu ani fakt, že kdysi nahráli dvě poctivá alba. Fanoušci mi prominou, ale já se raději nebudu dál vyjadřovat. Nenašel jsem si zde pro sebe totiž vůbec nic. Jen obyčejný thrash metal na hranici průměru.


sumarizace:

"The 5th" je dalším obyčejným albem v řadě. Chybí mi větší drive, síla, postrádám energii. VENDETTA se nedá upřít snaha, mají divný zvuk, produkci i obal. Jen těch nápadů je příliš málo. Snažil jsem se do nahrávky dostat dlouhou dobu, ale bohužel se mi to nepovedlo. Můj verdikt je tak jasný. Obyčejný průměrný thrash, který vůbec nepálí. Hodnotil bych tak maximálně padesáti procenty.

Asphyx says:

"The 5th" is the next ordinary album in a row. I miss bigger drive, power, energy. I can't deny VENDETTA the effort, they have ordinary sound, production and cover. But there're only a few ideas. I've tried to get to the recording for a long time, but unfortunately Ifailed. My verdict is clear. Classic average thrash that doesn't burn at all. I would evaluate maximum of fifty percent.

Tracklist:
01. Fragile
02. Let 'er Rip
03. Deadly Sin
04. Agency of Liberty
05. The Search
06. The Prophecy
07. Shame on You
08. Religion Is a Killer
09. Nevermind

Share this games :

TWITTER