DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 23. června 2017

Home » » Recenze/review - VOICES OF DECAY - Evasion (2017)

Recenze/review - VOICES OF DECAY - Evasion (2017)


VOICES OF DECAY - Evasion
CD 2017, vlastní vydání

Někdy si přijdu jako labužník, gurmán, kterému bylo umožněno, aby ochutnával dle svého vědomí a svědomí z pestré palety hudby. Mám rád ty chvíle, kdy mi napíše nějaká dosud pro mě neznámá kapela, já si pustím pár ukázek pro seznámení a pak kývnu, že sepíšu několik řádek. Italské melodické death metalisty, kteří se nebojí ani black metalových symfonických pasáží, VOICES OF DECAY, jsem si ihned oblíbil. Připadal jsem si, že mě někdo pozval na oběd do té nejvybranější restaurace. A to i přesto, že normálně se stravuji převážně v hudebních pajzlech.

"Evasion" je melodicky uhlazenou deskou, zahalenou v chladu a temnotě. Cítím z ní určitý smutek, naléhavost a přiznám se, že aniž bych nějak dovedl vysvětlit proč, tak mě baví. Většinou podobná alba jen přelétnu, pokývám hlavou a jdu pryč, ale tentokrát jsem měl tu správně rozjímací náladu.





VOICES OF DECAY s nadšením a odhodláním ve své tvorbě kombinují severský melodický death metal, prokládají ho jemně mrazivým blackem. Jedná se vyloženě o odpočinkovou záležitost, o chvíle strávené ve stínu opuštěného kostela. Nemá moc cenu tvorbu Italů k někomu přirovnávat, poslouchám tentokrát svojí "první signální soustavou" a příliš u toho nepřemýšlím. Je to zkrátka pohoda, přívětivost, spousta vznešených motivů. Troška nezbytného patosu, snění a záhadných úsměvů. Připadám si, jako bych právě vylezl na vysoký kopec a sledoval zasněžené vrcholky hor. Nechte si chutnat!


sumarizace:

VOICES OF DECAY letos přicházejí s dalším albem plným smutku, prokletých melodií, nekonečných procházek severskou krajinou a hlavně až magickou přitažlivostí. Melodický death/black metal je zde zvolen jako prostředek pro navození velice zvláštní nálady. Opakování temných motivů, bědování nad osudem člověka. Nálada nahrávky je velmi pochmurná, jakoby zahalená mlhou. Oceňuji velmi dobrý zvuk a zajímavý obal. K téhle muzice se musíte propracovat, není to záležitost na jeden poslech. Doporučuji všem, kdo se rádi toulají lesem. Melodické, death/black metalové album, které vám zmrazí vaše srdce! Kult!

Asphyx says:

VOICES OF DECAY is coming this year with the next album full of sorrow, accursed melodies, endless walks through Nordic country and especially the magical attraction. Melodic death/black metal evokes very strange mood. Repeat of dark themes, lament over the fate of man. The mood of the recording is very sad, it seems to be enveloped in some fog. I appreciate very good sound and interesting cover.You can't get to this music easily, take your time for listening. I recommend to all who likes wandering in the forest. Melodic death/black metal album that will freeze your heart!

Tracklist:
01. I Elements
02. The Strongest
03. Promise
04. See the Sun
05. Through My Eyes
06. The Rosegarden
07. Silver Spoon
08. These Will Pass
09. Homemory
10. Wanderers
11. The Fall


band:
Menz- vocals
Lukas - guitar
Florian- bass
Christoph- drums

Share this games :

TWITTER